Autorijschool Elsenaar:
een geslaagd adres voor je rijbewijs!

Gastenboek – Alle verhalen


Anette, heel erg bedankt voor de leerzame rijlessen én niet te vergeten de fijne foto’s met uitleg en filmpjes die je na de rijlessen stuurde. Zo kon ik alles nog eens goed nakijken thuis, en dat heeft zeker geholpen! Groetjes, Emilie.


Toen ik 18 was geworden was ik meteen begonnen met rijlessen. Op het begin was alles natuurlijk nog moeilijk maar na een tijdje ging het steeds beter. Na een paar maanden kon ik op voor mijn examen. Ik had net mijn tussentijdse toets achter de rug. De vrijstelling had ik wel gekregen maar het rijden zelf ging nog niet top. Dus besloot Anette dat ik ook maar eens bij Henk en Kim een les moest volgen. Na deze lessen was alles opeens duidelijk en werden mijn ogen geopend. En haalde ik mijn praktijkexamen in 1 keer. Ook hadden de e-boeken mij erg geholpen omdat als je even iets niet zeker wist over een weg of kruispunt etc. je het altijd weer op kon zoeken. Ik wil Anette bedanken voor de rijlessen en voor de leuke ervaring. Groetjes, Max.


Mijn eerste keus lag al bij deze rijschool. Bij veel rijscholen kies je een pakket, en die maak je vervolgens ook af. Hier is dat niet zo. Ze kijken naar wat je al kan, en naar wat je nog moet leren. Daardoor ben ik uiteindelijk met 21,75 uur lessen de 1e keer geslaagd voor mijn rijbewijs! Ik heb altijd met veel plezier gereden bij Anette, en ook de laatste weken bij Kim. Super fijn, zo weet je ook hoe het met iemand anders naast je is. Super bedankt! Aniek.


Na twee keer te zijn gezakt bij een andere rijschool was het een verademing om met Kim te lessen. Het was altijd erg gezellig en het is ook fijn om te horen wanneer je iets goed doet (dat was bij mijn vorige rijschool niet het geval). Na maar 10 lessen met Kim ben ik geslaagd voor mijn rij-examen, terwijl ik al bijna dacht dat het me niet zou lukken. Heel erg bedankt Kim, niet alleen omdat ik geslaagd ben en omdat de lessen leuk waren, maar ook omdat ik nu weer met meer zelfvertrouwen in de auto zit! :) Saskia.


Ik ben net iets voor ik 18 werd begonnen met rijlessen bij Anette. Ik heb hiervoor gekozen omdat zij goed bleek te zijn met faalangst en erge zenuwen. Zij heeft mij erg veel geleerd en ik ben dan ook de tweede keer (na 25 lessen!) geslaagd. Dit komt vooral door de goede begeleiding en uitleg. Ook heb ik elke keer na een rijles opgeschreven wat ik fout gedaan had, en dat elke dag doorgelezen. Dat is wel een goede tip, mij heeft het erg geholpen. Ik wil Anette bij deze nog een keer heel erg bedanken voor de leuke en interessante gesprekken die we gehad hebben, en natuurlijk gewoon de rijlessen! Liefs, Eline.


Het is een lange weg geweest, maar vorige week heb ik toch eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen bij een andere rijschool wat na een tijdje erg moeizaam verliep. Ik raakte het vertrouwen en plezier in het lessen kwijt en na lang twijfelen besloot ik daar te stoppen. Twee vriendinnen van me raadde deze rijschool aan en ik had geen betere keuze kunnen maken. Met Anette als heel fijne instructrice ben ik na een aantal weken in 1 keer geslaagd! Het plezier en vertrouwen in het rijden heb ik weer teruggekregen, bedankt hiervoor! Groetjes, Kira.


Ten eerste wat een top rijschool is dit en jullie hebben mij alle drie super begeleid Henk Kim en Anette, super bedankt. Toch wil ik Henk in het speciaal bedanken voor alle moeite die hij in mij gestoken heeft. Ik ben drie jaar bezig geweest met lessen maar ik heb eerst nog bij een andere rijschool gelest. Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik mijn rijbewijs heb en zoals andere ook beschrijven heerlijk om aan dat moment dat je hoort ”je bent geslaagd” terug te denken. Henk bedankt dat je het niet op gaf met mij en me maar aan bleef sporen om door te gaan en dat je zo in mij bleef geloven. Groetjes Michelle


Ik ben een vrouw van 41 jaar en al ruim 20 jaar in het bezit van een rijbewijs. Ik reed altijd zonder enige vorm van angst o.a. via de snelweg overal naar toe. Zeven jaar geleden heb ik een verkeersongeluk gehad. Ik zat in de auto met mijn twee kleine kinderen en ben toen op de snelweg van achteren aangereden door een auto, maar gelukkig bleef het alleen bij blikschade en had vanaf dat moment wel een klein beetje snelweg angst ontwikkeld. Totdat ik twee jaar geleden totaal onverwachts ‘s avonds op de snelweg een paniekaanval kreeg. Het zweet brak me letterlijk uit, begon hevig te trillen en verslapte totaal. Ik wist toen niet wat me overkwam… Dit resulteerde erin dat ik vanaf dat moment niet meer over de snelweg durfde te rijden en een fobie had ontwikkeld voor alles harder dan 100 km per uur over de snelweg en angst in bochten naar links. Zodra ik af en toe toch probeerde op de snelweg te gaan rijden, kreeg ik direct weer een paniekaanval. Ik ben via mijn huisarts gespecialiseerde hulp gaan zoeken. Ik ben bij een psycholoog geweest, heb EMDR gevolgd maar helaas verbeterde dit mijn situatie niet. Helaas heeft dit traject te lang geduurd, zo’n 1 ½ jaar. Toen ben ik vorige week zelf via internet gaan zoeken en zo de rijschool van Annet Elsenaar tegengekomen. Ik heb direct contact met haar opgenomen en ze liet er geen gras overgroeien, 4 dagen later had ze namelijk al een plaatsje voor mij gereserveerd. Oooo wat vond ik het spannend… Annet heeft mij thuis opgehaald en eerst even met mij gesproken over mijn angsten, toen zijn we rustig gaan rijden. En uiteraard de snelweg op. Tijdens mijn eerste rit over de snelweg kreeg ik weer een paniekaanval, ik was zo bang om de controle/macht over de auto te verliezen. Annet bleef rustig op mij inpraten en gaf diverse adviezen en liet mij ervaren dat ik zelfs op de snelweg op een recht stuk met mijn handen los, met 120 km per uur gewoon rechtdoor bleef rijden en niet van de weg afschoot. We zijn toen een parkeerplaats opgaan zoeken en ze heeft haar NLP methode toegepast en weer een aantal adviezen gegeven. Daarna zijn we weer de snelweg opgereden en echt waar, ik heb zonder enige angst over de snelweg gereden, en zelfs in een bocht naar links met 120 km per uur een vrachtwagen ingehaald. En dit al na 1 les!!! Als iemand mij vorige week had verteld dat ik gisteren  via de snelweg met 120 km per uur in een bocht een vrachtwagen in zou gaan halen dan had ik die persoon echt niet geloofd, maar het is mij dankzij Annet tocht echt gelukt! Diezelfde middag heb ik alleen een afstand van 10 km snelweg gereden en vandaag weer een afstand van 30 km snelweg zonder angst! Annet ik wil je enorm bedanken, zonder jou was het mij niet gelukt!


Hoi, hoi, daar ben ik weer en net als op 6 maart 2013 ziet mijn verhaal er net iets anders uit dan de anderen (na te lezen in het Gastenboek).4 Weken na de heerlijke woorden JE BENT GESLAAGD! Ik schrijf dit stukje allereerst natuurlijk om mijn DANK uit te spreken. Anette, ongelofelijk wat jij hebt gedaan, 100% inzet, 800% geduld,900% geruststellen en het aanleveren van Super-Tips enz. enz. Mijn dankbaarheid is niet in woorden uit te drukken. Op de tweede plaats is mijn doel van dit stukje diegene over te halen die net zoals ik ( zie gastenboek 6 maart 2013 ) toentertijd heel angstig zijn om te gaan rijlessen maar ook zoiets hebben van ik zou het eigenlijk moeten proberen. Dan heb ik een TIP: bel of mail Anette. Zij gaat op een hele prettige manier met je aan de slag. Vandaar mijn stukje pas na 4 weken, want wat voorheen mijn angst was: “Dan haal ik misschien mijn rijbewijs en dan durf ik toch niet te rijden “ is gelukkig geen waarheid geworden. Nee, ik rijd al 3 weken rond en dit gevoel van vrijheid is precies wat ik andere ook zou gunnen… die overwinning weg met die enorme angst. Dus twijfel je? BEL!!!!!!!! Ik heb het goed een jaar geleden gedaan, rustig aan begonnen met 1 les in de week, de schoolvakanties vrij en de maand december even gestopt en 3 juni 2014 GESLAAGD. Dus ik zou zeggen PROBEER HET EEN LES !!!!! Anette, heel veel lieve groetjes en dank je wel voor alles. Dorine Beerkens.


Vandaag voor de eerste keer geslaagd voor mijn praktijkexamen. Ik wil graag Henk bedanken voor de vele leuke en leerzame lessen! En natuurlijk ook Anette en Kim voor de paar lessen die ik bij hen heb gehad. Ik zal rijschool Elsenaar zeker aanraden aan iedereen! Rijschool Elsenaar, bedankt! Gr. Tyler.


Ik had al ruime tijd rijles bij een andere rijschool. Hier werden mij veel dingen goed aangeleerd maar er bleven enkele dingen die mij niet voldoende lukten. Ook had ik erg weinig zelfvertrouwen. Ik heb vijf extra lessen gehad bij rijschool Elsenaar en hierdoor ben ik zelfverzekerder geworden en gingen de bijzondere verrichtingen een stuk beter. Ook heb ik geleerd om beter en verder weg te kijken tijdens het rijden. Thuis heb ik hiervoor geoefend met het e-boek (hardop)denkmethode en daarna heb ik dit geprobeerd toe te passen tijdens de rijlessen, met goed gevolg. Groetjes, Monique.


Ik wil graag Anette bedanken voor haar gezellige en geduldige lessen. Zonder haar had ik nooit in 22 uur mijn rijbewijs kunnen halen! Bedankt! Gr, Jorn.


Ik wil graag Henk en Anette bedanken voor veel leerzame lessen die ik van jullie heb gekregen. Het was gezellig en dankzij jullie ben ik geslaagd !!! ???? Groetjes, Abdull.


Na het behalen van mijn rijbewijs voor een automaat een aantal jaren geleden wilde ik mijn schakelrijbewijs halen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor rijschool Elsenaar. Hier heb ik na zo’n les of zeven mijn schakelrijbewijs gehaald. Dit via de geduldige aanpak van Anette. Ontzettend bedankt! Groet, Mechli.


In juni ben ik begonnen met mijn eerste rijles. Erg spannend maar het ging goed en ik vond het ook leuk. Theorie redelijk snel gehaald en toen wilde ik zo snel mogelijk doorgaan om mijn rijbewijs te halen. Maar er kwam een tegenslag: mijn broer kreeg een ernstig auto-ongeluk (hij reed zelf niet) waardoor ik een tijdje geen rijles heb genomen. Mijn moeder wilde zelfs dat ik helemaal zou stoppen omdat ze geen zoon meer in een auto wilde zien. ik ben toch doorgegaan en Anette was heel behulpzaam en was heel erg geschrokken omdat ze mijn broer kent. Die heeft ze namelijk 2 jaar geleden ook rijles gegeven. Ze bood zelfs aan om mijn broer te helpen om over zijn angst voor rijden heen te komen door samen met hem een keer te gaan rijden. Nu heb ik mijn rijbewijs gehaald en wil ik Anette heel erg bedanken voor alles! Bedankt!, Arthur.


Ik wil Kim heel erg bedanken voor de leerzame, en vooral gezellige rijlessen. Van weekendbesprekingen tot de lichtjesroute. Heel erg bedankt Kim! Groetjes, Judith.


Op mijn 32e jaar heb ik in ongeveer 20 uur mijn rijbewijs gehaald. Toen naar Frankrijk gereden en nog wat in Nederland. We hadden net een ‘nieuwe’ auto en op een gegeven moment raakte ik bijna iets met de auto. Mijn vriend reageerde hier heftig op, want het was de nieuwe auto! Voor mij was dit een punt van alsjeblieft hier heb je de sleutels, als je zo reageert heb ik geen zin meer. Als ik geen ervaring kan opbouwen in onze auto, dan laat maar. Daarna ruim 8,5 jaar niet meer gereden en stukje bij beetje ging het vertrouwen in mijzelf dat ik het kon verloren en werd tegelijkertijd de stap om het weer te doen steeds groter. Ook is het zo dat in mijn familie meerdere vrouwen hun rijbewijs hebben maar al jaren niet meer rijden. En als laatste klap op de vuurpijl vind ik het echt heel slecht voor het milieu. Dus allemaal punten om niet over de drempel heen te stappen. En gewoon te blijven doen wat ik altijd gedaan heb. Toch groeide afgelopen jaren steeds meer het besef dat ik door niet te rijden wel erg afhankelijk ben en ook voor mijn werk is het toch soms nodig om naar plaatsen te gaan waar de verbinding met het openbaar vervoer slecht is. En daarbij voelde ik de noodzaak om meer vertrouwen in mijzelf te hebben en dit ook door zelf weer achter het stuur te kruipen! Dus besloot ik bijlessen te nemen in de zomervakantie. In totaal na ongeveer 8 uur lessen rij ik weer. Nog steeds met wat gezonde spanning en er zijn nog drempels te nemen maar het voelt goed en ik weet nu dat ik het kan! Daarbij heeft Annet me enorm geholpen, ook door juist het positieve te benadrukken en me veel te laten oefenen met vertrouwd raken met de auto. Ook hebben we in onze eigen auto (weer een andere ‘nieuwe’ oude) gereden wat erg fijn was voor me. want de oude wagens gaan toch soms wat zwaarder etc. Dingen die ik al wist zijn door de rijles gewoon weer bevestigd en laten mij zien dat als ik iets wil je het gewoon moet doen. In het diepe springen is soms de beste manier! Dank Anette en vooral mijzelf voor het nemen van deze stap! Mooie dag en zomergroet, Marije.


Toen mijn beste vriendin in 1992 18 werd, kreeg ze van haar vader geld voor rijlessen als verjaardagscadeau. Ik was verbaasd dat ze zich er heel erg op verheugde en niet kon wachten tot ze achter het stuur zat. Mijn vader vond dat ik het zelf moest betalen dus zo’n cadeau kreeg ik niet. Stiekem vond ik dat helemaal niet erg. Aangezien ik net aan de universiteit was begonnen en mijn bijbaantje op zaterdag alleen genoeg geld opleverde om af en toe een mooi jurkje te kopen had ik genoeg reden om “het moment” uit te stellen totdat ik mijn studie had afgemaakt en ……… Lees verder


Heel wat jaren leefde ik in de veronderstelling dat ik nooit aan rijlessen zou beginnen. Ik zag er ontzettend tegen op; dacht dat ik het nooit zou kunnen of durven rijden. Ook was ik bang en onzeker om beoordeeld te worden door een instructeur en examinator. Soms legde ik me neer om voor altijd afhankelijk te blijven van het openbaar vervoer, de fiets of van mensen om me heen die me ergens heen brachten. Toch had ik van binnen ook wel de gezonde behoefte om wél een rijbewijs te willen hebben, of het in ieder geval te proberen. Naast alle praktische voordelen zou het ook een grote overwinning voor mezelf zijn. Mijn moeder kwam op een dag – ik was toen 23 jaar- met een bericht over een rijschool in Geldrop: Autorijschool Elsenaar. Bij deze rijschool werkt een instructrice, Anette Elsenaar, die zich gespecialiseerd heeft in het begeleiden van mensen die om wat voor reden dan ook niet graag aan rijlessen beginnen. Na een aantal maanden besloot ik om Anette eens op te bellen omdat het beginnen aan rijlessen steeds meer begon te kriebelen, ook met de wetenschap dat er een rijschool bestaat die misschien perfect bij mij zou passen. Een paar dagen na het telefoontje zat Anette bij mij thuis om elkaar wat beter te leren kennen. Ze stelde me gelijk op mijn gemak. Het was de voorbode van een mentaal proces wat ik ging doormaken……… Lees verder


Lieve Anette en Kim, super bedankt voor alle rijlessen. Ik heb de rijlessen altijd als heel fijn ervaren! Dankzij jullie ben ik in een keer voor mijn theorie en rijexamen geslaagd. Groetjes, Roos.


Vandaag ben ik eindelijk geslaagd! Dit was de 2e keer dat ik op examen ging en gelukkig ben ik geslaagd. Ik had altijd moeite met vooruit kijken en hierdoor kon ik soms moeilijk een situatie inschatten. Na het 1e examen ben ik met Henk de ‘hardopdenkmethode’ toe gaan passen en dit heeft mij heel erg goed geholpen, ondanks dat ik in het begin dacht ‘Hoe kan dit mij ooit helpen’. Bedankt Kim en Henk! Groetjes, Sanne Scheepers.


Ik ben in November begonnen met lessen en ben in April geslaagd voor mijn rijexamen. Ik heb meteen mijn rijbewijs aangevraagd en al veel gereden. Henk, heel erg bedankt voor de lessen! Groetjes, Christel.


Na twee weken wachten, heb ik gisteren eindelijk mijn rijbewijs opgehaald. Super om nu zelf een ritje te rijden. Kim, heel erg bedankt voor alle lessen en voor de goede begeleiding. Meteen de eerste keer geslaagd! Heel veel succes met jullie rijschool en ik zal hem zeker aanraden. Groetjes, Djoeke.


Beste Anette, Henk, Kim, September vorig jaar begon ik met mijn eerste rijles. Vol enthousiasme (en met een beetje onzekerheid) stapte ik voor het eerste achter het stuur. En het ging gesmeerd! Ik had er zin in en elke les zag ik mezelf groeien. Voor ik het wist zat ik niet langs Anette, maar langs de examinator, en oei…dit viel tegen. De zenuwen die er op dat moment bijkwamen zorgden voor een flinke tegenvaller. Teleurgesteld ging ik weer verder met lessen, maar Anette bleef vertrouwen hebben. En ze had gelijk, want zoals met alle wegen die je moet afleggen, gaat het soms heuvel op en soms heuvel af. Na nog een paar lessen en een dosis zelfvertrouwen ging ik er weer voor. En ja! Ik had hem binnen. Doordat Anette zich niet alleen bezighoudt met het verbeteren in het autorijden zelf, maar in alles wat er bijkomt, zorgt dit voor een gegarandeerd resultaat. Ik kan maar één ding zeggen: Wat een toprijschool! Groetjes, Jochem.


Terug in de auto. Oké, ik had het fel begeerde roze papiertje, maar daar hield ook alles mee op. Sinds 2005 lag-ie bijna gloednieuw in een la. Eventjes was ik ermee op stap geweest, op vakantie naar Duitsland en Tsjechië. Ik scheurde met 140 km per uur over de drukke Autobahn maar in een rustig Tsjechisch boerendorp was het einde oefening. In een bocht naar rechts kwam mijn Volkswagen Polo tot stilstand tegen een vrachtwagen. Een aanrijding dus. Het zicht was goed geweest, maar ik had de tegenligger niet opgemerkt en bovendien de bocht te ruim genomen. Resultaat? De portierdeur was licht ontzet, en ik zwaar ontzet. Daar zat ik, als een zielig vogeltje op de camping. De rest van de reis heb ik het autorijden aan mijn partner overgelaten. Stom natuurlijk, maar dat is allemaal achteraf gepraat. In de jaren erop heb ik nog wel een paar keer lessen genomen. Het autorijden echt weer oppakken deed ik echter niet. Die ene keer dat ik wel in de wagen stapte, maakte ik direct blikschade tijdens het uitparkeren. Wat werd ik voor een type autorijder? Nou, eigenlijk géén autorijder……… Lees verder


Ik ben in september begonnen met lessen bij Kim, omdat Elsenaar werd aangeraden door een nichtje van mij. Tijdens het rijden was ik best onzeker, waardoor ik veel onnodige fouten maakte. Kim heeft mij hier goed mee geholpen en ik ben uiteindelijk voor al mijn examens de eerste keer geslaagd. Bij deze wil ik Kim bedanken voor alles en ik raad rijschool Elsenaar zeker aan! Groetjes, Ayla.


Vorig jaar augustus besloot ik dan eindelijk te gaan rijlessen na veel tegenstribbelen van mijn vader. Maar ik zei tegen ‘m, pap ik ga ‘t halen! Dus ik ging op internet rondkijken voor een goede rijschool. Veel vrienden en kennissen die ik ken hier in Geldrop hadden maar een ding tegen mij te zeggen : Rijschool Elsenaar! Toen ik eenmaal een bericht naar Anette had gestuurd was alles vrijwel meteen geregeld. Na een paar lessen zei Anette al dat ik binnen 30 lessen mijn rijbewijs zou halen, ik kon het zelf niet geloven, en nu een paar maanden later heb ik dan toch echt na de eerste keer slagen mijn rijbewijs! Theorie ging wat moeilijker, dat moest ik 1 keer overdoen, maar verder ging alles soepel. Na ongeveer 20 lessen bij Anette ging ik ook een paar keer lessen bij Henk, dat was ook superfijn, dus nu heb ik 28 lessen gehad bij zowel Anette als Henk, en het was in 1 woord Geweldig! Het was heel fijn om bij jullie te mogen lessen, en het ging ook snel. Als ik hulp nodig had kreeg ik dat ook meteen! Beter kon ik me niet wensen. De mensen die tegen mij zeiden dat ik het beste naar jullie rijschool kon gaan hadden groot gelijk en ik beveel jullie dan ook echt aan! Bedankt voor alles! Groetjes, Martijn van Bakel.


Vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald! Ik had nooit gedacht dat dit me in 27 uur zou gaan lukken. Alles is super geregeld en ik voelde me altijd helemaal op mijn gemak bij Anette in de auto! In het begin ging het allemaal best vlot. Rijden ging wel aardig en theorie was ook zo gehaald. Daarna kwam er even een mindere periode, maar toen gingen we werken met de ‘hard op denk methode’ en ging het weer stukken beter. Wat een super methode is dat om te gebruiken voor de rijlessen! Alles bij elkaar heb ik dus een super rijopleiding gehad. Mijn complimenten! Amber.


Veertig jaar geleden heb ik een auto-ongeluk gehad. Ik ben met mijn auto over de kop gegaan. De auto was total loss maar gelukkig had ik zelf maar een enkele blauwe plek. Het ergste vond ik dat degene die naast mij zat wel gewond was en drie dagen in het ziekenhuis heeft gelegen. Gelukkig heeft hij er niets aan overgehouden. In het politierapport stond als oorzaak van het ongeluk: een van buiten komend onheil. Ik kreeg zelf geen schuld. Maar ik heb me wel heel rot gevoeld en dat is me lang blijven achtervolgen. Rijden durfde ik niet meer. Zelfs niet op onze eigen oprit……… Lees verder


Hoi anette, ik kan het niet geloven…Nee geen verhaal over zoveel rijlessen en nu geslaagd…… Nee vandaag na 43 levensjaren en ongeveer evenzoveel jaren verkrampt in de auto met andere “meegereden” vandaag zelf met jou rondgereden d.w.z. rond gestuurd. Je kwam me thuis ophalen en na eerst wat ontspannen gebabbeld te hebben dacht ik bij z’n ontzettend rustig en sympathiek iemand stap ik ontspannen in (niet te geloven). Nou alles wat ik gelezen heb over jou klopt…. Super tips om een andere manier van denken aan te nemen. Het zelf gaan lessen was tot voor kort helemaal geen optie, als ik er alleen maar aan dacht brak het zweet me al uit.

