Autorijschool Elsenaar:
een geslaagd adres voor je rijbewijs!

Praktijk


Bij Autorijschool Elsenaar staat het bewust ver wegkijken vanaf de eerste rijles centraal. Allestijdig en bewust zien. Als je dat kunt, dan kun je de situaties ook vlot en veilig oplossen. Maar dan dien je natuurlijk wel op de hoogte te zijn van de verkeersregels. Je moet met een bepaald gemak weten wat er in een bepaalde situatie van je wordt verwacht. Als je te lang na moet denken, loop je achter de feiten aan. En dan hebben we het nog niet eens over de complexere situaties.

Anette, Henk en Kim hebben niet de intensie om de leerlingen perfect te leren autorijden. Dat zouden ze wel willen, maar dat gaat veel te lang duren. Nee, de instructeurs van Autorijschool Elsenaar leren je oplossingsgericht autorijden. Fouten maken mag, maar maak het niet te bont en los ze zelf ook weer veilig op. De examinatoren zeggen voor het examen niet voor niets: het hoeft geen “10” te zijn, een “6” is goed genoeg. Een half uurtje lang zelfstandig autorijden, waarbij de kandidaat de situaties tijdig ziet en op een veilige manier weet op te lossen. Dat is waar het om gaat en dat leren ze je bij Autorijschool Elsenaar.

Lestijden

Bij Autorijschool Elsenaar kun je op de volgende tijden lessen:

Maandag:     08.00 uur tot 22.00 uur.

Dinsdag:       08.00 uur tot 17.30 uur.

Woensdag:   08.00 uur tot 17.30 uur.

Donderdag:  08.00 uur tot 17.30 uur.

Vrijdag:         08.00 uur tot 17.30 uur.

Zaterdag:      08.30 uur tot 18.00 uur.

De lessen op de maandagavond en op de zaterdagen worden in principe door Kim gegeven. Op de andere tijden door Henk en Anette.

Proefles

Bij Autorijschool Elsenaar bestaat er de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een geheel vrijblijvende proefles. Op deze manier kun je op een ongedwongen wijze ervaring opdoen met de prettige manier van lesgeven. Deze proefles is niet gratis maar omdat al meteen wordt gestart met de daadwerkelijke rijopleiding, zal dat uiteindelijk weer een besparing opleveren op het totaal aantal lesuren.

Overigens kan iedere leerling te allen tijde (zonder opgaaf van reden) beslissen om met de rijopleiding te stoppen. In dat geval worden alleen de door de rijschool verleende diensten in rekening gebracht (zie lesprijzen).

Reguliere rijopleiding of spoedopleiding?

Bij Autorijschool Elsenaar bestaat de mogelijkheid om je rijbewijs te halen in een tijdsbestek vanaf 4 weken. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de rijschool over voldoende capaciteit beschikt, om jouw lessen in te plannen. Helaas is voor de spoedopleidingen op dit moment geen ruimte.

Rijlessen voor 16 en 17 jarigen

Jongeren vanaf 16,5 jarige leeftijd kunnen rijlessen volgen en vanaf hun 17e verjaardag praktijkexamen doen. Vanaf hun 16e verjaardag mogen ze ook al het theorie-examen afleggen.

Coach

Als ze slagen kunnen ze tot hun 18e onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. Dit project (2toDrive) is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid te vergroten.

Rijbewijs aanvragen

Jongeren die slagen voor hun examen vragen bij de eigen gemeente het rijbewijs aan. De gemeente geeft het rijbewijs af als de jongere via www.2todrive.nl een begeleiderspas heeft gekregen.

Begeleiderspas

Op deze pas staan de namen van maximaal vijf personen die de bestuurder als zijn coaches heeft aangewezen. Een van deze personen moet bij het rijden in de auto zitten. Bij het rijden met een coach moeten jongeren zowel het behaalde rijbewijs als de begeleiderspas bij zich hebben.