En nu vandaag dus mijn eerste rijles 5-3-2013….. SUPER ervaring. Dankzij jou Anette !!!!

22 februari 2013

Hallo. Dè ingrediënten voor het behalen van mijn rijbewijs:

– 64 e-mails;

– 71 smsjes;

– 1 theorietoets;

– 25 rijlessen;

– 1 praktijkexamen;

– 1 “kei goede” instructeur, Henk!

Het is eigenlijk net een boodschappenlijst voor een geslaagd recept. Je neemt de juiste ingrediënten, voegt deze samen en het rijbewijs hoeft alleen nog maar afgehaald te worden bij de kassa. Henk, super bedankt voor de afgelopen maanden! Samen zijn wij in één keer geslaagd voor mijn rijbewijs. Heel veel succes en tot snel op de weg! Groetjes, Lex van Bergen


Hallo, in september 2012 ben ik begonnen met het rijlessen. Omdat ik het erg rustig had met mijn studie kon ik lekker twee keer per week lessen! Al snel bleek dat ik moeite had met mijn concentratie. Vooral toen we begonnen met de hardop-denk-methode. Erg lastig soms omdat je erg geconfronteerd wordt met je eigen fouten. Maar ook erg leerzaam! Mede daardoor begon ik uiteindelijk alles beter, breder en sneller te zien. Ik kan dan ook iedereen de hardop-denk-methode aanraden! 30 januari 2013 had ik mijn examen, toen ik ernaar toe reed ging het erg slecht maar tijdens het examen ben ik boven mijn zenuwen gaan staan en in een keer geslaagd! Dit was natuurlijk niet gebeurd zonder alle hulp van Henk! Henk, hartstikke bedankt voor alles! Thijs.


In september 2012 na lange tijd toch maar besloten om mijn rijbewijs te gaan halen. Uitgebreid gekeken op het internet voor een leuke rijschool en uiteindelijk bij rijschool Elsenaar uitgekomen. Een uitstekende rijschool waar ik zeer goede begeleiding kreeg van Henk tijdens mijn lessen. Er zat voor mijn gevoel op een gegeven moment geen vooruitgang in, na over te stappen op de hard-op-denk methode met Henk kwam wel al snel naar voren waar mijn problemen nog zaten. Frustrerende methode soms, maar uiterst effectief. Een absolute aanrader voor iedereen.

7 februari afgereden en in 1 keer geslaagd, zonder problemen. Bij deze dan ook nog hartelijke dank aan Henk voor de begeleiding en de lessen


Hoi, Halverwege september ben ik bij rijschool Elsenaar bij Henk begonnen met rijlessen. Eigenlijk verwachtte ik wel dat ik alles al meteen zou kunnen, en dat je niet hoeft te kijken als je van een rotonde af gaat enzo. Dit bleek gek genoeg niet zo te zijn ;). Henk heeft mij toen op de hardop-denken-methode gewezen. Koppig als ik ben dacht ik ook dat deze methode niet zou werken, en dat ik alles zo wel zag. Een paar rampzalige lessen later werd ik thuisgebracht, en het viel mij op dat diegene wél gebruik maakte van de hardop-denken methode, en dat het bij hem wel goed ging. Sindsdien ben ik het toch maar gaan proberen, en het helpt echt! Vandaag toch maar mooi m’n rijbewijs gehaald, wat zonder de hardop-denken methode en alle hulp van Henk nooit gelukt was! Henk, bedankt voor alles :)! Groetjes, Robin.


Ik ben in november 2011 begonnen met lessen bij Anette. Toen kreeg ik daarna een ongeluk waardoor ik een half jaar geen les heb gehad. Daarna ben ik weer verder gegaan met de lessen. Dit ging goed en ik heb veel geleerd van Anette. Ik zou eerst mijn examen 7 december 2012 hebben, maar door de sneeuw werd dit helaas uitgesteld. Maar uiteindelijk na 32 uur lessen ben ik op 22 januari geslaagd voor mijn rijbewijs met dank aan Anette. Dus als ik mensen zou moeten aanraden voor een rijschool, zou ik rijschool Elsenaar meteen aanraden. Rebecca.


In maart ben ik begonnen met lessen bij Kim. Het rijlessen ging in het begin wat minder doordat ik teveel twijfelde waardoor ik erg veel fouten maakte. Maar Kim heeft mij hier enorm mee geholpen en het ging steeds beter, zelfs de snelweg wat ik zo eng vond ging op een geven moment super. Vandaag heb ik de eerste keer meteen mijn rijbewijs gehaald! Ik raad Autorijschool Elsenaar bij iedereen aan! Verder wil ik Kim bedanken voor de leerzame, goede en vooral ook gezellige lessen, bedankt voor alles! Groetjes, Jamie.


In de zomer ben ik begonnen met lessen bij Henk. In het begin ging het wat minder totdat Henk begon met de hardop-denk-methode. Ik moest de belangrijke dingen opnoemen zoals wie voorrang had, pijlen, verkeersborden etc. Hierdoor ging ik meteen vooruit doordat ik nu meer besefte waar ik op moest letten. Ook door af en toe wat harde woorden van Henk ben ik geslaagd. Zonder af en toe wat harde woorden, de hardop denk methode en de goede lessen van Henk was ik nog lang bezig met lessen. Ik kan deze rijschool aan iedereen aanbevelen! Bedankt Henk! Groetjes, Danique.


Autorijden op zich is niet iets moeilijk en is voor iedereen mogelijk! Natuurlijk moet je er wel zelf achterstaan en snappen waar je mee bezig bent. De hardop denkmethode is een methode die je hier heel goed mee kan helpen. Je spreekt, zoals de naam al zegt, hardop uit waar je mee bezig bent om te laten zien dat je weet wat je doet. In het begin gaat dit niet altijd goed en zal je merken dat je er af en toe goed naast zit, maar je wordt hierin goed gecoacht waardoor je snel weer op de goede weg zit! Mij heeft het de laatste lessen echt geholpen door hardop uit te spreken wat de situatie op dat moment was. Je wordt wel geconfronteerd met hetgeen dat je fout doet, hierdoor leer je van je fouten en de keer daarna doe je het helemaal goed. Ik heb mijn rijbewijs dankzij Elsenaar nu in de pocket en wens iedereen heel veel succes de komende lessen. En let op: ‘Je bent nooooit klaar met kijken!!’ Groetjes, Danique.


Op 22 maart had ik een proefles bij anette. Die was gepland door mijn man. Nooit heb ik autorijlessen durven nemen. Veel te angstig met al dat verkeer op de weg. Altijd maar uitgesteld. Nu ben ik toch die proefles gaan rijden,en het was best wel leuk. Ik reed zomaar rondjes op het industrieterrein wie had dat ooit gedacht. Toch maar een paar lessen proberen. Totaal geen zelfvertrouwen en bibberend in de auto. Maar daar weet anette wel raad mee. Beetje voor beetje raakte ik mijn angst kwijt en kreeg ik meer zelfvertrouwen. Er hoefde maar iets te gebeuren en daar ging ik weer. Anette bleef met me praten en gaf me tips die ik gebruikte. Je mag altijd fouten maken,daar leer je van. Op 2 augustus slaagde ik de eerste keer voor mijn theorie,dankzij het goede lesmateriaal. Op 5 december slaagde ik voor de eerste keer voor mijn rijbewijs. Het was me nooit gelukt zonder anette. Ze is echt een hele grote steun voor me geweest. Ik zal haar ook altijd bij iedereen aanbevelen die autorijlessen wil nemen. Voor degene die nog theorie of op moet voor het rijbewijs, gebruik altijd de tips die je krijgt, dan komt alles goed. Als ik kan slagen kan iedereen het want ik was net een tikkende tijdbom zo gestrest. Succes. Anette, super bedankt voor alle gezellige lessen. Als ik in de auto stap zal ik nog veel aan je denken. Ja Anette, het is je gelukt. Bedankt voor alles. Vele groetjes en succes met alles. Doeiiiiiiiiiiiii, Anita.


De eerste keer dat ik voor het examen op ging was ik gezakt. Ik ging op zoek naar een andere rijschool omdat ik vooral heel onzeker ben tijdens de les en het examen. Mijn broer heeft nog rijles gehad bij Henk en ik hoorde er veel goede verhalen over. Ik las dat vooral Anette zich bezig hield met faalangst en dat sprak me wel aan. Ik kon meteen beginnen met lessen. Helaas ben ik hierna nog twee keer gezakt, maar ik kreeg elke les steeds meer vertrouwen in het autorijden en in mezelf, dankzij Anette. Ik heb ook nog een paar lessen bij Henk gehad, die erg hebben geholpen. Vandaag heb ik mijn rijbewijs gehaald en ik ben er ontzettend blij mee! Ik zou autorijschool Elsenaar bij iedereen aanraden. Henk en (vooral) Anette, bedankt voor alles!! Groetjes, Anne.


Ik ben vorige week woensdag geslaagd voor m’n rijbewijs, ben er zo blij mee. Ik heb een goede ervaring gehad met lessen bij Elsenaar en denk dat ik ook niet de enige ben. Groetjes, Max.


Na 21 lessen ben ik geslaagd voor mijn praktijkexamen. Kim was mijn instructrice en zorgde ervoor dat ik snel mijn rijbewijs haalde. Wat ik vooral fijn vond was dat kim heel flexibel was, en aangezien het voor mij moeilijk was om overdag te lessen kon ik daardoor vaak ‘s avonds lessen. Al met al was het heel fijn om te lessen bij Elsenaar en ben ik blij met de service en dat ik zo snel mijn rijbewijs heb! Groetjes, Menno.


Ik ken de familie al een tijdje dus het uitkiezen van een rijschool toen ik 17 werd was niet al te moeilijk. Geen moment spijt van gehad en ben in de eerste keer geslaagd! Met behulp van goede uitleg en wat harde woorden van Henk (ik wilde alles te goed doen) nam ik de rijlessen. Henk heeft me het vertrouwen gegeven die ik nodig had en inmiddels heb ik mijn rijbewijs al en geniet van iedere kilometer. Alleen even wennen aan onze auto: heb ineens een stuk grotere motor voorin. Helemaal fantastisch. Heb dan ook nog niet moeten tanken. Bedankt voor alles Henk! Groetjes, Jesse.


Na 3 keer voor het praktijkexamen te zijn gezakt en waarbij het bij mijn vorige rijschool niet wou vlotten, ben ik bij Anette terechtgekomen. Nadat ze me op mijn gemak had gesteld, ben ik weer vol vertrouwen aan een aantal lessen begonnen. Bij het eerste nieuwe praktijkexamen ben ik geslaagd. Ik wil Anette dan ook bedanken voor de goede, gezellige en leerzame lessen!! Aanrader voor iedereen.


Ik durf weer de weg op! Al 38 jaar geleden heb ik mijn rijbewijs gehaald, maar al tientallen jaren nauwelijks meer gereden. Binnenkort ga ik met pensioen en krijg dus meer vrije tijd om bezoekjes af te leggen aan vrienden, kinderen en kleinkinderen. Om niet meer afhankelijk te zijn van anderen en zelf weer mobiel te worden heb ik alle moed bij elkaar geraapt om rijlessen te gaan nemen om weer veilig de weg op te kunnen. Het verkeer is natuurlijk veel drukker dan vroeger en vooral de snelweg vond ik heel eng. Diverse mensen in mijn omgeving in Geldrop raadden mij aan om bij Anette te gaan lessen, juist omdat zij o.a. heel goed is in het begeleiden van onzekere mensen zoals ik. Als voorbereiding heb ik eerst een theorieboek bestudeerd en daarna de website van Anette http://www.mijnrijschoolonline.nl helemaal doorgespit waar ontzettend veel informatie op staat, zodat dit veel rijlessen scheelt. Anette heeft me flink laten oefenen, vooral veel snelweg met invoegen, inhalen vrachtwagens etc. Ook de maximum snelheid te rijden en niet te langzaam was moeilijk. Gelukkig heeft Anette mij het vertrouwen teruggegeven, zodat ik weer verantwoord de weg op kan. In 1 maand tijd ben ik letterlijk weer op de rit! Anette, heel hartelijk bedankt hiervoor! Groetjes, Petra.


Ik heb vandaag m’n rijbewijs gehaald en ik ben er erg blij mee! Ik vind auto rijden erg leuk, maar zag toch nog wel eens op tegen de rijlessen. Ik hou namelijk niet zo van fouten maken en kan de lat nog wel eens iets te hoog leggen voor mezelf. Gelukkig heeft Anette me hier bij geholpen en me natuurlijk goed leren auto rijden. Dus daarom: Anette, bedankt!! Margit.


2 maanden geleden ben ik begonnen met lessen bij Henk. Al meteen werd me aangeraden om te beginnen met theorie. Dankzij de hulpmiddelen van de rijschool in 1 keer geslaagd. Diezelfde week nog op geweest voor praktijkexamen en gelukkig ook de eerste keer geslaagd. En dat na 13 lessen! Nu heb ik een maand mijn rijbewijs en ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik bij Elsenaar gelest heb. Bedankt voor de goede (weinige) lessen! Luc.


Anette en Kim, bedankt voor de fijne rijlessen die ik bij jullie heb gehad! Liefs, Demi Timmermans.


Na vier keer gezakt te zijn voor mijn praktijkexamen had ik er schoon genoeg van. Voor mij geen rijlessen meer. Twee jaar geleden ben ik begonnen met een spoedcursus, maar al snel bleek dat ik meer tijd nodig had om alle vaardigheden, die mij werden aangeleerd, onder de knie te krijgen. Tijdens mijn eerste examen was ik enorm nerveus en blokkeerde ik. Ik ben erg bang om fouten te maken en daarom zat ik ook met veel tegenzin achter het stuur. Nadat ik voor mijn eerste praktijkexamen zakte, werd dat alleen maar erger. En uiteindelijk wilde ik helemaal niet meer autorijden. Mijn buurvrouw wist van mijn probleem en stuurde me naar de website van rijschool Elsenaar. Hoewel ik er niet naar uit keek om weer rijlessen te volgen, heb ik toch maar een afspraak gemaakt. Anette heeft me geleerd hoe ik mijn aandacht op de weg houd en me niet bezig houd met alles wat er verkeerd zou kunnen gaan. En als er dan toch iets mis gaat, heeft ze me geleerd om rustig te blijven en de situatie op een goede manier te corrigeren. Met haar hulp is het niet alleen gelukt om eindelijk voor mijn praktijkexamen te slagen, maar vooral om me op mijn gemak te voelen tijdens het rijden, wat voor mij het belangrijkste is. Dankzij haar ga ik nu met plezier de weg op, in plaats van dat ik bibberend achter het stuur zit. Bedankt voor al je hulp en geduld, Anette! Groetjes, Kiki.


Ik rijd al 32 jaar motor en 30 jaar auto. Ben nooit kapot geweest van hoogtes (bergen, bruggen) en tunnels, maar daar kwam ik met veel moeite wel overheen, doorheen of omheen. In 2010 veroorzaakte ik een ongeluk op de snelweg naar Tilburg. De schade was te overzien, maar de impact was pittig. Vanaf die tijd probeerde ik snelwegen zoveel mogelijk te mijden en vond ik ineens ook dat ik te allen tijde uitwijkmogelijkheid moest hebben. Een kolonne vrachtwagens passeerde ik niet meer, want dan kon ik – naar mijn mening – geen kant meer op. Geopende spitsstroken? Nee, dank u. Werk aan de weg? Eerste afslag nemen en verder binnendoor, hoe lastig dat ook mocht zijn. Een bezoek aan familie in Almelo? Kletsnatte oksels, al dagen van tevoren. Dan kom je dus niet heel ver en de vakantie dit jaar ging naar Italië – over Zwitserland nota bene. Het moge duidelijk zijn dat ik dat niet geregeld had…… Dus besloot ik de koe bij de horens te nemen en eens te kijken of extra rijlessen voor mij zinvol zouden zijn. Via een collega kwam ik uit bij Rijschool Elsenaar. Anette heeft mij tijdens een paar lessen een hoop duidelijk gemaakt. Het belangrijkste was dat het niet aan mijn rijden lag: dat was in orde. Dat vond ik wel heel prettig. Van daaruit heeft ze me een aantal tips gegeven hoe om te gaan met die spanningen (met als doel die spanningen helemaal te laten verdwijnen). Daar heb ik veel aan gehad. Wat ik persoonlijk heel erg waardeer, is het feit dat Anette snel en doelgericht reageert op emails met hulpvragen. En het allerprettigste vond ik het telefoongesprek dat ik met haar voerde toen ik – een dag voordat we zouden vertrekken – de moed weg voelde zakken. Ze heeft me toen weer helemaal opgepept , simpelweg door te verwijzen naar de zaken die we tijdens de lessen hadden besproken en het vertrouwen in mijn rijvaardigheid (nogmaals) uit te spreken. En ja, we zijn veilig in Italië aangekomen en ook weer veilig teruggekomen. Ja, ik heb een aantal tunnels zelf gereden en hele stukken snelweg. Ja, ik voelde me best op mijn gemak. En omdat Anette niet kan toveren: nee, de Gotthardtunnel (17km lang) heb ik mijn vrouw laten rijden. En dat ding in de buurt van Luzern van bijna 10 km ook. Dus ik ben er nog niet en ik had dat ook niet verwacht. Maar ik ben op de goede (snel-)weg. Bij deze wil ik Anette dus heel hartelijk danken voor haar goede werk. Aan mij om te zorgen dat het hier en daar nog wat verbeterd en daarna goed blijft. Marc (Eindhoven).


Na iets meer dan dertig lessen en 2 rijexamens heb ik ook eindelijk mijn rijbewijs! Het autorijden zelf had ik snel onder de knie, alleen de juiste beslissingen nemen en er zelf in geloven heeft wat lang op zich laten wachten. Gelukkig was Anette altijd geduldig en is het uiteindelijk allemaal goed gekomen. Groetjes, Ties.


Ik ben 21 januari begonnen met lessen en vandaag mijn rijbewijs mogen ophalen. Het waren leuke lessen en heb er veel in geleerd. Na 29 lessen examen gehad en in 1 keer gehaald. Dus Elsenaar, BEDANKT. Groetjes, Siem.


Ik ben 14 mei begonnen met rijlessen bij Anette en na 1,5 maand heb ik mijn rijbewijs! Ik heb mijn rijbewijs in 25 lessen gehaald!! Ik deed 4x in de week elke maandag tot donderdag een uur rijlessen. Dit vond ik fijn omdat je in het ritme bleef. Ik merkte in het begin dat de maandagen minder gingen en ik er weer even in moest komen, later was dit niet meer. Ik heb ook les gehad van Kim. Dit was fijn omdat zij een andere kijk had en mij weer nieuwe dingen kon aan leren ook om te wennen dat er iemand anders naast je zit zoals bij het examen. Ik heb dus een hele prettige ervaring gehad. Naast het rijden steken ze nog veel energie in je, je krijgt bv foto’s met uitleg erbij waar je op moet letten. Ook komen ze netjes de afspraken na die we van te voren hadden gemaakt van 4x in de week lessen. Elsenaar is een fijne rijschool om te lessen, ik zou het iedereen aanraden!! Groetjes, Iris.


Hee Henk, bedankt voor de lessen. Ik ben blij dat ik het gehaald heb en ben vanaf donderdag actief op de weg. In mijn mooie Seat Toledo. Groetjes, Geert!!


17 november 2011 werd ik achttien jaar. Deze dag leek voor mij vrij normaal. Ik moest zelfs naar de tandarts die dag (wat achteraf een smoes was). Ik had niet verwacht dat ik die dag mijn eerste rijles zou krijgen. Ik had me klaargemaakt en zoals altijd voor de tandarts, netjes mijn tanden goed gepoetst. Ik deed de deur open…. stond Anette in een keer voor de deur. Ik had dus mijn eerste rijles i.p.v. dat ik naar de tandarts moest, ha-ha. Ik had helemaal geen tijd meer om zenuwachtig te zijn. Ik ben in de auto gestapt en ik heb naar de uitleg van Anette geluisterd. De eerste les ging al heel goed. De andere lessen waren ook altijd heel gezellig en leerzaam. In totaal heb ik 28 lesuren gehad en ik ben in één keer geslaagd. Nu heb ik al heel wat kilometers gemaakt. Ik ben heel blij met mijn rijbewijs en daarom wil ik Anette heel graag bedanken voor de leerzame lessen! Ook Kim natuurlijk, waarbij ik ook af en toe heb gelest. Tja, en nu zegt papa: voor je het weet heeft je dochter d’r rijbewijs en ben je als vader de auto kwijt. 😉 Maureen.


Inmiddels alweer een maand in bezit van mijn rijbewijs. Vorig jaar november ben ik als 17 jarige gestart met rijlessen bij Henk. We hebben rijschool Elsenaar gekozen vanwege het hoge slagingspercentage, maar vooral ook de goede verhalen die we er over hebben gehoord. Ik wil rijschool Elsenaar enorm bedanken voor de “geslaagde” lessen die ik in die periode heb gehad. Na 32 lessen ben ik de eerste keer geslaagd. Geen foutloze rit gereden, maar zeker goed genoeg voor een rijbewijs. Henk heeft me in alle lessen vertrouwen gegeven, waardoor het voor een leerling ook echt aantrekkelijk wordt. Nogmaals bedankt. Heel veel succes verder met jullie rijschool! Met vriendelijke groeten, Bart Maasakkers.


Rijden. Een jaar geleden dacht ik nog dat ik nooit zal leren rijden. Ik was 35 jaar oud en ik heb nog nooit geprobeerd om te rijden. Voor een lange tijd was dat ook niet nodig maar de echte reden was dat ik zo bang was. Ik kon me mij niet voorstellen achter het stuur, om te gaan met het verkeer. Maar na de geboorte van mijn eerste kind werd het moeilijker om zonder een auto te leven. Dan wist ik wel, ik moet autorijden leren maar toch was ik nog bang en voelde me onzeker. Ik heb eerst bij een andere rijschool geprobeerd om lessen te nemen, maar tussen de rijinstructeur en mij was geen klik. Hij had een goed inzicht in mijn kunnen en hij was technisch heel goed maar zijn methode paste niet bij me. Na enkele uren besliste ik te stoppen maar ik was nog onzekerder dan vroeger. Na enkele weken besliste ik toch om het nog een keer te proberen. Maar toen zocht ik iemand die ervaring heeft met mensen met faalangst en ik had liever een vrouw. Zo kwam ik bij Anette. Onder haar begeleiding realiseerde ik me snel dat wat vroeger onmogelijk bleek te zijn ik toch kon realiseren. Na 29 lessen was ik de eerste keer geslaagd. Wat ik zo belangrijk vindt aan mijn lessen met Anette is niet alleen dat ik nu rijden kan maar ook de verandering in hoe ik naar mijzelf en mijn eigen leven kijk. Anette was altijd geduldig, positief en optimistisch en door haar heb ik geleerd ook om positiever te zijn over mijzelf. Fouten maken dacht ik vroeger is niet toegestaan maar tijdens mijn rijles heb ik geleerd om mijn fouten te accepteren en daarmee om te gaan. Rijden werd niet alleen mogelijk voor mij maar ook leuk en daarvoor ben ik Anette dankbaar.


Ik ben Koen en ik ben net voor de tweede keer afgereden. Deze keer ben ik geslaagd. Ik had er dit keer ook het volste vertrouwen in, want met Anette heb ik hard gewerkt aan mijn mindere kanten en daarom ben ik nu geslaagd. Ondanks dat ik er twee keer over gedaan heb om te slagen ben ik toch in maar 32 lessen geslaagd.


Ik ben Meike Brock, en ik ben doof. Ik wil Anette allereerst van harte bedanken voor haar inzet en openheid! Ik heb namelijk veel verhalen van mijn dove vrienden gehoord dat ze heel veel moeite hebben met het vinden van een rijschool die les aan hen wil geven. Alleen maar omdat ze doof zijn, wat eigenlijk onzin is. Want je gebruikt toch vooral je ogen tijdens het rijden! Toen Anette hoorde dat ik een rijschool zocht bood ze zichzelf meteen daar voor aan. Ze zei dat ze wel in was voor een uitdaging! Toen ik mijn eerste les had, klikte het meteen goed tussen mij en Anette. Ik heb geen tolk genomen omdat ik het niet nodig vond want Anette praat namelijk heel duidelijk en rustig, maar wel op een natuurlijke manier dus ik kon bijna alles begrijpen. Wanneer ik het niet begreep dan schreef ze het op. Ook hebben we paar gebaren verzonnen die belangrijk waren: bijvoorbeeld het stoplicht, parkeren en stilstaan of omkeren. Want ik kan namelijk niet tegelijk kijken: naar de mond van Anette én de weg. Maar met gebaren afkijken heb ik geen moeite want dat is vanzelfsprekend voor mij. Dus wanneer ze iets wilde vertellen moest ik de auto tot stilstaan brengen anders werd het toch wel te gevaarlijk. Ik heb mijn Tussentijdse Toets in een keer gehaald, ook heb ik de theorie in een keer gehaald dankzij het oefenprogramma die ik van Anette kreeg. Dat was echt heel goed, zeker een aanrader! Ik ben ook in één keer geslaagd voor het rijexamen ondanks dat ik het niet echt had verwacht. Want de laatste lessen gingen namelijk niet echt heel goed totdat op de laatste les Anette mij de les ging lezen. Precies wat ik nodig had! Want ik ben namelijk heel ongeduldig met het koppelen enzo (Anette, sorry maar ik ben nog steeds ongeduldig). Ik heb in totaal iets van 31 lessen gehad ondanks mijn doofheid. Jij behandelde mij namelijk als een normale persoon en daarvoor wil ik je bedanken! Dus Anette: superbedankt voor je inzet en openheid. We hebben samen mijn rijbewijs gehaald! 😀


11 oktober 2011 was het zover, mijn allereerste rijles en mijn allereerste keer achter het stuur van een auto. Ik had het al bijna een jaar uitgesteld, maar nu had ik mezelf eindelijk overgehaald om toch te beginnen. Stiekem vond ik het dan ook erg spannend en zelfs een beetje eng, maar al meteen bij de eerste ontmoeting kreeg Anette het voor elkaar om mij rustig te krijgen. Iets wat eigenlijk niemand zo snel voor elkaar kon krijgen. Hoe ze het doet weet ik niet, maar ik weet dat het werkte!

Ik ben namelijk altijd erg onzeker over mijn eigen kunnen, ik twijfel bij alles wat ik doe en ik heb al van kleins af aan faalangst. Ook ging het verder niet goed met me en liep ik zelfs bij een psycholoog. Nou geloof mij maar, Anette heeft meer bereikt tijdens mijn rijlessen als mijn psycholoog in al de gesprekken die ik met haar heb gehad. De eerste vijf lessen was ik er zelfs van overtuigd dat ik het kon en dat het helemaal niet zo moeilijk was als dat ik had gedacht. Helaas ging het na de eerste vijf lessen ineens een stuk slechter. Ik vergat van alles en voor mijn gevoel kon ik er helemaal niets meer van. Ik had zelfs het idee dat ik nog wel een lesje of vijftig nodig zou hebben, als het er niet meer zouden zijn. Nu denk ik dat dit zonder Anette waarschijnlijk ook wel het geval was geweest. Ze bleef namelijk alle lessen zo positief. Ook wanneer ik er helemaal niets van bakte en ieder ander met zijn handen in het haar zou hebben gezeten, bleef ze volhouden dat ik het wel kon en dat ik in mezelf moest geloven. ‘Fouten maken mag, graag zelfs’ zei ze dan altijd ‘want van fouten maken kun je alleen maar leren.’

Toen ze merkte dat dit bij mij niet helemaal doordrong is ze begonnen met mij aan te leren bij iedere fout te zeggen ‘maakt niet uit geeft niet’. Nu zullen jullie wel denken van: ‘ja, hoe is het, dat gaat toch nooit werken’. Dit was namelijk precies wat ik ook dacht. Maar iedere keer als ik iets niet zo goed deed werd er langs me gezegd: ‘Maakt niet uit, geeft niet.’ Net zolang totdat ik dit zelf ook begon te zeggen. En of je het nu gelooft of niet, het werkt echt. Ik begon het zelfs buiten mijn rijlessen te gebruiken. Op school, thuis, op mijn werk en ga zo maar door. Vanaf mijn zestiende les ging het door dit simpele zinnetje ineens een stuk beter. Ik leerde sneller en het leek wel als of ik veel meer aankon. Dit was niet alleen te merken tijdens mijn rijlessen, maar ook in mijn dagelijks leven. Anette heeft me zoveel geleerd. Als ik met iets zat of dit nu over mijn rijlessen ging of over iets anders dan legde ik dit aan haar voor en dan probeerde ze mij zo goed mogelijk te helpen. Ze heeft me zelfs een keer ’s avonds rond 11 uur gebeld, omdat het niet goed met me ging. Anette heeft gezorgd dat elke rijles een feestje voor mij was en dat ik weer plezier kreeg in het rijden. Ondanks dat het even niet zo goed ging. Ik weet zeker dat ik dat feestje echt zal gaan missen. En nu 20 april 2012, heb ik gister mijn rijbewijs meteen de eerste keer gehaald. Hoe vraag ik me nog steeds af, want het ging helemaal niet goed en ik had zelfs een ingreep, maar dat maakt niet uit zoals er natuurlijk gezegd werd door haar, terwijl ze langs me liep met haar arm om me heen geslagen. Ik heb het gehaald! Ik ben er enorm trots op als ik zie hoeveel ik in 27 lessen heb bereikt en vooral op het feit dat ik nu veel meer in mezelf geloof en dat ik zeker weet dat ik kan rijden. Ondanks mijn belabberde examen. Want zoals jullie nu weten ‘Maakt niet uit, geeft niet!’ Liefs, Natasja v/d Boomen


Hallo Henk en Kim, ik heb vandaag mijn rijbewijs mogen ophalen. Heb dus ook de weg al proberen onveilig te maken; dat is ook echt gelukt 😛 Super erg bedankt voor de goede rijlessen!! Gr. Natasja Hendriks.


2,5 jaar geleden ben ik gaan lessen bij een andere rijschool. Behalve dat ik er toen eigenlijk helemaal geen tijd voor had, klikte het ook totaal niet met mijn instructeur. Na een paar lessen was ik gestopt en ergens anders opnieuw beginnen stelde ik steeds maar weer uit. Als tip van Anette’s dochter ben ik in oktober weer begonnen bij Anette, en met succes want ik ging altijd met plezier lessen. Anette zal nooit boos worden als je iets fout doet (wat mijn vorige rijinstructeur wel deed) en wil altijd alles uitleggen (en wel 3 keer als het nodig is). Woensdag ben ik voor de eerste keer op geweest voor mijn rijbewijs, en geslaagd! Anette heel erg bedankt!


Afgelopen november ben ik als (toen nog) zeventienjarige begonnen met lessen bij Henk van rijschool Elsenaar. De keuze voor rijschool Elsenaar was niet moeilijk; De familie Elsenaar zijn voor mij bekende gezichten en het slagingspercentage was erg hoog. Tijdens het lessen maakte ik al snel progressie en toen ik vanaf februari een tweede les per week had, ging het nog veel sneller. In totaal heb ik 25 lessen gehad voordat ik vandaag mijn examen had. Ondanks een paar foutjes tijdens het examen ben ik geslaagd. Henk heeft mij tijdens de hele periode veel vertrouwen gegeven. Een aardige man, die op de momenten die er toe doen op een positieve manier kritisch is. Dit in combinatie met zijn uitmuntende lesmethode maakt de rijopleiding naar mijn mening zo succesvol. Ik wil hierbij rijschool Elsenaar en Henk persoonlijk nogmaals bedanken voor de geslaagde opleiding. Groeten, Hugo.


Hoi! Ik wil jullie heel erg bedanken voor alle gezellige en leerzame rijlessen! Ik ben heel blij dat ik mijn lessen heb gevolgd bij jullie (Kim) en dat ik nu mijn rijbewijs heb gehaald! Groetjes, Laura.


‘Nu ga je alles vergeten wat ik je geleerd heb, wat je vrienden adviseren én vooral je vorige examen… je gaat gewoon je eigen rit rijden, en dan moet jij dat rijbewijs makkelijk kunnen halen’! Dit waren de woorden die Henk mij stevig inprentte vlak voor mijn 2e examen. Elke leerling heeft natuurlijk een andere aanpak nodig en Henk geeft precies de juiste die bij je past! Zonder zijn positieve preek had ik het dus weer niet gehaald… Na 24 uur lessen en 2 examens is het dan eindelijk toch behaald! Dan moet ik er wel bij zeggen dat mijn herexamen beslist niet aan Henk en de rijschool lag. Ik heb een fijne 24 uur gehad met Henk, waarvan ook ééntje van Kim. Deze twee vullen elkaar aan en samen met Anette maken ze een SuperTeam! Bedankt voor alles, en ik kom jullie nog vast wel is tegen op de weg… Stijn van Bergen.


Hoi Anette, bedankt voor de begeleiding van de afgelopen weken/maanden bij het halen van mijn rijbewijs. Ik vond het altijd erg fijn om met jou in de auto te zitten en je hebt ervoor gezorgd dat ik geen stress had in de auto of last kreeg van mijn faalangsten. Bedankt daarvoor! Veel succes nog met al jullie nieuwe plannen en ik weet zeker dat het jullie in de toekomst allemaal gaat lukken want jullie zijn gewoon een hele fijne rijschool! Groeten, Tijn Willems.


Gister was het zover. Ik mocht mijn examen gaan rijden. Heel erg zenuwachtig was ik niet. Wat maar goed ook was. Ik had het gehaald en was/ben super blij. Ik wil Kim heel erg bedanken voor de super gezellige, leuke, grappige en leerzame lessen. Ik heb elke les met plezier in de auto gezeten & ga de lessen heel erg missen. Ook al ben ik blij dat ik mijn rijbewijs heb. ;p Ga zo door & ik ben blij dat ik voor deze rijschool gekozen heb. Het was in één woord SUPER! Groetjes, Manon.


Ook ik heb 27 januari dan eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Ik heb helaas niet echt een succesverhaal, het duurde bij mij redelijk lang om mijn rijbewijs te halen. De eerste keer gezakt, de tweede keer was mijn ID verlopen en kon ik niet op. De derde keer goed genoeg gereden maar toch gezakt (wat Anette ook niet snapte) en toen de vierde keer uiteindelijk wel geslaagd terwijl ik veel slechter had gereden dan de derde keer! Zo zie je maar hoe het kan gaan bij het CBR. Je kan dus ook al maak je fouten (ik maakte meteen in het begin al een fout) toch gewoon slagen! Maar goed, uiteindelijk ben ik natuurlijk heel erg blij met mijn rijbewijs en maakt de weg er naar toe niet heel veel meer uit. Het was fijn om bij Anette te lessen, ze heeft heel erg veel geduld. Nu nog even wennen aan een benzine auto en ik kan fijn overal naar toe rijden! Bedankt Anette! Groetjes, Sophie.


Hai. Bij deze wil ik de rijschool bedanken voor alle goede zorgen! Zowel Anette, Henk, maar vooral Kim voor het behalen van mijn rijbewijs! Uiteindelijk doe je het natuurlijk allemaal zelf maar zonder hen was het niet gelukt. Theorie en praktijk in 1x behaald en een tussentijdse toets gedaan waar ik vrijstelling voor had. Ik ben echt super blij met de vrijheid om een rijbewijs te hebben, alleen wel even omschakelen om van een diesel naar een benzine auto te gaan. Ik hoop dat er nog vele zullen volgen die net als ik heel erg blij kunnen zijn met hun rijbewijs! Oh jaa… Als het straks weer wat lekkerder weer is gaan we weer een lekker ijsje eten Kim! Veel suc6 met de rijschool! Liefs, Sharon.


Wat doe je als je als alleen maar ‘beren op de weg ziet’ en denkt ‘als dit fout gaat’ en ‘als dat niet lukt’? Dan zoek je excuses om bijvoorbeeld het halen van je rijbewijs uit te stellen. Het idee dat je achter het stuur van een auto het verkeer in moet is dan namelijk behoorlijk angstig. Zo ook bij mij. Ik zag voordat ik één meter gereden had al 50 dingen misgaan en ondanks het feit dat ik tot twee keer aan toe een langere poging gewaagd had autorijles te volgen, was ik niet eens in de buurt van een rijexamen gekomen. En dat als je al dik in de 40 bent… In feite heet dat faalangst, maar dat is een woord dat je liever niet wil gebruiken. Falen is toch iets voor de zwakken? En angst, dan denk je algauw aan een angsthaas. Nee, dan zoek je liever legitieme excuses om niet aan je rijbewijs te beginnen. En toch… verdorie blijft dat kriebelen: een rijbewijs is toch wel heel handig en geeft ook zoveel plezier. En dan iedere keer maar uitleggen waarom je geen rijbewijs hebt… de meeste mensen begrijpen dat niet.

Totdat ik op internet eens ging kijken hoe anderen met hetzelfde probleem toch een rijbewijs hebben gehaald. En zo kwam ik al heel snel uit bij rijschool Elsenaar. De verhalen over de ervaringen van anderen en met name de manier waarop Anette de zaken aanpakt, sprak mij wel aan. Eindelijk een rijschool waar ik me niet in honderd bochten hoef te wringen om maar uit te leggen hoe ik me voel. Na een eerste gesprek bij ons thuis, mocht ik gelijk een rondje rijden. Nou ja rijden: ik stuurde wat en Anette deed de rest. En dat was het begin van een rijopleiding die gekenmerkt werd door eindeloos geduld van Anette, soms begrip en op het juiste moment een duwtje in de rug. Maar wel altijd in mijn tempo en altijd met tijd om zaken te verklaren en uit te leggen en mij vertrouwen geven. Soms zetten we de auto langs de kant van de weg om even tot rust te komen en wist Anette mij volledig op mijn gemak te stellen. Af en toe kreeg ik het idee dat ik een vuilniswagen reed: ‘Gooi alles wat fout is gegaan, maar achterin de auto. Vergeet het en ga lekker verder’ zei ze dan. En.. verdraaid: het werkte! Langzaam maar zeker leerde ik autorijden. Niet op de perfectionistische manier die ik mezelf had opgelegd maar met acceptatie dat ik ook maar een mens ben want fouten maken doet iedereen. Hoewel ik nog steeds momenten had dat ik dacht ‘ga ik het ooit halen’ werden die momenten minder en minder en maakten zelfs plaats voor een gevoel van ‘verrek… autorijden… eigenlijk best wel leuk’. Ik begon me voor te stellen hoe het zou zijn als ik een rijbewijs zou hebben en zelf auto zou rijden. Met een perfect digitaal systeem om theorie te leren slaagde ik in één keer voor mijn theorie examen. Toen op weg naar de tussentijdse toets. Met een toch wel gespannen gevoel op pad. Maar ook nu blijkt dat we allemaal mensen zijn en niets perfect hoeft. Met wat verbeterpunten en een vrijstelling op zak was ik reuze trots op mezelf en Anette toen al heel erg dankbaar. Dat we al zover gekomen waren…

Toen kwam langzaam het rijexamen in zicht, een speciaal faalangst rijexamen. Omdat ik de tussentijdse toets al gehad had, wist ik een beetje wat ik kon verwachten maar toch… Het faalangst examen was voor mij de beste manier. Slagen of niet: door het lange gesprek dat we vooraf hadden, had ik al zo’n goed gevoel dat me dat al veel waard was. Natuurlijk ging Anette mee, we waren samen al zo ver gekomen, dit hopelijk laatste ritje maken we ook samen. Nee, het examen ging niet perfect… maar… dat hoefde ook helemaal niet! Want weet je nog: niemand is perfect. Maar het examen ging wel goed genoeg om te slagen! En het ging ook met een goed gevoel. Kan het nog steeds nauwelijks geloven, na al die jaren eindelijk een rijbewijs!!! Ik wil Anette dan ook bedanken voor het engelengeduld dat ze met mij heeft gehad en dat ze me er doorheen heeft geholpen op een heel goede, positieve manier. Faalangst? Ja het bestaat en is heel erg vervelend. Maar als je bij Anette autorijles neemt is faalangst geen belemmering om je rijbewijs te halen. Sterker nog… zij slaagt erin de faalangst weg te nemen zodat je beter in jezelf gaat geloven en dat je helemaal niet meer nadenkt over ‘beren op de weg’… Niet op de echte weg en de weg van het dagelijks leven. Natuurlijk, ik ben er nog niet, maak me soms nog steeds te druk om dingen waar ik dat niet om moet doen… maar hee… ik ben een mens en mag fouten maken.. Dat maakt mij geen fout mens, hooguit een mens! Bedankt Anette dat je me letterlijk en figuurlijk zo goed op weg hebt geholpen. Tony.


Ik ben 9 november begonnen met rijlessen en 4 januari had ik mijn rijbewijs gehaald. Ik was erg gemotiveerd om mijn rijbewijs snel te halen en begon met veel plezier met lessen. Mijn theorie had ik gelukkig in een keer gehaald en vervolgens kwam het praktijkexamen in zicht. Er waren wat ups en downs. Voor het examen was er twijfel of ik er wel echt klaar voor was, maar na een klein testrijlesje hadden we er toch een goed gevoel over. En ja hoor ik was in een keer geslaagd! Ik heb maar 24 uur rijles nodig gehad en een tussentijdse toets was niet eens nodig! Bedankt voor alles Henk. Groetjes, Martijn.


Ik ben echt heel blij dat ik voor Elsenaar gekozen heb. De lessen verliepen altijd heel goed en ik heb snel veel geleerd. Ik ben Kim heel dankbaar dat ze mij zo goed begeleid heeft en ben dankzij haar in 1 keer geslaagd! Ga zo door! Groetjes, Robin.


Het rijlessen bij Elsenaar beviel me super. Anette heeft me alles goed uitgelegd en toen ik gezakt was voor mijn theorie-examen binnen no-time een nieuwe gepland voor mij! Na 17 lessen ben ik al geslaagd en dat allemaal dankzij rijschool Elsenaar! Conclusie: een aanrader voor iedereen! Chris.


Bij deze wil ik Kim graag bedanken voor de leerzame en vooral gezellige rijlessen die ik heb gehad. Ik heb in een relatief korte tijd veel geleerd en het belangrijkste van alles, mijn rijbewijs in 1 keer gehaald! Super bedankt! Groetjes, Iris.


Heel erg bedankt voor alle lessen Kim! Ik ben blij dat iemand me deze rijschool heeft aanbevolen, meteen de eerste keer geslaagd! Ik zal de rijschool aanbevelen bij mijn vrienden. Groeten, Robin.


Dag Henk! Nogmaals wil ik je bedanken voor je inzet en fijne lessen. Met trots kan ik zeggen dat ik sinds vorige week woensdag dan officieel de weg op mag. Na ontvangst heb ik maar meteen mijn vader thuis af gedropt. En ik rijd nu al vrolijk rond in een fiat van de Dappere Dodo’s. Wie weet tot ziens, en verder wens ik je alvast een fijne kerst en een mooie jaarwisseling! Beste groeten, Ron.


Heel erg bedankt voor alle lessen Kim! De eerste keer geslaagd. Ik ben blij dat deze rijschool mij werd geadviseerd door vrienden en zal dat zelf ook zeker doen. Groetjes, Vincent.


Precies op mijn 33ste verjaardag ben ik, 4 maanden zwanger van mijn zoontje, met mijn eerst rijles begonnen! Helaas bleek ik geen natuurtalent te zijn, dus na een aantal lessen bij Henk, overgestapt naar Anette. Tussendoor nog tijdje gestopt i.v.m. bevallen. Daarna lessen weer opgepakt. Ik had ontzettend veel moeite met de bediening van de auto. Ik hoorde om mij heen dat schakelen een automatisme zou worden. Lang heb ik mij dat niet kunnen voorstellen. Maar dankzij wat tips van Anette is dat nu toch het geval. Tussendoor ook wat lessen van Kim erbij gekregen. Langzaam maar zeker ging het steeds beter en voelde ik mij zekerder achter het stuur. Op 1 november was het dan zover en mocht ik op. We hadden gekozen voor een faalangstexamen. Aangezien ik toch wat meer moeite met lessen had gehad en ik nogal de neiging had om in fouten te blijven hangen. Voor het examen legde de examinator uit hoe het met zenuwen werkt en wat je daar tegen kunt doen. Deze tips heb ik tijdens examen gebruikt. Ik maakte wat foutjes maar wist het hierdoor redelijk van mij af te zetten. Met resultaat….Ik was geslaagd. Na al die moeite had ik echt niet verwacht dat ik de eerste keer zou slagen! Ik ben heel erg blij met mijn rijbewijs en zal jullie zeker bij anderen aanraden. Enorm bedankt voor de lessen en het geduld! Groetjes, Elina.


Maandag 7 november 2011 heb ik dan eindelijk mijn rijbewijs gehaald. Zoals zoveel mensen ben ik meteen op mijn 18e begonnen met lessen bij een andere rijschool. In het begin ging het heel goed maar na een aantal lessen bleef ik op hetzelfde niveau hangen. Toen kwam het moment dat ik toch behoorlijk wat lessen had gehad en dat ik examen moest gaan doen. natuurlijk gezakt want ik kon op dat punt niet goed rijden en had weinig verkeersinzicht. Vervolgens kreeg ik op aanraden van die rijschool een andere rij-instructeur en ben ik nog een keer op examen geweest, ook toen kei hard gezakt. Ik begon mijn zelfvertrouwen te verliezen en had ook totaal geen zin meer in de rijlessen. Ik had nog 1 mogelijkheid om examen te doen omdat ik op kamers ging wonen en het geld er niet meer voor had. ook de 3e keer gezakt. Op dat moment was ik er zo klaar mee en heb ik 5 jaar niet gereden. Mijn vrienden en iedereen om mij heen haalde zijn of haar rijbewijs wat behoorlijk frustrerend was. Begin dit jaar heb ik alle moed verzameld en ik me aangemeld bij Rijschool Elsenaar (op aanraden van mijn 2 nichtjes die ook geslaagd zijn via deze rijschool). Ik kon meteen beginnen met lessen bij Anette, toch gekozen voor de faalangst lessen gezien mijn 3 pogingen om het examen te halen. In het begin wat gereden gewoon om te kijken hoe ver ik was. en daarna de nodige tips en trucs van Anette meegekregen. Ik heb de lessen als zeer prettig ervaren. Zag er in het begin enorm tegen op en na een paar lessen begon ik er weer zin in te krijgen, ook mijn zelfvertrouwen kreeg een enorme boost in de goede richting. Uiteindelijk weer mijn theorie gehaald want die was verlopen. En daar was weer het moment dat ik op examen kon, dit keer voelde ik me zeker en wist ik dat ik ook na het behalen van mijn rijbewijs zou gaan rijden. dat gevoel heb ik bij de andere rijschool nooit gehad, waarschijnlijk was ik dan ook nooit zelfstandig gaan rijden. Helaas was ik toch gezakt, vorige week dan een nieuwe poging en ik heb het gehaald!! afgelopen maandag naar het gemeentehuis en woensdag had ik mijn rijbewijs op zak. Ik wil dan ook Anette bedanken voor al het vertrouwen en de goede lessen. Ik blijf erbij dat ik bij die andere rijschool nooit was geslaagd en al zeker niet met het zelfde gevoel de weg op was gegaan. Ook kim bedankt dat ik tussendoor kon lessen en Henk voor digitale steun/hulp 🙂 De tips via de website en het e-boek waren ook zeker de moeite waard. Ik heb nu achteraf spijt dat ik niet eerder bij Elsenaar ben gaan lessen.In ieder geval ga ik nu met een goed gevoel de weg op en ik ga er zeker enorm van genieten!! Groetjes, Inge.


Gefeliciteerd, Rogier heeft in record tijd zijn rijbewijs gehaald, deels door zijn ‘eigen kunnen’ maar zeer zeker ook door jullie inzet. Dank daarvoor! Na Carlijn, Anouck en nu Rogier sluiten wij als ouders weer een ‘opvoedkundig hoofdstuk’ af. Jullie hebben daarin, met succes, de hoofdrol gespeeld. Helaas eindigt hier ook onze ‘samenwerking’. Wij wensen jullie het allerbeste, en zullen zeker velen adviseren de ‘Elsenaar-route’ te volgen. Met vriendelijke groet, Egbert en Ingrid Zaadstra.


Toen ik 18 werd had ik de VWO eindexamens in het vooruitzicht en twijfelde ik of ik wel meteen met rijlessen moest beginnen. Henk haalde me echter over, en liet zien hoe flexibel je kunt omgaan met rijlessen. Ik slaagde voor mijn VWO-examen en ben tussen de feesten en vakanties gewoon doorgegaan. Met maar één tegenslag (namelijk het zakken voor het eerste theorie examen). En maar één les over mijn pakket. Heb ik netjes binnen de norm mijn praktijk gehaald. En dat heb ik aan niemand anders te danken dan Henk en de Opel Corsa (wat reed die goed ten opzichte van andere auto’s). Heel erg bedankt!!!! Groeten, Koen.


Hoi. Op mijn verjaardag had ik een rijles aangevraagd en de 1e les was al leuk. Na een aantal lessen overgestapt naar de Opel Corsa. Hele fijne auto met mooie mogelijkheden. Mooie auto dus. Mijn theorie heb ik 4x over gedaan maar daarna had ik hem en Henk had er elke keer steun in me. Toen vroegen we het praktijk examen aan en in 1x gehaald :D. Met dank aan Henk en de rest van de familie Elsenaar. Ik raad ook iedereen aan om bij hun te lessen. Gr. Nick en dank je wel voor alles.


Hoi iedereen. Ik heb bijna 3 maanden geleden m`n rijbewijs gehaald, en meteen de eerste keer ook nog!!! Ik had sindsdien flink gereden en doe ik nog steeds gelukkig met plezier en zonder enkele moeite. Ik had in eerste instantie faalangst. Ik had nooit gedacht dat m`n angst binnen 3 lessen helemaal zal verdwijnen!!! ongelooflijk dat het kan!!! Ik heb gelukkig een hele fijne rijervaring gehad met Anette. En wil m`n ervaring graag met iedereen delen, die nog aan het twijfelen is om via Elsenaar rijschool te lessen…..!! Mijn dank aan de Beste rijschool en rij instructrice ooit: Anette Elsenaar.


GESLAAGD!!!! Toen ik afgelopen januari eindelijk 18 was geworden had ik hartstikke veel zin om te gaan autorijden. Ik had dus ook al snel na mijn verjaardag een les gepland. Het heeft een tijdje geduurd maar vandaag heb ik dan eindelijk mijn rijbewijs behaald. Mijn theorie heb ik 4x moeten doen voor ik hem heb behaald maar Henk bleef het positief inzien en heeft me ook in de lessen geholpen. Uiteindelijk had ik dan eindelijk mijn theorie behaald en was het tijd voor de praktijk. Ook hier zakte ik de eerste keer, maar Henk heeft er alles aan gedaan om te zorgen dat ik de tweede keer wel zou slagen. Uiteindelijk werd ik wakker geschud en kreeg ik meer zelfvertrouwen in mezelf. Hierdoor ben ik de tweede keer wel geslaagd. Dus Henk, hartstikke bedankt voor alles! Groetjes, Ilse.


Beste lezers, in februari ben ik begonnen met lessen en gisteren was het dan eindelijk zo ver, ik mocht op examen, iets waar ik al maanden naar uit had gekeken. En ja hoor, in één keer geslaagd! Hiervoor wil ik in het bijzonder Kim bedanken, voor de gezellige maar vooral leerzame lessen. Zij heeft mij geleerd om in mezelf te geloven en met een zelfverzekerd gevoel achter het stuur te zitten. Nu nog even een paar dagen wachten op het pasje en dan lekker rondtoeren! Nogmaals bedankt voor alles en autorijschool Elsenaar is zeker een aanrader! Groetjes, Joyce.


Geachte lezer, nadat enkele van mijn vrienden na zeer weinig lessen, erin slaagden hun rijbewijs te halen leek het me een goed idee om ook bij rijschool Elsenaar te lessen. Doordat ik maar weinig tijd had in de zomervakantie wilde ik mijn rijbewijs in één maand halen. Dit was echter alleen mogelijk als ik de eerste twee weken bij Anette zou lessen en dat haar dochter Kim, de laatste twee weken overnam. Zo gezegd zo gedaan. Tijdens de eerste les mocht ik meteen de snelweg op?! Super spannend, maar het ging goed. Die twee weken bij Anette waren rustig, leerzaam maar vooral zeer gezellig! Ook met haar dochter kim was het goed! Kim was wel iets aan de strengere kant maar dat is alleen maar goed. Verder kreeg ik voor mijn theorie examen een computer programma, die, door middel van video’s de theorie als een soort film aan me uitlegde, dit werkte ook zeer makkelijk. Na de derde les had Anette zowel de theorietoets als het praktijk examen ingeroosterd. Na 19 lessen van 1 uur gehad te hebben ben ik geslaagd! Ik vindt het bijna jammer, omdat de lessen zo leuk waren! Kortom; hele leuke, familiare omgeving, waarin je persoonlijk behandeld wordt! Anette en Kim, bedankt voor de leuke, leerzame tijd! Geert Kuijpers.


Hoi Anette! Ik wil je hartelijk bedanken voor alle lessen die we hebben gehad. Ik heb eindelijk mijn rijbewijs gehaald,maar helaas nog niet binnen. Ik hoop dat ik dit weekend eens flink kan rond gaan rijden. Ik vond het altijd gezellig en ik vind het fijn dat je altijd zo geduldig bent geweest want dat had ik ook wel nodig. Bedankt voor alles! Groetjes, Cecile.


Hey Anette, hoewel ons contact niet al te lang was, heb ik het als zeer prettig ervaren! Op het laatst was het even stressen met theorie op de 14e en praktijk op de 15e, maar het is gelukkig allemaal goed afgelopen! Ik ben harstikke blij dat een vriend van mij Elsenaar had aangeraden en ik ben zeker van plan Elsenaar zelf ook aan mensen aan te raden! Ook aan Kim, met wie ik ook een aantal keer heb gereden, hartstikke bedankt! Last but not least ook dank aan Henk, van wie ik een kort maar krachtige les heb gehad! Zonder jullie allemaal zou ik nooit Nederland hebben kunnen vertrekken zonder rijbewijs! Groetjes van Jelle!


Hoi Anette. Ik wil je heel erg bedanken voor alle rijlessen. Het fijne om te lessen bij Anette vond ik dat ze erg de rust nam om het uit te leggen. Al moest het 10x overnieuw en snapte je het nog steeds niet, dan nam ze nog de tijd om het zo goed mogelijk uit te leggen. Anette, super bedankt voor alles! Na 19 jaar eindelijk mijn rijbewijs. TOP! Groetjes, Danielle.


Hoi Henk! Het was zover, ik mocht weer op examen… Het ging bij mij niet altijd even makkelijk. En het autorijtalent had ik ook niet bepaald in me. Door jouw hulp en begeleiding is het me toch gelukt! Daar wil ik je voor bedanken! Ik kan nu toch zeggen dat ik mijn rijbewijs gehaald heb, en dat is super fijn! Mijn eerste ritje heb ik gemaakt, het was wel heel anders en natuurlijk ook echt even wennen met de koppeling. Bedankt Henk! Groetjes, Marlou.


Hoi Anette! Ik heb hele positieve herinneringen aan de lessen, ik vond het altijd gezellig. Ik was voor ik begon vrij ‘bang’ dat ik het nooit zou kunnen dus wat dat betreft is het helemaal meegevallen. Ik vond het heel erg fijn dat je zo veel geduld had, en wanneer het even niet lukte, we gewoon even stopte. Daardoor ging het daarna stukken beter! Ik ben héél erg blij met mijn rijbewijs en kom nu toevallig net terug van mijn 1e rit. Het ging heel goed en ik voelde me zeker op de weg. Ik ben blij dat mijn rijopleiding zo gemakkelijk is verlopen:). Bedankt voor alles!! Groetjes Sophie.


Hallo Anette, ik heb al 3 jaar een snelweg-fobie, dus ik een afspraak gemaakt, eindelijk moed verzameld. Anette kwam eerst bij mij thuis voor een gesprek en had een NLP-boek bij. Omdat ik ook hoogtevrees heb zijn we na een gesprek bij mij thuis naar de hoogste flat hier in Geldrop gegaan en ik liep zo heen en weer op 9 hoog. Nooit gedacht dat ik dat nog zou doen. Mijn dochter van 12 heeft last van de lift dus heeft Anette haar ook meteen geholpen. Ze was bang dat de lift vast kwam te zitten. Ook dat ging erg goed. Ik ben nu 2 keer in de lesauto geweest, de eerste keer klein stukje snelweg, de tweede keer grotere stukken en vandaag ben ik alleen met mijn eigen auto een stukje op de snelweg geweest. Wat een overwinning na 3 jaar, geweldig! Ik heb al jaren mijn rijbewijs, overal heen gereden en ineens, na een paar nare ervaringen, 3 jaar alleen dorpje in of uit. Ik ben er bijna, ik ben op de goede weg. Anette gaf mij weer vertrouwen, geweldig gewoon. Bedankt voor alles. Simone uit geldrop (47 jaar).


Hoi Anette en Henk. Ik wil jullie heel erg bedanken voor de fijne lessen! Jullie hadden altijd veel geduld en konden alles op een makkelijke manier uitleggen, vooral met het in parkeren met voorbeelden van de mobile telefoon. Na 22 lessen toch een rijbewijs. Nu rij ik lekker rond in de Mitsubishi Colt, wat erg wennen is zonder stuurbekrachtiging 😀 en heel soms in de (Subaru) Forester maar das wel wennen, zo’n 2 liter en 4 wiel aandrijving. Bedankt voor de goede en ook heel gezellige uren in de vorige auto: de Toyota! en veel plezier met de nieuwe auto’s. Groetjes, Jordy.


Hee Anette, vandaag mijn rijbewijs aangevraagd en kan hem hopelijk deze week nog ophalen! Zal nog ff wennen worden in ons busje, maar dat moet wel goed komen. Ik wil je heel erg bedanken voor de fijne lessen! Je had altijd veel geduld en kon alles op een makkelijke manier uitleggen. Hierdoor voel je je meteen ook veel meer op je gemak achter het stuur. Bedankt dus voor de leuke lessen en ik zal het mensen zeker aanraden om bij jullie te lessen! Groet, Steijn.


Heeey Henk! Na 37 uur lessen heb ik eindelijk mijn rijbewijs gehaald!! En dat zelfs nog in 1 keer!!! Ik heb al een paar keer gereden… Alles lijkt anders maar het is nog steeds moeilijk. Ik ben heel blij dat het mij toch is gelukt en dat ik rijles bij je heb gehad!!! Ik ben je zeer dankbaar doordat je altijd vertrouwen in me hebt gehad, ook al had ik dat af en toe helemaal niet!!! En heel veel mensen zeg ik met trots dat ik rijles heb gehad bij Rijschool Elsenaar!!! Groetjes, Rohan.


Hoi Henk! Ik ben heel blij met mijn rijbewijs en in 1x gehaald! Heb zaterdag een auto gekocht en als ik alleen rij hoor ik nog steeds een stemmetje in mijn hoofd die zegt: alle zijstraten inkijken! Ik wil je nog heel erg bedanken voor de goede begeleiding en raad het mensen ook echt aan om bij jullie te lessen! Groetjes, Eline.


Vandaag is het precies een maand geleden dat ik mijn rijbewijs heb gehaald. Aan de ene kant voelt het nog als gisteren, aan de andere kant heb ik het idee dat ik al jaren (bij wijze van dan) in een auto mag rijden. Het was wel even wennen, alleen achter het stuur, toch was het vooral ook heel erg leuk! Dat is wel iets wat ik heb meegekregen bij mijn rijlessen: dat je met plezier in de auto moet zitten. Ook heb ik geleerd dat je jezelf niet iedere fout die je maakt moet blijven verwijten, wat voor mij echt een hele nuttige tip was, aangezien ik daar de koningin van ben. De onzekerheid waar ik ooit eens mee in de auto zat, is nu zo goed als verdwenen en eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat me dat ooit zou lukken. Dus daarom wil ik Anette nogmaals heel erg bedanken! Zonder jou was het me natuurlijk niet gelukt, maar meer dan dat heb je er ook voor weten te zorgen dat ik altijd op mijn gemak in de auto zat. Groetjes, Corine.


Hoi hoi 🙂 Ik heb 18 jaar lang uitgekeken naar het moment dat ik zelf mocht auto rijden. En nu is het dan eindelijk zo ver! Mijn rijbewijs is opgehaald en ik verheug me op alle leuke autoritjes die mij hopelijk nog te wachten staan. Ik voel me heel zeker in de auto en dat heeft een reden. Ik heb echt op een hele fijne en goede manier les gehad. Ik voelde me tijdens de lessen altijd op mijn gemak en Anette heeft me heel erg bijgestaan en geholpen voor de voorbereiding op mijn examen, want dat vond ik toch wel heel spannend… Maar, ze heeft mijn zenuwen weten te reduceren tot een gezonde spanning en daar ben ik heel dankbaar voor. Verder heb ik het ook heel fijn gevonden dat ik ook een keer bij Henk les heb gehad. Dat is toch weer iets anders en een hele goede toevoeging en leerervaring voor mij geweest. Ook mag gezegd worden dat het gewoon leuk was om telkens weer in de rijles auto te stappen. Het was namelijk altijd heel gezellig! 🙂 Mijn complimenten voor de manier waarop je je werk uitvoert. Je probeert er echt het beste uit te halen! Ik wil Anette echt heel hartelijk bedanken voor de fijne en leerzame tijd! Ik raad ook iedereen aan om bij rijschool Elsenaar te lessen! Groetjes, Madelief.


Hey anette. Ik vond het super leuk om bij jou te lessen en ik doe tegen anderen mensen zeggen als ze iemand zoeken. Dan doe ik jou naam wel noemen. Ik mis je wel super erg. Ik heb al gereden in mijn moeder’s auto (de bmw) en in de combo, de auto van mijn vader en dat was best lastig om te schakelen. En ik vind automaat makkelijker nu. Maar ik spreek je nog wel. Groetjes, Joya.


Nou, net heb ik mijn rijbewijs gehaald en ik ben zoooo blij! In het verleden heb ik les gehad bij een andere rijschool. Dat ging niet lekker, ik heb iemand nodig met veel geduld en dat heeft Anette zeker. Ik heb daar echt bewondering voor hoe zij met bepaalde dingen/situaties om gaat. Ik ben de 2e keer geslaagd, het was een hele rit en niet helemaal perfect, maar goed genoeg :). Ik wil Anette en Henk heel erg bedanken voor jullie fijne lessen en geduld! Groetjes, Marieke.


Vandaag heb ik eindelijk, nadat ik twee weken geleden slaagde mijn rijbewijs opgehaald. Wat een feest is het om nu echt dat roze pasje te hebben en overal rond te kunnen rijden! Ik moest vandaag wel wennen aan de manier van koppelen, dat is immers in iedere auto anders, maar ik zat met een zelfverzekerd gevoel achter het stuur en reed mijn eigen ritje! Henk, heel erg bedankt voor alle fijne rijlessen!! Heel veel succes met jullie rijschool en wie weet lessen mijn zusjes over een paar jaar ook bij jullie 😉 Ik raad ze jullie in ieder geval aan!! Groetjes, Sanne.


Ha allemaal! Na 18 jaar wachten, wilde ook ik natuurlijk zo snel mogelijk mijn rijbewijs. Het hele jaar had ik al uitgekeken naar de lessen en uiteindelijk het zelf te rijden! Eerst dacht ik in 35 lessen moet ik mijn examen wel kunnen halen, teleurgesteld berekende ik dat het met 2 lessen in de week nog minstens 5 maanden zou duren voordat ik mijn roze pasje zou hebben. Echter na 19 lessen en drie maanden bleek niets minder waar, want door de goede lessen, het geduld en het vertrouwen van Anette heb ik inmiddels twee weken mijn rijbewijs! Verhalen aanhorend van vrienden van me, heb ik gemerkt dat ik heel blij mag zijn dat ik bij Anette heb gelest, want vele rijscholen willen verdienen en zijn er daarom minder op gebrand om je zo snel mogelijk je rijbewijs te laten halen. Hiervan heb ik niks gemerkt bij Anette en nog veel belangrijker dan het geld is dat ik gewoon kwalitatief heel goede lessen heb gehad voor mijn gevoel. Vanaf mijn eerste les voelde ik me volledig thuis en veilig in de auto en juist dat vertrouwen straalt af op de manier van rijden. Veel vrienden van me zijn bang om fouten te maken in de rijles, bij mij daarentegen was dit geen punt. Omdat ik zo rustig in de auto zat kon ik mijn eigen rit rijden en maakte ik ook veel minder fouten dan als je krampachtig achter het stuur zit, dit alles is bijna geheel toe te schrijven aan de rust en ervaring van Anette. Ik ben er dan ook van overtuigd, dat ik als ik bij een andere rijschool had gelest, mijn examen niet in 19 lessen en 1 examen had gehaald. Daarom wil ik Anette ook heel hartelijk bedanken voor de goede en ook heel gezellige uren in de Toyota! Groetjes, Daan.


Hey Hey Anette en lezers van dit gastenboek! Zoals te verwachten met deze top rijschool komt er weer een succesverhaaltje aan 😉 Na iets meer dan drie maanden (19 lessen) heb ik mijn rijbewijs gehaald en dat is natuurlijk super. Ik vond het zeer fijn dat je er alles aan deed om me zo snel mogelijk klaar te stomen voor de examens. Deze instelling ontbreek naar het schijnt bij vele rijscholen. Ook de lessen met Kim waren erg goed. Gelukkig heeft Kim een goed reactievermogen anders was er weer een kat minder geweest in Nederland. Na de tussentijdse toets, die niet goed ging, heb je me toch het vertrouwen gegeven om door te zetten. Waardoor ik snel op kon voor het definitieve examen. Mede door dit vertrouwen heb ik alles in één keer kunnen halen!! Ik durf wel met grote zekerheid te zeggen dat ik dit niet had gekund zonder jullie! Ik ben helemaal blij en nogmaals bedankt voor de leuke tijd! Groetjes, Koen Brugmans.


Beste Anette. Na 2 teleurstellende ervaringen met andere rijscholen voor onze oudste zoon, hebben we gelukkig voor jullie gekozen om onze jongste zoon te laten lessen. Hij is op 8 december 2010 begonnen en heeft op 3 maart j.l. na 19 lessen zijn examen gedaan en meteen geslaagd! Jullie kracht is om de leerling niet aan het lijntje te houden, m.a.w. GEEN GELDKLOPPERIJ! Jullie doen er alles aan om de leerling z.s.m. naar een examen toe te werken. HULDE. Wij zijn jullie daarvoor heel erg dankbaar en heb daarom ook meteen een berichtje in Middenstandsbelangen gezet bij “wekkertjes”. Nogmaals heel erg bedankt, groeten en… tot ziens, want nu is de andere weer aan de beurt! Ouders van Koen.


Vandaag (11-03-11) was het eindelijk zover ik mocht mijn rijbewijs ophalen na 2 weken lang wachten (In dit geval door de stomme carnavals vakantie). Ik kan me mijn eerste rijles nog goed herinneren. Het was 7 september (mijn verjaardag) en mijn moeder zei dat er nog iemand op verjaardagsvisite zou komen. Ik dacht dat het een familielid was maar het bleek anders te zijn!!. Na de eerste les ging het voor mij eigenlijk relatief snel. Dit kwam mede doordat ik een goede rij-instructrice had waarmee ik me meteen prettig voelde in de auto. Anette gaf een goede persoonlijke begeleiding en in plaats van fouten direct en hard af te straffen benaderde ze, ze juist op een positieve manier waardoor je er meer van kon leren. Na 10 lessen ging ik werken voor mijn theorie examen. Mede door de goede tips heb ik het voor elkaar weten te krijgen maar 2 fouten te behalen!! (helaas 2 te veel voor een bloemetje). Vervolgens gingen we langzaam verder naar de tussentijdse toets die ik wonder boven wonder haalde!!. Hierdoor had ik een vrijstelling waardoor ik alleen nog maar een rondje hoefde te rijden. Uiteindelijk was de grote dag aangebroken op 24 februari (na +/- 24 lessen) mocht ik rijexamen doen (wel een vervelende tijd 8:15 s’morgens de enige dag dat ik kan uitslapen). Naar mijn idee ging dit perfect (mede doordat er bijna niemand op de weg was) en ja hoor in 1 keer geslaagd!!! Dus daarom wil ik bij deze Anette (en Kim) hartelijk bedanken voor alle leuke/gezellige rijlessen. Het is een echte aanrader om hier te rijlessen!!!! Met vriendelijke groet, Martijn van Mol.


Beste Anette. Bedankt voor jouw kracht, motivatie en steun want die hebben ervoor gezorgd dat ik in 1 keer mijn rijbewijs heb gehaald. Jarenlang stelde ik het uit om te gaan rijlessen. Onbekende angsten, onzekerheid en een auto ongeluk zorgde ervoor dat ik de stap pas durfde te zetten op mijn 35ste levensjaar. Jij zorgde er al snel voor dat ik met een goed gevoel achter het stuur zat en natuurlijk heb ik de nodige dips gehad maar daar gaf jij weer een positieve wending aan. Alles perfect willen doen daar draaide het niet om tijdens jouw lessen maar plezier hebben in het autorijden. Bedankt hiervoor want dankzij jou rij ik nu met heel veel plezier rond en wanneer ik een moeilijk momentje ervaar dan denk ik aan de NLP-training, onze gesprekken en dan is het gelijk weer over. Warme groet van Chantal Balke.


Dag Anette en Henk. Op 4 november begon het allemaal, mijn eerste rijles. Mijn mamma kwam me uitzwaaien. Ik was helemaal niet zenuwachtig. Vanaf het begin klikte het al met Anette. Het was altijd gezellig in de auto. Als er iets was, dan merkte ze dat aan je op. Ik was meteen begonnen met mijn theorie. Het theorie programma van Anette en Henk werkt echt helemaal top! En na iets van 8 lessen had ik mijn theorie-examen behaald. Rijden ging helemaal goed en na ongeveer 13 lessen de tussentijdse toets. Ik was zo zenuwachtig, maar Anette sleepte me er doorheen. Ja hoor, de tussentijdse toets ook behaalt. Dan maar richting het examen gaan werken. Tussendoor ook nog even bij Henk gereden, wat ook helemaal top was. Zo krijg je ook weer eens wat anders te horen. Op woensdag 2 maart was het dan zover, het examen. En ook nu was mijn mamma er gezellig bij. Dit gaf me wat afleiding van de stress. Het examen begon, en nadat ik in de auto zat dacht ik, er is nu geen weg meer terug, doe je best. En na een half uurtje rijden en een hoop zenuwen achteraf had ik mijn examen behaald na maar 18 uurtjes les. Natuurlijk ook meteen aangevraagd en ja hoor, vrijdag 4 maart kon ik hem al ophalen. Toen ik thuis kwam natuurlijk meteen mamma der sleutels gepakt en samen met haar een stukje gaan rijden. Wat rijdt een diesel anders dan een benzine auto! Die koppeling, echt heel irritant bij een benzine auto. In mijn eentje rijden vind ik nu toch nog wel eng, maar dat komt nog wel. Eerst maar eens kilometertjes maken en pappa of mamma is dus volgende week de klos en moet overal mee naar toe. Bedankt voor alles! Liefs, Leanne.


Hoi! Vandaag is het dan eindelijk gelukt, ik heb mijn rijbewijs gehaald! Nadat ik was gezakt bij een andere rijschool heb ik besloten om naar jullie te gaan. Ik ben heel blij dat ik deze keus heb genomen. De begeleiding van Anette was super. Heel geduldig en positief. Met een knikje of een ‘hm’ wist ik dat ik het goed deed. Dit was heel fijn en goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik had zelf de neiging om veel dingen ‘perfect’ te willen. Hierdoor legde ik de druk voor mezelf veel te hoog. Anette heeft me laten inzien dat ik het niet te moeilijk moet denken en het gewoon moet zien als een lekker autoritje. Na een tijdje is dit ook bij mij binnen gekomen en ben ik zo anders gaan rijden. Lekker ontspannen en toch vooruit kijken. Een goede instructrice is zeker belangrijk, maar uiteindelijk zijn het je eigen gedachten en gevoelens die je moet veranderen. Dit is zeker bij mij gelukt en daarom kan ik met trots zeggen: IK BEN GESLAAGD! Anne.


Beste Anette, Nogmaals bedankt voor de rijlessen. Ik ben echt blij dat ik nu mijn rijbewijs heb gehaald. In het begin ging het schakelen niet zo goed maar na veel oefenen en geduld lukte het wel. Zo verzonnen we voor meerdere dingen die net iets minder gingen een goede oplossing. Hier heb ik echt veel aan gehad en zal ik ook nog steeds aan hebben. Groetjes, Eefje.


Hee Henk! Nogmaals hartstikke bedankt voor alle lessen. Ik ben telkens met plezier de auto ingestapt. De ene keer ging het wat beter dan de andere keer, maar daar zijn de lessen dan ook voor. Ondertussen ben ik ook alweer helemaal aan de auto van ons mam gewend. In het begin wilde de motor nog wel eens afslaan, dat is gelukkig ook alweer verleden tijd. Zoals Marco al vermelde is de overgang van diesel naar benzine wennen. De lessen verliepen altijd soepel en er hing altijd een prettige sfeer. Dit heeft er zeker voor gezorgd dat ik mijn rijbewijs binnen de 30 lessen kon halen. Nogmaals bedankt en we komen elkaar wel weer tegen op de weg. Groetjes Rick!


Ha die Anette! Vandaag zo vlak voor jullie vakantie toch met een gerust hart van elkaar afscheid kunnen nemen. De theorie was niet het probleem maar de praktische uitvoering kende voor mij als denker wel een lastige drempel. Het kostte wat moeite om dat Zen-gevoel te benaderen, maar de 2e keer praktijk gaf de rust toch de doorslag. De aansporende woorden van Henk om voldoende vaart erin te houden op momenten dat het erom vroeg en jouw constante (geduldige) streven om niet alles perfect te willen doen maar met gezond verstand in alle rust de makkelijkste oplossing te vinden hebben er toch maar mooi toe geleid dat ik vanmiddag meteen dat pasje aan mocht vragen. Hoewel het nu zonder mij natuurlijk een stuk minder gezellig wordt in de lesauto wens ik jullie heel veel succes met de rijschool in de toekomst en Kim met haar opleiding tot instructrice! Groeten, Remco.


Hey Anette! Ik wil je bedanken voor alles wat je afgelopen jaar voor me gedaan hebt! Het was voor mij niet altijd even makkelijk Mijn faalangst en hyperventilatie werkte dan ook niet altijd even goed mee! Verder heb ik heel veel geleerd van alle lessen die je mij gegeven hebt ook om rustig te blijven achter het stuur! De n.l.p.-lessen waren erg leerzaam vooral na de eerste keer zakken Ik was toen een beetje teleurgesteld en vond het eng om de snelweg op te gaan omdat ik daarop gezakt was! Anette heeft mij geleerd dat gevoel weg te zetten uit mijn lijf en gewoon er weer voor te gaan alsof het de eerste keer weer was en dat is gelukt! De tweede keer ben ik dan ook geslaagd. Ik heb nu zelf al veel gereden ook door de sneeuw. Ik voel me veilig achter het stuur en het gaat hartstikke goed. Anette, je hebt me echt super goed geholpen. Dank je wel. Groetjes, Kim.


Allereerst: bedankt Anette en Henk voor de fijne en leerzame rijlessen! Na een jaar (1 keer in de week plus vakanties gaat niet zo snel :P) eindelijk mijn rijbewijs gehaald in 1x. Tot grote verrassing ging het examen beter dan de lessen 😛 Dus dat hoop ik natuurlijk vol te houden 😉 Kwestie van concentreren, want daar zat mijn probleem. Voor iedereen die daar ook last van heeft: denk tijdens de rijlessen (net als bij je rijexamen en als je straks je rijbewijs hebt) dat Anette of Henk geen koppeling, gas en rem hebben. Zo moet je je wel concentreren, want niemand kan ingrijpen (denk je) als het mis gaat. En mocht het wel een keertje misgaan, jammer dan, je neemt immers lessen om het te leren 🙂 Super bedankt Anette en Henk! Groetjes, Lieke.


Hoi Henk! Heel erg bedankt voor het leren autorijden! Ik heb er een jaar over gedaan, maar het was de moeite waard. Vandaag ga ik ´m ophalen en een stukje rijden. Wel een beetje eng met die sneeuw haha. Groetjes, Sabine.


Yeah!! Vandaag mijn rijbewijs opgehaald. Net meteen een stukje gereden, wel even wennen zeg! maar zelfs door de glibberige/gladde wegen ging het super goed. Henk, ik wil je bij deze super erg bedanken voor de lessen die ik gehad heb. In het begin dacht ik nooit dat ik het zo snel zou halen. Maar toch!! Binnen 31 lessen is het gelukt en dat komt mede door de goede lessen die jullie geven. Ik stapte altijd met veel plezier de auto in. Henk, super bedankt!!


Hoi Anette. Op maandag 17 mei ben ik begonnen met mijn rijlessen bij jou in de auto. Vanaf het eerste moment heb jij het voor elkaar gekregen om mij zonder enkele zenuwen te laten rijden. Na 31 lessen, een theorie-examen, een TTT – toets en het praktijkexamen was ik op 4 november de trotse eigenaar van mijn eigen rijbewijs! Geregeld rijd ik rond in de auto, met als einddoel straks in mijn eigen auto te kunnen rondrijden. Ik wil jou bedanken voor de enorm leerzame en gezellige lessen! Verder wens ik jou en Henk veel succes en plezier met jullie rijschool, ook dadelijk met de uitbreiding! Groetjes van Celine.


Hoi Henk. Afgelopen maandag heb ik mijn rijbewijs opgehaald en ik ben gisteren voor het eerst een stukje wezen rijden met onze auto. Was toch wel even wat anders dan dat ik gewend was. Vooral het optrekken was even wennen maar dat komt allemaal wel goed. Ik wil je zo nog even bedanken voor de goede lessen. De lessen waren altijd duidelijk en ik denk dat ik daarom ook mijn rijbewijs binnen 30 uur gehaald heb. Dus, bedankt! Groeten, Marco.


Ik ben begonnen met rijlessen op 25 februari 2009, een dag na mijn verjaardag omdat ik dacht dat ik anders toch nooit meer zou beginnen. Met spanning tot in mijn tenen stond inderdaad de lesauto die dag voor de deur. Ik maakte kennis met Henk en mocht meteen de grote weg op. Ik schaamde me dood omdat ik nog nooit in een auto had gezeten en ik dacht dat ik het nooit zou leren. Gelukkig met de vele begeleiding van Henk ben ik na 39 lessen in 1x geslaagd voor mijn rijbewijs! Hartstikke bedankt voor alles. Marike.


Hoi Anette, bedankt voor de goede begeleiding van Michiel. We zijn blij dat hij zo snel is geslaagd. (en Tom Somers ook, je maakt goede reclame in onze kennissenkring). Hij moet even wennen aan onze Mazda5, vooral met het op laten komen van de koppeling, maar hij oefent iedere dag, dat komt wel goed. Groeten en bedankt. Adi.


Hoi Anette en Henk. Ik was op zoek naar een rijschool, maar dan wel een die rekening hield met andere mensen, en mensen kon helpen met faalangst. Zo kwam ik uiteindelijk terecht bij Anette en Henk in Geldrop. Een afspraak was zo gemaakt, en omdat ik zo veel last heb (had) van faalangst, kreeg ik Anette toegewezen. Ik had nog nooit achter het stuur gezeten, maar was niet bang om gelijk achter het stuur te zitten. De eerste paar lessen waren natuurlijk erg wennen. De koppeling, op tijd klaar zijn, het sturen, alle basis dingen kwamen aan bod. Na een tijd had ik de auto best goed onder controle, dus gingen we werken aan mijn kijkgedrag en het eventuele bochtenwerk. Hier ben ik heel lang mee bezig geweest. Ik heb zelf PDD NOS en kon al die prikkels niet aan. Wat als ik iets fout doe? Wat moet ik doen als? en wat zou er KUNNEN gebeuren? Na een tijd goede lessen te hebben gehad, kwam het eerste examen in zicht. Nog even een paar lessen goed oefenen en dan toch maar gaan proberen. Vol goede moed begon ik aan het examen, en vol overtuiging dat ik het zou halen. Dat viel me zwaar tegen, omdat het kijken en de aandacht, alles behalve goed waren. De moed zakte me in de schoenen. En nu? Nou, gewoon doorgaan toch? Anette sleepte me er met haar positieve energie en spanningen doorheen en stoomde me klaar voor het tweede examen. De rust zat er wel in tijdens het examen, alleen een paar foutjes teveel, waaronder het kijken. Twee keer gezakt, balen. Maar we geven niet op. Enkele weken later kreeg ik van Anette te horen dat ik les ging krijgen van Henk. HELP! Iemand nieuw in de auto, weer opnieuw beginnen? Zo nerveus was ik, en de eerste les met Henk ging alles behalve soepel. Nou, de volgende keer beter. En inderdaad. Ook Henk wist me positief te houden en leerde me goed kijken. Na een paar keer gevallen te zijn voor zijn grapjes, ging het steeds beter. Een paar weken voor het 3e examen. Dit was heel anders. Ik kreeg een “FAALANGST EXAMEN”. Nog nooit van gehoord, maar het zal niet veel anders zijn, dacht ik. Nog even wat oefenen met kijken en ik was er helemaal klaar voor. Ik ging bij het CBR naar binnen en wachtte ongeduldig op de persoon die ik ging krijgen. Allebij verwachtte we een vrouw, maar ik kreeg dus een man. Hij ging zitten en deed de benodigde controles. Toen begon hij te praten. Waarom ik faalangst had, of ik bang was om fouten te maken. Ik zei dus dat ik daar bang voor was, en hij begon tekeningen te laten zien. Verkeerssituaties, en wat zou ik doen? Nou allemaal makkelijk en het ijs was al snel gebroken. Zo zenuwachtig als ik daar aankwam, zo rustig en relaxed stapte ik in de auto. Het gesprek duurde een half uur. Ik reed weg en heb, ondanks een paar kleine foutjes, niet slecht gereden naar mijn gevoel. Hij gaf wat opdrachten, kletste wat, maakte wat grapjes. Het voelde allemaal heel relaxt. Ik weet niet precies hoe lang het examen duurde, maar uiteindelijk stopte we weer bij het CBR. We gingen naar binnen en hij vroeg me hoe ik het vond. Ik was zo nerveus dat ik zei: ik weet het niet, zeg het maar. Hij vond dat het er mee door kon. Het drong pas laat door dat ik dus geslaagd was. Maar eindelijk, de 3e keer geslaagd. Al met al een heel avontuur, hoewel ik het gevoel heb dat het echte avontuur NU pas gaat beginnen. Ik wil Anette en Henk bedanken voor alle positieve lessen die ik bij Elsenaar heb gevolgd. Hopelijk nog veel veilige kilometers te gaan 🙂 Marcel, Helmond.


Hey Anette, enorm bedankt voor de fijne lessen die we samen gehad hebben. Ik vond het in het begin allemaal heel spannend, maar door jou goede behandeling heb ik in de loop van de tijd die druk van me af kunnen zetten. En met succes mijn examen kunnen afleggen. Nogmaals ontzettend bedankt en tot ziens, of zoals ze in Brabant zeggen: Houdoe en Bedankt! Tom.


Hallo Anette, ik wou je op deze weg even bedanken voor al je inzet. Dat heeft het mogelijk gemaakte dat onze Tom zijn rijbewijs vrij snel haalde. Gr. Sinne.


Hey Anette, ik wil je graag bedanken voor je enthousiasme, de fijne lessen en en de goede begeleiding die ik heb gekregen tijdens de lessen. Ook de tips voor het examen waren erg nuttig. Ik heb er zeker geen spijt van gehad. Groeten, Michiel.


Hoi Henk! Dinsdag is het zover! Dan kan ik eindelijk mijn rijbewijs ophalen en in de auto van mijn ouders rond crossen! Nee hoor, ik zal netjes rijden! Ik heb de lessen heel fijn gevonden!! Gewoon lekker duidelijk en hard doorwerken. En af en toe een grapje tussendoor. Bijvoorbeeld toen ik keihard (per ongeluk) met mijn arm op de toeter drukte en iedereen moest lachen, haha! Nogmaals super bedankt voor de begeleiding en het vertrouwen! Ik zeg het voort! Groetjes, Mariza.


Bijna 15 jaar geleden had ik voor het eerst rijles… en dat is me toen niet goed bevallen. Ik had een leraar met een “erg kort lontje” die er niet tegen kon als ik een fout maakte of als ik iets niet direct begreep. Hierdoor werd ik erg onzeker en toen ben ik uiteindelijk na ongeveer 15 lessen gestopt. Voor mij hoefde het niet meer en ik heb me de afgelopen jaren prima gered zonder rijbewijs. Ondanks dat ik prima zonder rijbewijs kon bleef het toch aan mij knagen. De angst dat ik het niet zou kunnen was zo groot dat ik niet de stap durfde te nemen een rijschool te bellen om een afspraak te maken. Mijn schoonmoeder heeft dit een tijdje aangekeken en zij heeft uiteindelijk voor mij de knoop doorgehakt en mij een proefles voor mijn verjaardag gegeven bij Anette. Deze les heeft voor mij alles veranderd, vanaf het allereerste moment voelde ik mij zo op mijn gemak bij Anette en iedere les kreeg ik meer en meer vertrouwen… Anette geeft je de ruimte om fouten te maken en ervan te leren. Ik heb me niet één keer ongemakkelijk gevoeld tijdens de lessen, ik had na mijn eerdere ervaring nooit gedacht dat ik ooit nog eens zou zeggen: Oh gezellig morgen weer rijles! Helaas kan ik dit nu niet meer zeggen… ik heb vandaag na ongeveer 30 lessen mijn rijbewijs gehaald en ik ben er super super blij mee. Lieve Anette ik ga jou en de fijne lessen wel heel erg missen hoor, ik ben blij dat ik jou heb leren kennen en ik heb er iets heel moois aan over gehouden! Ontzettend bedankt voor alles en we spreken elkaar vast nog wel eens! Groetjes, Sandra.


Hallo Anette. Het is inmiddels al weer een weekje Budapest geleden maar vanmiddag kon ik dan eindelijk na 5 jaar naar het gemeentehuis om me aan te melden voor een rijbewijs; iets waarvan ik 4 jaar geleden, na 130 lessen en 6 examens nooit had gedacht dat het er ooit nog van zou komen. Het was mede mijn broertje die bij jouw lessen volgde en daar goed over te spreken was en een aankomende stage die me over de streep trokken enkele maanden geleden om het toch nog eens te proberen. Nu, geloof ik, dertien lessen en een enkel examen later heb ik hem al! en ben heel blij dat we de uitdaging zijn aangegaan. Ik wil je dan ook ontzettend bedankt voor de fijne, goede lessen die me geholpen hebben het pasje te mogen afhalen. Misschien zien we elkaar nog eens op de weg! Groetjes, Jan.


Hallo Anette, ik kan het nog steeds niet geloven. Op 18 juni ben ik gewoon geslaagd. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Gisteren mocht ik dan eindelijk mijn rijbewijs ophalen bij de gemeente. Ik was super blij ermee. Ik ben gisteren meteen in mijn moeders auto gaan rijden, en ik moet zeggen dat het echt goed gaat. Lekker ontspannen rijden. Anette, ik wil je bedanken voor de leuke maar ook gezellige rijlessen. Dank je wel! Groetjes, Regilio Haarms.


Lieve Anette, ik kan het nog steeds niet geloven, op 1 juni ben ik gewoon in één keer geslaagd voor mijn rijexamen! Gisteren mocht ik het fel begeerde pasje ophalen op het Stadskantoor in Eindhoven. Wat een geweldig gevoel was dat…

Ik droomde al heel lang van mijn rijbewijs, maar een jarenlange ziekteperiode gooide altijd roet in het eten. Heel langzaam ging het wel met mijn gezondheid beter, maar de onzekerheid bleef: ben ik nu ook wel fysiek goed genoeg om een auto te leren besturen? Het is natuurlijk ook een hele grote verantwoordelijkheid… Via het Eindhovens Dagblad viel mijn oog op jullie rijschool. Ik besloot de stoute schoenen aan te doen en je eens een mailtje te sturen.

Ik kan zonder overdrijven zeggen dat die beslissing me heel veel goeds heeft gebracht! Ik was echt niet het grootste talent dat ooit over de wegen heeft gereden, maar jij hebt in elk geval altijd genoeg vertrouwen gehad voor twee. In prettige lessen (waarin het met mijn rijprestaties dan weer eens op, dan weer eens af ging) heb je me een prima basis bijgebracht. In die felle vorstperiode aan het einde van vorig jaar heb ik zelfs mijn eerste “slip” met je meegemaakt. Je bleef kalm, zorgde ervoor dat ik mijn vertrouwen voor de rit weer terugkreeg en ondanks alles heb ik de les gewoon af kunnen maken.

Ik heb gisterenavond en vanochtend mijn eerste zelfstandige ritjes gemaakt. Ik begin mijn autootje nu een beetje te kennen (toch best een verschil van een redelijk grote diesel naar een klein benzinewagentje), maar ik blijf je advies volgen: volg je gevoel, vertrouw op jezelf en dan vertelt de auto zelf wel wat hij wil. Een hele nieuwe wereld gaat straks voor me open, en dat heb ik toch echt aan jouw lessen te danken! Heel veel succes met alle andere cursisten en we komen elkaar vast nog wel eens tegen! Groeten, Martijn Luyk.


Lieve Anette. Ik rij nu al een aantal dagen fanatiek rond in mijn moeder’s auto, en ik ben verbaasd over hoe zelfverzekerd en ontspannen ik in de auto zit! Daar had ik niet op durven hopen, al helemaal niet na het grote aantal lessen die ik bij een eerdere rijschool gevolgd heb. Met de les werd ik daar zenuwachtiger en verloor ik al het vertrouwen in de gedachte dat ik ooit zelf een auto zou kunnen besturen. Op het aanraden van een vriendin kwam ik bij deze rijschool terecht, en vanaf dag 1 zat ik al anders achter het stuur. Het geduld, de rust en de aanwijzingen van Anette hebben me geholpen om de verkeerssituaties goed in te schatten en vooral in mijn eigen rijkunsten te gaan geloven. En dan ook nog eens de eerste keer slagen!!! =D

Anette, super bedankt voor alle fijne lessen. Wie weet kom ik je binnenkort tegen op de weg! X Sophie.


Hoi Anette, ik wil je even bedanken voor de fijne rijlessen die ik bij jou gehad heb en dat ik eindelijk geslaagd ben! Zo’n 10 jaar geleden (na 5 keer op te zijn geweest) heb ik de moed laten zakken om mijn rijbewijs te halen, tot ik van mijn ex-collega te horen kreeg dat jij gespecialiseerd bent in faalangst. Ik dacht: haar moet ik meteen gaan bellen! Iedere keer ging het op het examen fout door de zenuwen en uiteindelijk heb jij me hier mede door jouw rust, kalmte, positiviteit en een stuk NLP doorheen gesleurd. Ik heb nu mijn rijbewijs sinds woensdag en ben al flink aan het rondtoeren. In het begin vond ik het wel een beetje eng, ook omdat ik aan de auto moest wennen, maar nu gaat het al een heeeel stuk beter! Jullie zijn zeker een aanrader! Groetjes, Linda.


Hallo Anette, heel erg bedankt voor de leerzame periode! Ik ben super blij dat ik bij jou gereden heb. Je bent heel positief en benadrukt ook de dingen die juist wel goed gaan. De tips die je gaf voor het examen om wat rustiger te worden zijn ook erg fijn! Nogmaals bedankt!! Jullie zijn echt een aanrader. Groetjes, Chrissy.


Hoi Anette, ik heb al weer een tijdje mijn rijbewijs en het is heerlijk! Ik heb erg veel en snel geleerd tijdens de rijlessen. Altijd was er een leuke en leerzame sfeer in de auto. Ik vond het altijd erg fijn dat ik zowel de positieve als de negatieve reacties kreeg op mijn rijden en je altijd heel rustig uitlegde wat er fout of goed ging en wat je eraan kan doen. Ik heb veel gezellige uren gehad bij je in de auto! Groetjes, Kim Dings.


Hoi Henk, afgelopen woensdag ben ik geslaagd, en donderdag kon ik mijn rijbewijs al ophalen op het gemeentehuis. Ik wil je bedanken voor alle goede adviezen. Groetjes, Mike van de Valk.


Hallo Henk. Dankzij de goede begeleiding die je gaf heb ik al na 36 lessen voor de 1e keer mijn rijbewijs gehaald!

Ik wil je bedanken voor de fijne lessen. Groetjes, Danielle.


Beste Anette. Ten allereerste bedankt voor jou goede rijlessen. Gelukkig in één keer geslaagd voor mijn praktijk. Al volop gereden in de auto van pap en mam, en geen deuk en boete te bekennen. Ik voelde me altijd erg op mijn gemak, tijdens de rijlessen. Door jou positieve benaderingen, leerde ik de dingen erg snel bij. Je hebt me geleerd, dat het niet erg is om fouten te maken, want hier leer je van. Je vertelde niet alleen de dingen die fout gingen, maar juist ook de dingen die goed gingen. Hierdoor bleef er een positieve sfeer tijdens de lessen. Jullie rijschool is een echte aanrader. Met vriendelijke groeten, Ilse Vromans.


Hoi Henk. Allereerst bedankt voor de fijne lessen. Binnen het pakket, alles in 1 keer gehaald, helemaal super! Dat komt niet doordat ik zo’n natuurtalent ben, maar door de goede lessen, waaronder: alles zien, het uitgebreid praten over en oefenen van dingen die niet goed gaan, geduld en je enthousiasme van binnen. Ik hoor wel eens van anderen dat ze niet snappen dat ze gezakt zijn vanwege te onzeker of juist te zelfverzekerd rijden. Jij hebt me uitgelegd en laten merken hoe je manier van rijden iets over jezelf zegt en wat je kan doen om bijvoorbeeld zekerder over te komen op anderen. Hierdoor krijg ik nu complimenten over hoe ‘relaxed’ en ‘beheerst’ ik rij. Mijn eerste kilometers zitten er ruim op, ik heb de familie met Pasen rondgereden naar Den Bosch en Zaltbommel. Het was erg wennen aan onze grote benzineauto, maar mijn oma heeft me al geslaagd verklaard na het manoeuvreren over een smalle dijkweg met tegenliggers. Dus ook bedankt voor de goede lessen namens oma. Henk, bedankt voor het leren, praten en lachen! Groetjes van Tamara.


Hoi Henk, Ik wil je als eerst heel erg bedanken voor de fijne begeleiding tijdens het lessen. Mede dankzij jou ben ik er best snel door heen gegaan en heb ik alles in één keer gehaald: mijn theorie, vrijstelling voor mijn tussentijdse toets en ook mijn examen. Ik heb goede begeleiding gekregen op de gebieden waar ik het erg nodig had, zoals mijn onzekerheid tijdens het rijden. Soms wel een beetje lastig maar daar zijn we ook uitgekomen. Ik ga mijn rijbewijs na de paasdagen ophalen en dan mag ik legaal rijden! Bedankt! En nog gezegende paasdagen! Groetjes, Marloes van Bakel.


Hoi Anette, ik heb net mijn rijbewijs gehaald. De examenrit van vanochtend heb ik al een paar keer in mijn hoofd afgespeeld en het moment van slagen ook. Ik lig op de bank en ben super blij maar ook doodmoe. Ik had de avond ervoor al gefantaseerd hoe ik op het moment van slagen zou reageren; net als in een film. Er zou gejuicht worden, iedereen zou klappen, ik zou moeten huilen, iedereen omhelzen en roepen dat ik zo blij was. Maar toen ik op het groene stoeltje van examentafel 1 zat en mij verteld werd dat ik was geslaagd durfde ik het niet zo goed te geloven. Ik wilde nooit meer in een auto rijden nadat ik voor de 4e keer was gezakt en 19 jaar was. Hoe vaker ik opging hoe onzekerder ik werd en hoe meer fouten ik ging maken tijdens examens. Ook had ik een hekel aan rijles gekregen. Instructeurs hadden geen geduld met mijn onzekerheid in de auto. In mijn beleving waren ze alle drie snel boos, geïrriteerd en vervelend. Toch werd mij verteld dat ik goed kon rijden maar het op examens niet liet zien. Ik geloofde er niet meer in. Dan maar geen rijbewijs, ik kon heel goed fietsen.

Faalangst: “Ze voelen zich snel bekeken, beoordeeld, zijn bang om af te gaan, om niet te voldoen en verwachten vaak negatieve reacties. Een groot deel is dus gebaseerd op het idee van de negatieve reacties van anderen.” Maar vorig jaar, op mijn 25e, begon het toch te kriebelen. Ik wilde eigenlijk wel weer proberen te gaan rijden maar het tegelijkertijd ook uitstellen omdat ik bang was het nooit te leren.

“Faalangst is geen karaktertrek of persoonlijkheidskenmerk maar een resultaat van een aantal aangeleerde (denk-)stappen.”

Ik vond Anette via mijn moeder. Ze had gelezen over een rijschool die gespecialiseerd was in faalangst en ook leerlingen aannam die al een paar keer gezakt waren (de meeste rijscholen beginnen hier niet aan; bang dat het slagingspercentage naar beneden gaat). Dit was mijn kans! De eerste les voelde ik me weer net als vroeger, doodsbang om het fout te doen. Ik wilde perse niet mislukken. Ik wilde laten zien hoe goed ik het al kon. De eerste paar keer dat ik fouten maakte op de weg kon ik me niet meer concerteren, verloor het overzicht en moest elke keer huilen. Ik heb van Anette geleerd te vertrouwen op mijn gevoel tijdens het rijden en met plezier te rijden. Anette heeft een bijzondere manier van benaderen. Ze laat je inzien dat je van fouten leert en blijft positief wanneer jij het liefst uit het autoraampje wil ontsnappen. Ze neemt de tijd om je gerust te stellen. Als praten niet genoeg is doet ze oefeningen met je om je rust terug te vinden (NLP). Dit is waar ik altijd naar zocht in een rijschool. Anette heeft het voor elkaar gekregen dat ik weer ging geloven in het halen van een rijbewijs! En nu heb ik ‘m! Dit pakken ze me nooit meer af! Bedankt voor alles. Eveline van Grootel.


Hoi Henk. Bij deze wil ik je graag bedanken voor de lessen die ik bij je heb mogen volgen. Na bijna anderhalf jaar bij een andere rijschool gelest te hebben en na 2 examens en een extra theoriecertificaat heb ik het nu toch mogen halen. 3 Maal is inderdaad scheepsrecht! Super bedankt! Groetjes, Denise.


Hallo Henk, Bedankt voor de les die je me hebt gegeven. Door je consequentheid en het geven van inzicht is het allemaal snel en goed gegaan! (34 lessen en in een keer geslaagd!) Ik wil je bedanken voor de fijne en productieve lessen. Groetjes Martijn.


Hoi Henk. Het is alweer 2 weekjes geleden maar … bij deze hartstikke bedankt voor de goede lessen die jij aan Nicole hebt gegeven. Ze heeft het als erg leuk ervaren en dan ook nog de 1e keer geslaagd. Helemaal prima. Ze is al volop aan het ‘crossen’. Het gaat wel beter in de Mondeo van Henk dan in de Corsa van mij, maar ja, dat went ook wel weer. Groet, Monique.


Hoi Henk! Ik wilde je nog even bedanken voor de fijne rijlessen! Echt heel fijn dat ik nu mijn rijbewijs heb! Misschien komen we elkaar nog ooit tegen op de tennis! Super bedankt voor alles in ieder geval! Groetjes, Nicole.


Hej Henk. Bedankt voor alle goede rijlessen. Ik heb het roze pasje eindelijk binnen. Dus nu de weg op, en met de sneeuw valt het nog niet zo op dat ik rij als een … :p. Groetjes, Bram.


Hey, Anette. Hier dan eindelijk mijn welverdiende promotie stukje voor je site. Ik ben een jongen die soms moeite heeft met nieuwe dingen; die kunnen eng voor me zijn waardoor alles volledig misgaat. Dat is natuurlijk niet makkelijk als je rijlessen wil gaan nemen. Een vriend van mij wees me daarom op rijschool Elsenaar en vanaf het eerste moment dat ik Anette ontmoette voelde ik me bij haar op m’n gemak. Ook de lessen zelf waren altijd heel aangenaam en Anette heeft ervoor gezorgd dat ik altijd met een goed gevoel in de auto zat. Dit ging allemaal zo goed dat ik mijn tussentijdse toets meteen heb gehaald en dat ik na 20 lessen ook meteen de eerste keer geslaagd ben voor mijn examen. Anette, dit was me nooit zonder jou gelukt, dus super bedankt voor alles! Joop.


Hallo Henk en Anette. Bedankt dat jullie ermede voor hebben gezorgd dat Vera in één keer is geslaagd voor haar rijexamen, dit was jullie ook al gelukt bij Thijs en dat is alweer vier jaar geleden. Groeten, Fam. Esseboom.


Hoi Anette, ik heb zojuist mijn rijbewijs bij de gemeente aangevraagd! En dat met dank aan jou. Na ruim 30 lessen bij een andere rijschool te hebben gehad, kwam ik met flinke rijangst bij jou. Ik raakte om de haverklap in paniek, en kreeg de techniek maar niet onder de knie. Wat een opluchting was het om iemand naast me in de auto te hebben die me kon helpen rustig in de auto te blijven en niet bang te worden na elk foutje. Iemand die me hielp met de foutjes rustig en veilig op te lossen zodat ik me over mijn angst heen kon zetten. De training NLP die je toen hebt gevolgd, heeft daarbij nog eens extra geholpen. En nu vind ik autorijden weer leuk! Komend weekend gaan mijn man en ik lekker een stuk rijden, en ik kijk er nu al naar uit. Ik wil je dan ook heel erg bedanken voor alles en ik wens je heel veel goeds voor de toekomst. Groetjes, Marrit.


Lieve Anette! Na 20 lessen ben ik vandaag meteen de eerste keer geslaagd voor mijn rij-examen! Ik heb altijd heel veel plezier gehad in het lessen bij jou en ik heb er natuurlijk super veel van geleerd! Hartstikke bedankt voor de leuke en leerzame periode en misschien zie je me nog eens rondrijden! Groetjes, Lara.


Enorm bedankt Henk. Ik waardeer het erg. Ook de lessen laten hun sporen na; ik ben echt blij dat het wat langer heeft geduurd en daardoor nu het gevoel geeft alles goed te kennen. Zelfs al hebben we nooit in de sneeuw geoefend. Succes met de andere lessers. Bedankt, Jeroen.


Hee Henk! Om te beginnen: het allerbeste voor 2010! Ik heb inmiddels (ondanks de sneeuw) al regelmatig in de auto gezeten en zelfs al naar Tilburg gereden. Het gaat super! Even wennen aan de ingereden Peugeot (benzine). Vooral met koppelen/gas is er een groot verschil, maar dat gaf verder geen problemen. Ook het rijden gaat erg goed. Ik zat voor het eerst in de auto en het voelde gelijk goed! Bedankt nogmaals! Tot snel! Jeroen.


Ej Anette, ik heb gister mijn rijbewijs opgehaald en ik ben met papa gaan rijden. Het ging echt super goed. En dat heb ik aan jou te danken. Ook al was bij mij de moet een beetje gezakt doordat ik gezakt was, jij hielp me er weer bovenop. En nu zit ik zeker in de auto en komt alles goed. Nogmaals bedankt, 😀 Groetjes Kinzi.


Lieve Anette, Heel erg bedankt voor de leuke en fijne rijlessen. Deze heb ik enorm gemist na de eerste 22 lessen bij een andere rijschool. Gelukkig had ik de knoop doorgehakt en heb ik bij jullie mogen rijlessen. Na 14 lessen ben ik bij jullie in één keer geslaagd! De positieve benadering van de rijlessen vond ik erg fijn. Het stelde me op mijn gemak, waardoor ik ontspannen in de auto zat. Nu heb ik sinds een week mijn roze ‘pasje’ en ben ik rondjes aan het rijden in mama’s auto. Het is nog wel even wennen dat er niemand naast je zit die de weg bepaald. Dit moet ik namelijk zelf doen waardoor ik af en toe nog wel eens omrijd. Maar dat komt wel goed 😀 Heel erg bedankt voor de fijne rijlessen!! Ik denk dat je mijn broertje ook nog wel ziet verschijnen in de auto! Liefs Carmen.


Hey Anette, Echt ontzettend bedankt, voor alle super gezellige lessen. Wat hebben we toch gelachen met z`n twee! Maar vooral wat heb je me veel geleerd. Wie had dat gedacht… ik die bang was voor van alles en nog wat op de weg en dan vooral voor het onbekende, heeft toch maar mooi haar rijbewijs gehaald in maar 34 uur! Ik ben ontzettend trots op mezelf maar zonder jouw hulp was het zeker niet gelukt. Groetjes Danitsja.


Op mijn 46e ben ik toch maar eens rijlessen gaan nemen en kwam daarvoor bij jullie terecht op aanraden van een collega. En daar heb ik geen moment spijt van gehad! Voor mezelf had ik er een jaar voor uitgetrokken vooral ook omdat ik met mijn werkrooster in het begin niet echt regelmatig kon lessen. Ik weet nog hoe het was in het begin: zou ik die auto ooit onder controle krijgen? Gelukkig zat Anette altijd naast me met haar rust en vooral haar positieve, respectvolle houding! Ik begon er steeds meer lol in te krijgen en uiteindelijk ook het vertrouwen dat ook ik ooit zelf zou kunnen rijden. Het was een proces van stapjes vooruit en terugval maar Anette bleef rustig en vol vertrouwen. Steeds een luisterend en begripvol oor voor de moeilijkheden waar ik tegen aanliep en bereid om samen met mij daarvoor oplossingen te zoeken. En zo is het op 19 augustus toch gelukt. Ik ben geslaagd voor mijn rijbewijs!! Heb intussen al een autootje gekocht en de eerste ritjes zelfstandig erop zitten en ik moet zeggen het voelt SUPER! Anette, heel erg bedankt voor je lessen en het ga je goed!


Hoi Anette. Ik heb vorige week mijn rijbewijs gehaald (in één keer zelfs) en wil jou bedanken voor een snelle en gemakkelijke instructietijd. Het was erg gezellig, en dat stel ik zeer op prijs. Ontzettend bedankt! Groetjes! Justin.


Heej Henk en Anette, Bij deze nog even een kort stukje voor in het gastenboek. Nou, dinsdag is het waarschijnlijk zo ver dan mag ik mijn roze pasje eindelijk ophalen en kan ik mijn eerste meters gaan maken in onze Renault 4. Na 2 examens was het afgelopen donderdag zover, een heerlijk gevoel om je rijbewijs t halen! Ooit ben ik begonnen bij Henk in de Opel Corsa. Het ging niet altijd even goed en het heeft dan ook wel eventjes geduurd voordat ik een goede rijhouding had. Uiteindelijk viel net voor de vakantie het kwartje en mocht ik op, helaas was het toen nog niet goed genoeg en kon ik het na de vakantie proberen bij Anette in een spiksplinter nieuwe auto. Donderdag was het dan mijn laatste rijles zoals ze het noemen en het ging echt zoals het hoorde. Ik wil beide dan ook onwijs bedanken voor alles! Groetjes, Joost.


Hee Anette, Hartstikke bedankt voor de lessen, voor je positieve houding en de gezelligheid!! In het begin vond ik het rijden dan misschien verschrikkelijk (een verrassingsrijles was toch niet zo’n leuke verrassing) maar nu ben ik toch wel heel blij dat ik begonnen ben met rijlessen en dat is zeker mede dankzij jou! Ik had nooit gedacht dat ik autorijden zo leuk zou vinden, maar nu in de auto van m’n ouders mis ik zelfs het schakelen (een beetje dan). Het is gewoon precies wat je zegt, positief blijven en gewoon doen! Het duurde misschien even voor bij mij die knop om was, maar die is nu echt wel om en het bevalt me heel goed. Nog heel veel succes met je opleiding en zeer waarschijnlijk zie je me nog wel ’s een keer voorbijrijden in de wijk! Groetjes Eva.


Beste Henk, Ik heb een tijdje geleden mijn rijbewijs gehaald, dit kon door de lessen die jij, Henk, me gegeven hebt. Hiervoor ben ik je natuurlijk erg dankbaar. De 1e keer slagen was dan ook de kers op de spreekwoordelijke taart van mijn rijopleiding die ik bij Elsenaar volgde. Door de duidelijke lessen, en (soms) ongezoute maar correcte kritiek heb ik het rijden in een auto stukje bij beetje onder die knie gekregen;) Ik keek uit naar de lessen die we wekelijks hadden en wil je nogmaals bedanken! Met vriendelijke groet, Nick Reniers.


Hoi Anette. Eerst wil ik je bedanken voor alles. Al het geduld en vooral de rust die je voor mij had. Ik heb na een jaar een maand m’n rijbewijs gehaald en dat had ik in ieder geval nooit gedacht… Het was al heel wat dat ik het durfde te gaan rijden. Ik was echt angstig. Veroorzaakt door een aanrijding. Ik heb het altijd uitgesteld. Maar als je angstig bent, eigenlijk gewoon risico’s nemen. En gewoon proberen. Want je mag fouten maken, daar leer je tenslotte van. En je angst overwinnen dat geeft wel zo’n geweldig gevoel. Dan is de wereld te klein echt waar. Ik denk dat ik innerlijk heel erg gegroeid ben en je komt jezelf tegen en dat valt niet altijd mee. Maar probeer vol te houden en weet dat je tot diepste punt moet gaan om er weer boven te staan. Het heeft mij veel tranen, hartkloppingen en trillingen gekost. Maar dat heb ik nu in de hand. De angst heb ik overwonnen!!! En volhouden is ook erg belangrijk, niet snel opgeven want als ik kan slagen kan jij dat ook. Hartelijk groeten en succes iedereen!!! Iemand die een angsthaas was maar nu niet meer.


Beste Anette, hierbij mijn stukje voor het gastenboek. Het heeft even geduurd maar sinds ik mijn rijbewijs gehaald heb ben ik zo veel onderweg geweest en overal en nergens naar toe gereden dat ik nu maar even de tijd neem om wat te schrijven in het gastenboek. Eind januari ben ik begonnen met rijlessen bij jullie rijschool. Hiervoor had ik al rijlessen gehad bij een andere rijschool maar dat is helemaal mis gelopen. De man waarvan ik rijles kreeg was erg onbegripvol, streng, neerbuigend tegenover mij en dat heeft ervoor gezorgd dat ik met tegenzin ging lessen en geen zelfvertrouwen had dat ik ooit mijn rijbewijs zou gaan halen. Bij deze rijschool had ik 10 lessen gehad en heb voor een heel pakket betaald met tussentijdse toets & rijexamen. Heb nooit wat van mijn geld terug gezien en ik wilde ook alles behalve rijlessen bij hem. Ik heb een jaar lang niets meer gedaan met rijles nemen of naar een andere rijschool gezocht omdat ik het gevoel had dat ik het toch niet kon. Op een gegeven moment werd ik het reizen met de bus naar Eindhoven helemaal beu en het afhankelijk zijn van anderen ook dat ik besloot om eens in Google te gaan zoeken of er een rijschool in de omgeving was die wat kon met ”faalangst” en ik rijles zou krijgen van een vrouwelijke instructrice. Uiteindelijk ben ik terrecht gekomen op jullie website en vanaf dat moment heb ik een aantal keren contact gehad via de mail met Anette. Ze reageerde al direct begripvol op mijn verhaal en heb uiteindelijk een afspraak gemaakt om te gaan rijlessen. Dat was eind Januari. Ik weet nog dat ik alles spannend en eng vond en vooral als er iemand in de auto zat die ik naar huis moest brengen die ik nog nooit gezien had, ging alles voor mijn gevoel fout. Anette, je hebt me echt alles om leren zetten naar iets positiefs zoals: vandaag gaan we zoveel mogelijk fouten maken, het woordje eng omzetten naar leuk, en kan zo nog meer voorbeelden opnoemen. Na een aantal rijlessen ging ik steeds meer in mezelf geloven en ging het voor mijn gevoel steeds beter, mede ook door de positieve feedback van Anette. De theorie had ik in 1 keer gehaald en het programma waarvan ik gebruik mocht maken van de rijschool heeft me daarbij echt geholpen. Na ongeveer 20 rijlessen mocht ik op voor mijn tussentijdse toets. Kei spannend! en wat vond ik het allemaal weer eng. Ik heb daarom een rijles VOOR mijn tussen tijdse toets aangevraagd en dat heeft me ook geholpen om rustiger de toets in te gaan. En ook de tussen tijdse toets had ik gehaald (had ik nooit van mezelf verwacht!). De rijlessen daarna hebben we de puntjes op de ”i” gezet en Anette had vertrouwen in mij om me op te laten gaan voor het rijexamen! Ik kon het zelf nog niet geloven omdat het zo snel ging en ik het nooit verwacht had dat ik in zo’n korte periode al op zou gaan. Vrijdag 7 augustus was het zover ik had mijn rij-examen en wat was ik zenuwachtig zeg!!. Wederom had ik een rijles gepland voor mijn examen. De rijles verliep goed, voelde mezelf nog wel zenuwachtig! Anette had nog wat tijd over voor mijn examen en ik ook dus we hebben samen nog een broodje gegeten en daarna op weg naar Mierlo!. 13.05 uur mocht ik op en voelde me echt zenuwachtig. Aangekomen bij het tafel nummer dat ik gekregen had werden me zenuwen minder. Het rij examen verliep naar mijn gevoel goed maar dacht zelf. Ik heb het niet gehaald… Tot Anette en de examinator binnen kwamen en me feliciteerde!.. Ik was echt super blij & nog steeds! Ik had dit nooit verwacht…. En nu rij ik alleen rond naar overal & nergens, ben afhankelijk van het openbaar vervoer of van anderen. Het voelt echt super!. Dit heb ik allemaal te danken aan Anette!. Super bedankt.. Ook al ben ik echt blij dat ik mijn rijbewijs nu heb toch mis ik onze gezellige gesprekken tijdens de rijles wel. We hebben ook nog ooit samen een interview gehad met de krant met een cameraploeg in de auto tijdens mijn rijles, jou positiviteit en het vertrouwen wat je in me had… dat zal ik niet snel vergeten! Ik kan iedereen die op zoek is naar een goede rijschool adviseren om contact op te nemen met Anette. Bedankt nog voor je lieve kaart en heel veel succes met je toekomstplannen! Liefs Harry.


Best Anette, toen ik bij jou kwam lessen had ik bijna de moed opgegeven. Ik ben theoretisch / analytisch ingesteld. Het praktische autorijden was voor mij verschrikkelijk moeilijk. Voordat ik de rijschool Elsenaar ontdekte, heb ik les gehad bij twee andere rijscholen. De eerste rijschool zei mij na de 3de rijles dat ik het autorijden (met name het schakelen) nooit zou leren. Na even zoeken vond ik mijn tweede rijschool. De rijschool was zogenaamd gespecialiseerd in faalangst. Ik kocht bij hen een vrij duur pakket voor onbeperkt lessen. Ik hoefde mij geen zorgen te maken, zei de rijleraar, ik zou het autorijden wel leren. Nadat mijn tussentijdse toets mislukte, sloeg de sfeer om. Hij begon me te kleineren en hij noemde mij o.a. “een dombo”. Ondanks de zeer dreigende sfeer ben ik nog een tijd bij hem gebleven. Van de stress kreeg ik hoofdpijn- en misselijkheidsklachten. Met behulp van het CBR heb ik uiteindelijk rijschool Elsenaar gevonden.
Ik werd super vriendelijk te woord gestaan door rijschool Elsenaar en ik kon ook meteen terecht. De eerste rijles bij Anette was al meteen anders. Anette straalde rust en geduld uit. Ik mocht in alle rust oefenen met o.a. het schakelen. In tegenstelling tot de vorige rijleraren gaf Anette mij positieve en opbouwende feedback. Na meer dan 1,5 jaar rijlessen (plusminus 125 rijlessen), 3 rijscholen en 3 rijexamens verder…. ben ik dankzij Anette na slechts 8 rijlessen geslaagd voor mijn rijexamen! Je bent echt een super rijlerares en ik ben je heel dankbaar! Met vriendelijke groet, Ludo Koelemij.


Hier mijn stukje voor in het gastenboek ! Ik ben bijna 24/7 in de auto te vinden nadat ik mijn rijbewijs heb gehaald. Na 30 lessen ben ik meteen de eerste keer geslaagd. Een paar dagen later had ik mijn rijbewijs opgehaald bij het gemeentehuis en ben ik meteen naar : – Belgie – Den Haag – Vlissingen – Rotterdam – Scheveningen – Goes – Den Bosch – Reuzel etc. gereden ! JA anette, ik heb al een heel deel van nederland afgereden en heb nog steeds geen bekeuring voor te snel rijden! ahahah. Ik houd me netjes aan de snelheid en het gaat super goed! Ik ben echt blij met mijn rijbewij, die ik natuurlijk te danken heb aan de goede en fijne rijlessen van Anette! Ik vond het ALTIJD super gezellig in de auto. Ik heb heel wat gelachen. BEDANKT voor alles! En je ziet me regelmatig nog wel door jullie straat of door Geldrop rijden. Groetjes, Kim.


Hallo Allemaal, Nadat ik op mijn 20e mijn rijbewijs gehaald heb en in het begin best wat rondgereden heb in mijn vaders en mijn vriend’s auto (ik had zelf geen auto) ben ik rond mijn 23e ziek geworden. Ik werkte bij een bank en kreeg last van dwangneuroses. D.w.z. dat ik werk wat ik gedaan had wilde controleren of ik het wel goed gedaan had. Ook thuis waren er steeds meer dingen die ik moest controleren. Deed ik dit niet dan moest ik er de hele tijd aan denken en kreeg ik een misselijk gevoel. Controleerde ik het wel dan was het weer even goed tot het volgende ‘geval’ zich voordeed. Dit werd steeds erger tot ik niet meer kon gaan werken. Ook in de auto ging het minder. Eigenlijk niet tijdens het autorijden maar meer erna. Als ik gereden had ging ik thuis nadenken over de weg waar ik geweest was en of er niet iets gebeurd was wat ik niet gemerkt had. Dus reed ik geen auto meer! Na een behandeling van ongeveer 2 jaar waaronder gedragstherapie en medicijnen kon ik weer normaal functioneren. Na verloop van tijd heb ik 2 kinderen gekregen. Ik had nog geen auto gereden omdat ik erg bang was hetzelfde gevoel weer terug te krijgen. Toen mijn oudste dochter 8 jaar was ben ik het weer gaan proberen. Maar na een aantal keren voelde het niet goed en ben ik weer gestopt. Toen mijn jongste dochter in groep 7 zat ben ik weer gaan werken. Dat ging wel goed en ook nu werk ik nog 20 uur per week in een administratieve functie. Ondertussen hebben mijn beide dochters hun rijbewijs gehaald en had ik zoiets van dat moet ik toch ook weer kunnen. Ondertussen ben ik 50 jaar geworden en dacht op mijn 60e komt er helemaal niets meer van! Dus ben ik op internet gaan zoeken en kwam ik bij Rijschool Elsenaar terecht. Anette geeft ook les aan mensen met rijangst. Ik heb haar gebeld en vond haar erg aardig. Ze heeft een afspraak gemaakt voor een intake-gesprek en mischien zouden we daarna een stukje gaan rijden. Nee hè! Maar ze is gekomen en we zijn gaan rijden binnen mijn eigen dorp met 3 stops om te praten wat ik ervan vond en hoe ik me voelde. Het ging goed! Met Anette werd afgesproken dat ik haar na iedere rijles zou mailen hoe ik het had ervaren. Ook kreeg ik opdrachten om in onze eigen auto te rijden. Eerst met mijn man daarna ook alleen. We hebben een nieuwe afspraak gemaakt voor de volgende rijles en zijn toen het dorp uitgegaan. Ook dat vond Anette wel goed gaan. Toen kwam de snelweg aan de beurt waar ik weinig ervaring mee had en erg spannend vond. Anette stelde me erg gerust en gaf me het gevoel dat ik het kon! Na 5 lessen zei ze dat ik het best zonder haar kon en nog wel moeilijke dingen tegen zou komen maar die ter plekke op moest lossen. Ondertussen rij ik weer regelmatig en vind het steeds leuker! Anette, heel erg bedankt, ik was erg blij met jou!


Hi allemaal.Ruim 3 jaar geleden heb ik na meer dan 100 rijlessen mijn rijbewijs gehaald bij een andere rijschool. Omdat het zo lang duurde en ik het nog steeds niet echt goed vond gaan, ben ik na het halen van mij rijbewijs nooit meer ingestapt. Altijd verzon ik smoesjes waarom ik niet hoefde te rijden ‘Met de fiets kan het ook’ ‘Een auto is duur en slecht voor het mileu’ en ‘Ik vraag wel of mijn vader met me naar de Ikea wil’. Maar inmiddels woon ik samen met mijn vriend die een auto heeft en stond er dus een auto voor de deur waar ik niet in durfde te rijden… dood zonde! Dus toen ben ik op internet gaan kijken wie mij het beste over mijn rij/faal angst kon helpen en zo kwam ik terecht bij Rijschool Elsenaar. Anette heeft me in slechts 5 lessen ontzettend goed geholpen. Rijden kon ik nog steeds, maar met wat tips, truuks en aanwijzigen rijd ik nu ook echt zelf rond. Anette, onwijs bedankt! En voor iedereen die in hetzelfde schuitje zit, ga naar rijschool Elsenaar!


Hoi Anette, vandaag is gelukt waar we naartoe hebben gewerkt: in 1 keer geslaagd. Ik ben super blij en ga met een heerlijk gevoel mijn vakantie tegemoet. Na de vakantie rijbewijs ophalen en op jacht naar een eigen auto. Daar heb ik nu al ongelooflijk veel zin in. Bij deze nogmaals hartelijk bedankt voor de fijne lessen. Ze waren kei gezellig en super relaxed. Maar toch ook wel fijn, dat ik nu zelfstandig mag gaan rijden. Heel veel groetjes, Marc.


Hee Anette, Ik had je nog beloofd om een verhaal in het gastenboek te schrijven dus hier is het dan (bereid je maar voor, haha): Toen ik 18 jaar werd en eenmaal al het geld voor autorijlessen bij elkaar gespaard had, ben ik op zoek gegaan naar een rijschool. Ik had van veel vrienden/vriendinnen gehoord dat Autorijschool Elsenaar wel een goede was, en omdat ik ook in Geldrop woon, heb ik me daar aangemeld. Omdat ik zo’n fijn rooster had, kon ik al snel beginnen en daar was ik natuurlijk heel blij mee! Mijn eerste les was spannend, maar Anette gaf je meteen een minder zenuwachtig gevoel. Zij is zo vriendelijk en lief. Maar vooral: Anette heeft engelengeduld en ALTIJD een positieve instelling! Ze zal nooit boos op je worden als je een fout maakt, dus daarom heb je ook geen rotgevoel áls je dan een fout maakt.. Ik bleek een talentje te zijn (oké ik zal eerlijk zijn: ik had van tevoren al ooit gereden). Na een les of 11 had ik een tussentijdse toets, die eigenlijk niet gepland was. Maar Anette zei dat het wel goed was als ik die zou doen, omdat je dan al weet hoe het eraan toe gaat op het praktijkexamen. En mijn praktijkexamen was een week later gepland! Dus daar ging ik dan, mijn tussentijdse toets. Ik had een man van het CBR die mij op de één of andere manier heel zenuwachtig maakte. Met andere woorden: ik had mijn tussentijdse toets verprutst! Ik kreeg geen vrijstelling en een enorme hoeveelheid dingen over mij heen die ik allemaal fout deed. Ik baalde enorm, dat kan ik wel zeggen! Ik had helemaal geen vertrouwen meer in het praktijkexamen dat dus een week later was. MAAR: Anette wel, die had er nog alle vertrouwen in. Maar om mij een plezier te doen, kreeg ik nog een les meer. Donderdag 26 maart, het moment van de waarheid. Ik moest op voor mijn praktijkexamen. Ik kan je zeggen dat ik heel zenuwachtig was, maar Anette sprak me moed in en zei dat het gewoon goed zou komen. En uiteindelijk is het ook goedgekomen!! Ik was in één keer geslaagd! Ik was zooo blij!! 🙂 Ik ben in totaal minder dan twee maanden bezig geweest om mijn examen te halen. Ik vind het alleen wel jammer dat ik maar 15 lessen gehad heb, want Anette was ook wel gezellig in de auto! Heel erg bedankt voor alles! Liefs, Linde.


Hoi Anette, Hier even een `update` van mijn rijervaring: Ben een keer naar Nuenen gereden om te tanken, verder ben ik van Maastricht naar Valkenburg gereden en weer terug! En ik ben van Maastricht naar Geldrop gereden, het zijn allemaal ritjes waar ik me goed bij voelde van te voren en ik had er vertrouwen in dat ik het zou kunnen!! Mijn vriend heeft me goed gestimuleerd en geeft me genoeg tips, ik besef heel goed dat ik het zelf moet doen en ook met regelmaat! Het is nog een lange weg voordat ik zeker genoeg ben om alleen te gaan rijden en dat ik daar ook zeker over ben maar ik heb alle tijd om daar aan te werken en dat ga ik ook zeker doen! Twee maanden geleden vond ik het al eng om over een parkeerplaats rondjes te rijden en nu na 5 rijlessen van jou ben ik vanuit Maastricht helemaal naar huis gereden, dat had ik nooit durven dromen!! hier wil ik je dan ook heel hartelijk voor bedanken. Ik heb dan ook besloten om te stoppen met het nemen van rijlessen, ik zal nog heeeel veel moeten gaan oefenen en ik ben er nog lang niet maar ik ga ervoor! Nogmaals heel erg bedankt voor de 5 lessen, ik heb er weer vertrouwen in! Groetjes, Vivian.


Hoi Anette, het was gisteren nadat ik mijn examen had gehaald echt groot feest. Ik heb meteen mijn rijbewijs bij het gemeentehuis aangevraagd en kan nog steeds niet goed geloven dat ik binnenkort zelf de weg op mag. Ik kan me nog goed herinneren hoe zenuwachtig ik was toen ik de eerste keer bij jou de auto instapte. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij jou, maar zag de auto en al het verkeer dat ik tegenkwam als mijn grootste vijand. Stapje voor stapje kreeg ik door jouw rustige en geduldige begeleiding de auto onder controle. Jouw geruststellende woorden dat ik best fouten mag maken, hebben mij enorm geholpen om in onbekende situaties niet in paniek te raken, maar rustig te blijven en het op te lossen. Ook had je altijd weer nieuwe ideeën en waardvolle adviezen die het rijden makkelijker maakten. Anette, in mijn ogen heb je een wonder verricht. Ik had niet gedacht dat ik het ooit zou leren, maar het is gelukt. Ik zal je van harte aanbevelen bij iedereen die wil leren autorijden. En nu heb ik het nog niet eens gehad over al onze gezellige en waardevolle gesprekken. We babbelden over wat we meemaakten, maar hadden ook interessante gesprekken over psychologie en de aanpak van angst. Ik zal onze wekelijkse ontmoetingen zeker gaan missen. Anette, nogmaals superbedankt voor alles! Mieke.


Hallo Anette, ik wou even zeggen dat ik heel blij ben dat ik bij jouw ben gaan rijlessen. Op 21 november werd ik 18 en heb ik ook meteen mijn eerste rijles gehad .. Zelf dacht ik dat ik echt faalangst had maar na een paar lessen bleek dit reuze mee te vallen. Alles ging heel goed en snel voor mijn gevoel. Dit komt ook zeker door jouw goede begeleiding en je rust in de auto.. Vandaag op dinsdag 24 maart ging ik op voor mijn praktijkexamen en ben ik in 1 keer geslaagd !! En dit na maar 24 uur les gehad te hebben !! Echt ik ben zo blij, dus mensen : als je goede begeleiding wilt en op een goede en veilige manier je rijbewijs wilt halen , kom dan naar Rijschool Elsenaar.. ANETTE BEDANKT !!!!! Dikke Kus, Joyce.


Haai Anette en Henk! Eindelijk eindelijk heb ik even tijd om jullie te bedanken voor de gezellige tijd bij jullie rijschool! Ik zal jullie niet snel vergeten hoor! Dank jullie wel voor de geduldige en gezellige lessen vol met leuke gesprekken in de auto! Bedankt ook voor de flexibiliteit bij het inplannen van de rijlessen. Het is ook wat om een studerend meisje met een iets te volle agenda toch fatsoenlijk les te kunnen geven! Maar het is jullie toch gelukt en met de nodige dosis zelfvertrouwen die ik door jullie heb gekregen, durfde ik onlangs zelfs met het grootste personenbusje, dat met een B-rijbewijs mag worden gereden, de te smalle McDrive aan! Ik heb nu heel veel plezier in het rijden en durf alles aan (alleen rijden (toch wat saai zonder commentaar), grote busjes, oude auto’s, lange afstanden, assertief rijden!) Wie had dat gedacht?! Ik wil jullie heel veel succes wensen met de rijschool en de eventuele avondcursussen! En ik hoop dat jullie dochter net zo’n fijne rijinstructrice wordt, als jullie!! Veel groetjes en ik zal mijn boekje nog een keertje komen ophalen, ja! Kristine.


Hoi Henk! Bedankt voor de heldere en geduldige uitleg, waardoor ik vanmorgen in 1 keer geslaagd ben! De ontspannen sfeer tijdens de lessen zorgde er ook voor dat ik me nooit zenuwachtig voelde en kon groeien in mijn rijden. Ik ga het nu vieren en van de week maar eens een stukje zelf rijden. Tot ziens! Groetjes, Nick.


Hallo Anette, Ik wil je hartelijk danken voor het behalen van mijn rijbewijs, vooral voor jouw engelengeduld. Het is voor mij nog onbegrijpelijk dat ik nu zelfstandig kan en mag rijden, daarom heb ik een paar weken gewacht om te kijken of het echt wel zo is en ja hoor!! dat heb ik met mijn 51 jaren nooit gedacht om dit ooit te kunnen doen. TOP Veel liefs, ik zal voorzichtig zijn. Maria


Hey Henk! Bedankt voor de fijne rijlessen! Ben echt blij dat ik donderdag ben geslaagd! Bedankt! Groetjes, Angelica!


Heey Henk en Anette, Wat is het heerlijk om je rijbewijs te hebben. Ik wil jullie bedanken voor alles. Succes met jullie rijschool. Groetjes, Wendy B.


Nog een kleine update: Ik heb nu 3 maanden mijn rijbewijs en ik heb afgelopen maand van twee verschillende mensen te horen gekregen dat ik “niet rijd als iemand die pas net haar rijbewijs heeft”. Groetjes, Fleur.


Heey Henk. Oh, wat is het heerlijk om alleen te rijden. Alleen ook wel een beetje raar. Hahaha, ons pap zit dan ook braaf naast me, want het is nog wel zijn auto! Ik wil je nog een keer bedanken voor de rijlessen. Je was altijd duidelijk en rustig. En ik was ook helemaal blij toen ik na de eerste keer al naar het gemeentenhuis kon om mijn rijbewijs aan te vragen. Heel erg bedankt voor alles, en ik zal je vast nog wel zien zolang je nog met Maarten lest. Groetjes, Heleen.


Heey, ben vandaag geslaagd na 30 lessen. Ben echt super blij. Bedankt voor de fijne lessen. Gr. John.


Heej Anette, ben nu alweer een weekje geslaagd! Heerlijk om nu zelfstandig te rijden met de muziek kei hard aan en genieten van mijn rijbewijs. Afgelopen donderdag trots mijn rijbewijs opgehaald bij de gemeente. Wil je heel erg bedanken voor alle fijne rijlessen die je me hebt gegeven, voelde me altijd heel erg op mijn gemak bij jou. Je nam ook altijd de tijd om alles rustig uit te leggen, en je hebt me er echt doorheen geholpen. Heel erg bedankt, ik kon me geen betere rijinstructeur wensen. Groetjes, Manon.


Hee Anette. Heel erg bedankt voor de goede begeleiding tijdens mijn rijlessen. Vooral in het begin was ik erg onzeker, maar jij hebt die onzekerheid weten te ontnemen. Stukje bij beetje heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. En daarom ben ook ik de eerste keer geslaagd! Heel erg bedankt voor alles! Stèphanie.


Hallo Anette en Henk. Ik wil jullie graag bedanken voor alle leuke en gezellige rijlessen die ik van jullie heb gehad! Ik ben blij dat ik na 30 lessen in een keer geslaagd ben! Ook al was ik wat zenuwachtig voor mijn examen, het bleek erg mee te vallen. Het was net alsof ik een gewone rijles had! Groetjes, Ronald.


Heeey! Het is uiteindelijk dan toch gelukt! Na 40 lessen, een hoop geklets en een hoop gepush heb ik het in 1x gehaald. Super bedankt! Bedankt voor alles! En wie weet scheur ik jullie nog eens voorbij. Groetjes, Loes.


Hoi Anette. Op Valenstijndag 2006 begonnen met rijlessen en op 22 september 2008, bij het tweede rijexamen, geslaagd. Dus behoorlijk wat uurtjes samen met jou in de auto gezeten. Over van alles en nog wat gekletst en naar veel plekken toegereden. Nu heb ik al weer wat kilometers zelf gereden. Voortaan zegt mijn Harry waar we heen gaan. Ook met bijles in theorie wist je me te motiveren. Ik heb er dan wel bijna 2 1/2 jaar over gedaan om het te halen maar het is uiteindelijk toch gelukt. Mede dankzij jouw geduld en herhalingen, keer op keer. Anette, bedankt van een trotse en blije Els.


Hoi Henk, Wij willen je hartelijk danken voor de goede rijopleiding die je onze 3 zonen Tom, Rob en Ben Sloots hebt gegeven. Ze zijn alle 3 voor de 1e keer geslaagd. Wij vinden het een TOPprestatie die je geleverd hebt. Tiny en Ans Sloots.


Hee Henk, bedankt voor de fijne manier van lesgeven en vooral voor je geduld. Alles bij elkaar heb ik veel kunnen leren in een korte periode. Groetjes, Pim.


Hallo Anette. Bedankt voor je rust, vertrouwen en prettige persoonlijkheid. Ik heb na twee lessen mede dankzij jou het autorijden na ruim 3 jaar weer opgepakt! Je toont veel inzicht in mensen en hun rijgedrag. Erg waardevol als je onzeker bent achter het stuur! Veel succes verder. Groeten, Saskia.


Heey Henk, bedankt voor de lessen die ik heb gevolgd. Ik heb een fijne tijd gehad. Het ging niet altijd even goed, maar je bent er altijd in blijven geloven. Ook nog bedankt voor het kaartje. Succes verder nog met de rijschool. Groetjes, Leroy.


Hee Anette, Ik wil je heel erg bedanken voor de goede begeleiding die ik van je heb gekregen. Je gaf het vertrouwen dat het allemaal goed kwam, en daardoor heb ik het zo snel kunnen halen. Ik heb 25 lessen gehad en ben in 1 keer geslaagd een hoeraatje voor Anette! Groetjes, Carlijn.


Hallo Henk. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk heb ik toch lekker mijn rijbewijs gehaald bij jou. Toen ik bij jou begon, na al 4 keer te zijn opgeweest bij een andere rijschool, had ik er niet meer zo heel veel vertrouwen in, maar gaandeweg is dat weer helemaal goed gekomen. Bedankt voor de begeleiding. Groetjes, Jeroen.


Anette, HEEL ERG BEDANKT VOOR DE GOEDE, FIJNE EN VOORAL GEZELLIG LESSEN. Ik heb enorm veel geleerd. Ik zag elke keer heel erg tegen het lessen op, gewoon omdat ik bang was om te rijden. Anette heeft dat gevoel helemaal weg genomen en daarom ben ik met 23.75 uur lessen geslaagd!!! Heel erg bedankt! Liefs, Joëlle.


Dit is een verhaal over hoop. Dit verhaal is voor alle mensen die de hoop hebben opgegeven dat ze ooit nog hun rijbewijs zouden kunnen halen. Tegen die mensen zou ik willen zeggen: geef het nog één kans. Geef Anette die kans. Misschien komt mijn voorgeschiedenis je bekend voor: vijf jaar geleden had ik les bij een andere rijschool. Ik leerde de handelingen, maar ik had moeite met verkeersinzicht. Ik was zo bezig met wat ik verkeerd had gedaan, verkeerd kon doen en vooral niet meer fout mocht doen, dat ik niet open stond voor nieuwe informatie uit het verkeer, waardoor ik fout op fout stapelde en steeds onzekerder werd. Ik heb volgens mij wel honderd lessen gehad. Ik heb vier keer praktijkexamen gedaan en ben vier keer gezakt. De laatste keer was één week voordat ik naar het buitenland vertrok, waar ik een paar jaar ben gebleven en de gedachte aan een rijbewijs van me heb afgezet. Toen ik weer terug was in Nederland, bracht een gesprek met een collega me op het idee om te zoeken naar een rijschool gespecialiseerd in faalangst en examenvrees. Ik wist niet of ik zoiets had, maar ik wist wel dat ik een instructeur nodig had met veel geduld. Ik vond rijschool Elsenaar. De eerste paar lessen had ik de bekende steen in mijn maag die ik me van vijf jaar geleden herinnerde. Maar na een les of tien merkte ik dat de steen weg was. Tien lessen later begon ik zelfs lol in het rijden te krijgen en nog eens tien lessen later kon ik me voorstellen alleen in een auto te rijden. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Gisteren heb ik voor het eerst in vijf jaar examen gedaan. Het was geen perfecte rit, maar ik heb het gehaald. Dit is geen succesverhaal over je rijbewijs in twintig lessen. Er zijn mensen die dat kunnen, maar ik niet, en ik weet dat ik niet de enige ben. Maar dit is mijn eigen kleine succesverhaal. Het is geen sprookje. Anette is geen fee die een rijbewijs in je handen tovert, maar ze komt in de buurt. Je doet het zelf, maar Anette zorgt er met haar rust en positieve instelling voor dat je het beste uit jezelf haalt zodat je zelfstandig en veilig de weg op kunt. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik niet vijf jaar geleden al bij Anette ben begonnen. Groetjes, Fleur.


Heey Anette! Super dat ik heb mogen rijden bij jullie rijschool! ik heb er veel aan gehad! Na het (zonder veel inspanning) behalen van mijn theorie, en het behalen van mijn praktijk in slechts 26 lessen, kan ik zeggen dat jullie rijschool van grote klasse is! Ook was het fijn dat ik bij mijn examen druppeltjes kreeg, zodat ik minder stress had. Het heeft erg geholpen! Ook was het altijd gezellig in de auto, en we hebben dan ook veel gelachen. Ik zal iedereen aanraden bij jullie te komen rijden! Nog veel succes in de toekomst, en tot op de weg! Groetjes, Hans.


Hoi Henk. Heel erg bedankt voor de lessen. Ik ben heel blij dat ik zo snel geslaagd ben. Groetjes van Suzanne.


Hoi Anette. Nog bedankt voor je kaartje, leuk ! Ik geniet volop van m’n rijbewijs, heb al aardig wat stukken gereden en ben nog steeds erg blij dat ik het zo snel gehaald heb. Ik ben er van overtuigd dat ik het zonder jouw hulp nooit zo snel had kunnen doen en heb de lessen altijd erg gezellig gevonden ! Succes verder en tot toeters!Groetjes, Kim.


Hey Henk! Hartstikke bedankt voor de lessen die ik heb gehad. In 1x heb ik mijn rijbewijs gehaald. En dit kon allemaal in twee maanden! Bedankt voor alles, dus daar hoort de gezelligheid natuurlijk ook bij. Groetjes


Hey Henk. Bedankt voor alle lessen die ik heb gehad, het waren er helaas net iets meer dan verwacht (31,75 uur) maar na minder dan 3 maanden heb ik toch mijn rijbewijs gehaald. Over de praktijk wel 2x moeten doen maar het is uiteindelijk toch wel snel gegaan. Ik zal tegen al mijn vrienden zeggen dat ze bij jou moeten gaan lessen als ze snel hun rijbewijs willen hebben. En de slogan klopt inderdaad: Autorijschool Elsenaar een geslaagd adres voor uw rijbewijs! Groetjes Rick.


Hey Henk! Bedankt voor de goede rijlessen! Door jou ben ik in één keer geslaagd voor mijn praktijk! (Mijn theorie heb ik echter wel aan mezelf te danken). Als ik mijn rijbewijs kwijt raak door mijn toekomstige overtredingen kom ik weer bij jou lessen! Haha (even afkloppen). Groetjes, Timothy.


Hoi Anette. Bedankt voor alle rijlessen. Ik heb familie en vrienden erg verbaasd door meteen de eerste keer te slagen. Heb het lessen altijd uitgesteld, omdat weinig interesse in het rijden heb gehad en verwachtte dat het een langdurige kwestie zou worden. Gelukkig heb ik het plezier in rijden toch gevonden en het vertrouwen kwam toen vanzelf. Groetjes en tot toeters, Connie


Wij willen jullie bedanken voor de fijne rijlessen die Stefanie en Bas bij jullie hebben gehad. Allebei de 1e keer geslaagd! Wat een prestatie voor hen, maar dat ligt ook zeker aan de goede rijlessen van jullie. Bedankt! En wij wensen jullie nog succesvolle jaren toe. Familie Kantelberg.


Hoi Henk! Geslaagd, de eerste keer!! Dat had ik niet van mezelf verwacht. Ik heb de hele dag al een glimlach op mijn gezicht die ik er niet meer vanaf krijg. Nogmaals: Heel erg bedankt voor de fijne lessen, die ik echt als leuk heb ervaren! Als ik mensen spreek die op zoek zijn naar een goede rijschool, zal ik ze zeker naar jullie doorverwijzen! Groetjes, Marloes.


Hoi Anette. Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik mijn rijbewijs zo snel zou halen. Je hebt me in een korte tijd een heleboel geleerd over de auto en het verkeer, maar ook over mezelf. Ik ben dankzij jou een stuk zekerder geworden. En ik wil je dan ook bedanken voor het zelfvertrouwen dat je me hebt gegeven. Het was een leuke tijd en je zult me vast nog wel eens zien. Heel erg bedankt voor alles! Groetjes, Anouck


Na 43 lessen mooi de eerste keer geslaagd. En dit allemaal omdat Henk goed op details let die nodig zijn om te slagen.


Hoi Anette. Hier dan na wel enige tijd een welgemeend bedankje (ondertussen al wat gereden natuurlijk) voor het behalen van mijn rijbewijs op 8 april 2008. Was wel wat zenuwachtig maar eenmaal in de auto ging het goed. Gelukkig ook in 1 keer geslaagd. Wat was ik daar blij mee. Heel erg bedankt voor de prettige fijne lessen en natuurlijk zal ik al dat kletsen tijdens het lessen missen. Groetjes, Mieke v.d. Boogaart.


Ik heb mijn rijbewijs gehaald in ongeveer 2 maanden! Henk let goed op de details die ik altijd over het hoofd zag. Dit heeft mij goed geholpen om het rijden snel onder de knie te krijgen. Mijn dank, en tot ziens op de weg! Jasper Uljee.


Mijn rijlessen bij Anette verliepen in het begin erg vlot. Ik pikte de handelingen van de auto snel op. Maar op het moment dat ik zelf het verkeer in de gaten moest gaan houden ging het allemaal een stuk minder vanzelfsprekend. Met de hulp van Anette ben ik vandaag geslaagd(!) en heb ik een stuk meer rust kunnen vinden in de auto! Anette, Bedankt!


Vanmorgen was het dan zover. Na bijna 2 jaar rijlessen heb ik eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Voorheen heb ik veel lessen gehad bij een andere rijschool en ben 3 keer op examen geweest. Mijn zelfvertrouwen was flink geschaad! Dankzij Anette heb ik dit teruggekregen en na 9 rijlessen bij haar ben ik geslaagd. Anette Bedankt! Liefs, Floor.


Nou, vandaag was het na 2 jaar dan eindelijk zover. Het eerste examen wat ik kreeg na heel veel lessen, en meteen geslaagd! Na bijna 2 jaar te hebben gelest bij een andere rijschool, ben ik dan uiteindelijk overgestapt naar deze rijschool. Mijn zelfvertrouwen was totaal gekrenkt door mijn instructeur in de loop van de tijd, dus het moest er wel van komen. Tijdens mijn 1e les met Anette merkte ik meteen dat ik een stuk rustiger bleef, en er een hoop druk van me af viel. Ze heeft me veel dingen nog bij geleerd, en vooral op zo’n rustige manier dat ik het ook vrij snel onder de knie had en het ook zonder problemen kon toepassen. Na 4 lessen had ik mijn TTT al gehaald en 5 lessen verder op examen. En nog in 1 keer geslaagd ook. Voor iedereen die dit leest, die nu in zo’n situatie verkeert dat ze denken van: “Ik kan er niks van”, en totaal zonder zelfvertrouwen zit: Stap alsjeblieft over! Rijschool Elsenaar zal heel goed bevallen. Anette, SUPERBEDANKT! Ruud.


Hoi Henk. Vanochtend was het dan zover: ik heb mijn RIJBEWIJS gehaald!! Ik wil je heel erg bedanken voor de leuke en leerzame lessen. Ik zie je wel weer een keer op de weg. Veel succes nog met de lessen. xx Rym


Hey Henk. Yes, afgelopen woensdag m’n rijbewijs gehaald, in 1 keer!! Nu maar wachten totdat ik ‘m in m’n handen heb voordat ik Berry’s auto kan meenemen hahah. Bedankt voor de fijne en leerzame rijlessen. Als ik je zie rijden toeter ik zeker! Groetjes, Nicole Geboers.


Ha die Anette. Ik ga ze toch wel een beetje missen, die maandagen. Ik moet zeggen, ik heb ontzettend veel gehad aan je tips, hints en andere (nuttige) opmerkingen. En nu, tja, nu heb ik gewoon m’n rijbewijs (tenminste als ze op het gemeentehuis opschieten)! Ontzettend bedankt voor de leuke lessen en als je nog toevallig iets moet weten over alles wat met kinderen te maken heeft, dan weet je me te vinden! Heel veel groetjes (ook aan Henk). Anton.


Henk, echt hartstikke bedankt voor de rijlessen die je me gegeven hebt. Ik wilde mijn rijbewijs graag snel halen. En dankzij jou is dat ook gelukt in net iets meer dan een maand tijd. Ik vond je een hele gezellige, goede en af en toe ook strenge instructeur. Keep up the good work. Groeten, Ralph.


Hee Anette! Super bedankt voor het begeleiden van de rijlessen! Ik ben echt super blij en ga er ook duidelijk van genieten! Ook het nieuwe examen beviel me erg goed. Als ik je binnenkort tegenkom in de auto toeter ik wel even naar je. Groetjes. Renée.


He Anette. Ik ben blij dat ik geslaagd ben maar dat komt wel door jouw goede adviezen. Hartstikke bedankt voor alles. Top!! Groetjes, Bianca.


Hoi Anette. Ik vond het altijd weer leuk om bij je in de auto te stappen. Dankzij jouw goede, rustige en positieve begeleiding ben ik sneller klaar dan ik zelf en anderen hadden gedacht.Ik ga de gezellige ritjes nog missen. Heel erg bedankt en ik zie je wel op de weg! Groetjes Saskia.


Hoi Henk! Beter laat dan nooit! Maar nog heel erg bedankt voor alle moeite! Ik heb inmiddels een eigen autootje en rijd er iedere dag mee naar mijn werk! Bedankt! Groetjes, Joyce.


Hé Anette. Het heeft even geduurd, maar hier dan toch nog ook van mij een stukje in het gastenboek. Het is inmiddels ongeveer twee en een halve week geleden dat ik mijn rijbewijs gehaald heb. Kon gelukkig twee dagen later (vrijdag) al m’n roze pasje ophalen bij de gemeente. Ben het eerste weekend al (met waterpolo teamgenoten in de auto) naar Tilburg gereden, en alleen naar de Betuwe. En natuurlijk ook al regelmatig wanneer het regende de auto naar het werk gepakt (slecht hè). Ontzettend bedankt voor de hele fijne, en ook altijd super gezellige, rijlessen. Heb vanaf het moment dat ik m’n rijbewijs op heb kunnen halen (nog) geen moment met angst of onzekerheid achter het stuur gezeten. Al is het wel even wennen aan de afmetingen van mijn eigen auto. Maar nog steeds niemand overhoop gereden, een ook nog nergens tegenaan gezeten, dus ik ben tevreden! Ik zal, volgens afspraak, toeteren (al mag dat eigenlijk niet) als ik tegenkom wanneer ik in de auto zit. Nogmaals ontzettend bedankt en…. keep up the good work! Mijn positieve mond op mond reclame hebben jullie in ieder geval !!! Liefs, Patricia. P.S. bedankt voor de kaart. Echt super lief!


Hee Henk. Het koste wat moeite soms, maar uiteindelijk is alles goed gekomen en heb ik vandaag gelukkig mijn rijbewijs gehaald. Ik wil je nogmaals bedanken voor de begeleiding. Het was de moeite waard!Groetjes, Twan.


Hoi Anette, Ik heb donderdag m’n rijbewijs opgehaald en heb er al heel wat ritjes op zitten!! Heerlijk! Iedereen voelt zich gelukkig veilig bij me in de auto (haha) en ik leer met elk ritje weer wat bij… Dankjewel voor alle steun terwijl ik niet altijd de makkelijkste ben geweest… Groetjes, kus, Marissa Klinckenberg.


Beste Anette, Ik was een van die mensen die dacht dat ze er gewoon niet voor was bestemd om achter het stuur te kruipen. Maar na die beroemde verjaardag besloot ik op aandringen om toch een proefles te volgen en te kijken waar het schip zou stranden. Dat schip strandde niet! Dankzij jouw goede begeleiding en rustige uitleg heb ik gisteren mijn rijbewijs gehaald. Ik wil je bij deze nogmaals ontzettend bedanken voor alle goed begeleiding! x Leanne


Hoi Anette,
Bedankt voor het mailtje en de leuke kaart. Ik vond het ook erg gezellig en leerzaam om bij jou te lessen. Ooit heb ik gedacht dat het nooit meer goed zou komen met mijn rijbewijs, maar toen ik bij jou terecht kwam bleek anders waar te zijn. Vooral dat stukje zelfvertrouwen en dat handelen op eigen gevoel waren erg goed. Ik ben in ieder geval super blij en dankbaar dat het zo snel is goed gekomen. Heb ik aan jou te danken. We kunnen wel stellen dat je erg goed bent in wat je doet. Kortom: een echte vakvrouw!!!! Ik zal de lessen bij jou best een beetje missen, maar inderdaad aan alles komt een eind. Veel succes verder met alles en tot ziens !!! Groetjes, Ramon.


Hoi, hoi, 28 jaar geleden verkochten we onze auto en gingen “”autoloos”” leven. Nu hebben we er na rijp beraad toch weer één gekocht, en begin dan maar weer eens te rijden. Het verkeer is nu natuurlijk vele malen drukker geworden. Ik besloot wat rijlessen te nemen die me over mijn onwennigheid en inmiddels opgebouwde angst heen moesten helpen. En dat is gelukt!! Veel geoefend op smalle weggetjes, rotondes en natuurlijk de grote weg met verkeersknooppunten, en dankzij de goede begeleiding van Anette, die altijd de rust zelve blijft, ben ik wat over mijn grootste angst heen gekomen en durf ik nu weer zelf achter het stuur te kruipen. Bedankt!!! Mariët van Swigchem.


Hoi Anette. Doordat ik deze zomer graag mijn rijbewijs wilde halen heb ik de afgelopen 4 weken bij Anette de rijopleiding in stappen (R.I.S) gedaan. Dit is mij meer dan goed bevallen! De gezellige en vooral goede lessen, samen met deze fijne opleiding, hebben ervoor gezorgd dat ik na 28 uur in één keer geslaagd ben. Super fijn! Tijdens de R.I.S. wordt er veel aandacht besteed aan het zelfstandig rijden; al snel werd me bijvoorbeeld geleerd zelf naar willekeurige adressen te rijden, door thuis de route al uit te stippelen. Zo leer je de combinatie van de weg zoeken en op het verkeer letten. Erg leuk en vooral leerzaam om te doen! Verder heb je tijdens de opleiding 3 toetsen, waarvan 2 met een examinator. Deze toetsen zijn goed, omdat je dan rijdt met een ander persoon naast je en dit tijdens je examen niet meer zo vreemd voelt. Doordat ik graag deze zomer mijn tijd en geld aan mijn rijbewijs wilde besteden, heb ik 4 weken iedere doordeweekse dag gereden. (de eerste week 3 uur per dag en later steeds minder) Ook dit zou ik iedereen aanraden, omdat je door veel te rijden heel snel dingen oppikt en niet een paar lessen op hetzelfde niveau blijft hangen. Deze snelle vooruitgang is zeer motiverend en leuk! Al met al ben ik erg blij dat ik mijn rijlessen zo heb aangepakt! Tot ziens en nogmaals super bedankt voor alles! Groeten xxElke


Hoi Henk. Bedankt voor de uitstekende begeleiding. Groetjes, Twan.


Hey Anette. Hier even een berichtje van mij… Ik ben inmiddels op vakantie geweest en heb grote stukken door de bergen gereden. Het was spannend maar het ging wel echt goed haha. Ik krijg steeds meer vertrouwen en rij steeds vaker. Nog bedankt voor alles. Het was niet zo lang maar wel gezellig. xx Renske


Hai Henk en Anette. Eind oktober 1999 ben ik bij jullie geslaagd, na maar 10 lessen gehad te hebben. Ik denk nog geregeld aan jullie, en wens jullie alle succes met de rijschool! In 2001 heb ik m’n zoontje naar jullie zoontje vernoemd !! Een aanrader, deze rijschool !!! Groetjes José Louwerse ( Lommers)


Anette, Bedankt voor alles. Ik had nooit gedacht om zo snel mijn rijbewijs al te hebben, maar het is een heerlijk gevoel. Bedankt dat je me zoveel zelfvertrouwen hebt gegeven. Het was een leuke tijd, maar nu ga ik er lekker in mijn eentje de weg op!! Heel veel succes nog! Groetjes Anne.


Hallo Anette, Wat een heerlijk gevoel om je rijbewijs gehaald te hebben. Heel erg bedankt voor alle leuke en leerzame lessen. Ik zal snel wat laten weten over mijn eerste ervaringen! Bedankt en tot ziens! Groeten, Hester.


Heej Anette,Ik had van te voren nooit kunnen bedenken hoe leuk autorijden is! Bedankt voor de fijne lessen en de ondersteuning! Groetjes, Anne.


Hoi allemaal, ik heb 2 weken geleden ook mijn rijbewijs gehaald. Ik heb altijd met heel veel plezier les gehad van Henk. De lessen vond ik altijd erg leuk en leerzaam. Ondanks dat ik niet veel kon lessen heb ik mijn rijbewijs nog redelijk snel weten te behalen, alles kon altijd goed ingepland worden en heb nooit problemen gehad. Al met al ben ik heel tevreden over alles en raad ik deze rijschool dan ook aan voor iedereen die met veel plezier zijn rijbewijs wil halen! Groetjes, Lisanne.


Hoi Henk, Ik heb geweldig van de rijopleiding genoten. Ik vind dat deze rijschool zeker goed zijn best doet en er voor zorgt dat degene die er les krijgt slagen. Mijn dank daarvoor en nu autorijden. Houdoe. Gegroet. Rob Sloots.


Beste Anette, Ben echt blij dat ik mijn rijbewijs heb. Ik vond het hartstikke leuk en je was een goede steun voor alle spanning en sensatie. Ik vond het kei tof. Echt bedankt. Groetjes, Aliem.


Hoi hoi. Hierbij wil ik Anette hartelijk bedanken voor haar lessen. Ik heb met plezier bij haar gelest. Alles werd geduldig uitgelegd en mede daardoor heb ik zo snel mijn examen kunnen halen. Nogmaals hartstikke bedankt Anette. Groetjes, Douwe.


Beste Anette, Hartelijk bedankt voor de (weinig) lessen die ik van jou de afgelopen weken heb gehad. Ik heb er echt veel van opgestoken en toen die examinator met zijn tekening kwam (aan het begin van het examen) dat vond ik zo goed van hem. Ik zal zeker nog langs komen met iets leuks en mijn autotje natuurlijk !!! Groetjes, Käthy. Doeidoei !!!


Hoi hoi !!! Nou inmiddels heb ik m’n rijbewijs binnen (hoorde dat Erik ‘m vandaag ook heeft gehaald, heel goed !! M’n foto werd afgekeurd toen ik de maandag erna naar de gemeente ging. Er stonden namelijk wolkjes op de achtergrond (zucht). Het zal ook niet dacht ik toen. Ben al lekker aan ‘t rond crossen in mijn mama’s auto. Best lastig in dat racemonster om niet te hard te rijden… Moet regelmatig m’n gaspedaal even loslaten. Ik moet er vast nog aan wennen. Joost kan er mee leven dat ik voortaan achter ‘t stuur zit. Hij mag ook nog wel eens hoor, anders verleerd ie ‘t nog. Best vreemd dat er nu gewoon (n)iemand naast je zit die (niet) op de rem kan gaan staan als je ineens zomaar spontaan iets helemaal fout doet. Gelukkig heb ik dat nog niet gedaan. Zit ook niet in de planning hoor. Ga misschien ook nog een keer m’n E halen. Dan mag ik tenminste ook met de caravan en de boot rijden. Nog super veel plezier met de andere leerlingen en misschien tot snel nog een keertje. Vond het super leuk bij jullie! Groetjes, Miriam.


Alweer 5 maanden heb ik mijn rijbewijs. 8 jaar geleden ben ik gestopt met proberen. na 4 keer gezakt te zijn, zag ik het niet meer zitten. Ik reed in mijn lessen prima, maar steeds als ik op examen moest bakte ik er niets van. Nachten lag ik er wakker van, zo zenuwachtig voor het examen. maar toen ik zwanger was van mijn tweede kindje besloot ik toch weer te beginnen. Ik begon bij een rijschool in Eindhoven, maar na 16 lessen voelde ik me nog steeds erg onzeker in de auto. Ik besloot een andere rijschool te zoeken. Omdat ik zocht op het woord faalangst kwam ik op deze site. Meteen had ik er een goed gevoel bij en toen ik mijn eerste les bij Anette had gehad, zag ik het helemaal zitten. Ze bleef super rustig en na een paar lessen had ik een enorm vertrouwen in mezelf. In maart ben ik op examen gegaan en ik wist van te voren gewoon dat ik het ging halen. Ik reed niet de sterren van de hemel, maar ik heb het gehaald, mede dankzij Anette. Nu geniet ik nog dagelijks van mijn rose papiertje en ik ben zeker in het verkeer, ook met twee kindjes achterin de auto. Dus heb je faalangst, of niet zoveel vertrouwen in jezelf, dan ben je bij rijschool Elsenaar aan het goede adres. Heel erg bedankt en groetjes, Chris Bemelmans.


Ik ben geslaagd!! En als ik kan slagen, kan iedereen het! Vandaag m’n rijbewijs opgehaald. Henk & Anette, hartstikke bedankt. Groetjes, Jeroen.


Hoi, Gister (2 juli) was echt SUPER!!! Gisteren had ik de slipcursus, afgezien van het hete weer was het heel erg leuk. Het is echt verbazing wekkend wat je allemaal met zo’n auto kan doen. Ook de afstanden die je tijdens nat weer nodig hebt om tot stilstand te komen zetten je toch wel even aan het denken. Ook het verschil tussen ontwijken van een obstakel met of zonder ABS is zeer groot. De achterwielslip vond ik wel het leukste om te doen. Toch elke keer weer een uitdaging om de auto uit de slip te krijgen. De manier waarop les werd gegeven was goed. Er werd duidelijk uitgelegd, en er was altijd tijd om iets te vragen als je het niet wist. Een slipcursus is een aanrader voor iedere beginnende en ook gevorderde bestuurder !! Ik heb de hele dag innig genoten. Bedankt, Reinout (winnaar theorie-examen op de Mei’se Mert (red).


Leuk wat jullie op de Mei’se Mert hebben gedaan. Het theorie-examen was ook weer goed om je geheugen een keer op te frissen. Groetjes, José.


Ik wil Henk, Kim en vooral Anette ontzettend bedanken! Zij hebben me heel erg goed geholpen en ik stapte elke keer met een prettig gevoel in de lesauto. Bij mij zaten vaak mijn zenuwen en onzekerheden in de weg en hier hebben zij mij heel goed in begeleid! Ook heb ik de theorieles een aantal keren gevolgd, dit heeft mij ook heel veel geholpen. Ik heb mijn rijlessen bij Elsenaar altijd heel prettig gevonden en zou rijschool Elsenaar bij iedereen aanbevelen! Nog een keer super bedankt!! Groetjes, Natascha Keltjens.


Schrijf in gastenboek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Nieuwsbrief