Leerlingen vertellen:

Anette, heel erg bedankt voor de leerzame rijlessen én niet te vergeten de fijne foto’s met uitleg en filmpjes die je na de rijlessen stuurde. Zo kon ik alles nog eens goed nakijken thuis, en dat heeft zeker geholpen! Groetjes, Emilie.

Toen ik 18 was geworden was ik meteen begonnen met rijlessen. Op het begin was alles natuurlijk nog moeilijk maar na een tijdje ging het steeds beter. Na een paar maanden kon ik op voor mijn examen. Ik had net mijn tussentijdse toets achter de rug. De vrijstelling had ik wel gekregen maar het rijden zelf ging nog niet top. Dus besloot Anette dat ik ook maar eens bij Henk en Kim een les moest volgen. Na deze lessen was alles opeens duidelijk en werden mijn ogen geopend. En haalde ik mijn praktijkexamen in 1 keer. Ook hadden de e-boeken mij erg geholpen omdat als je even iets niet zeker wist over een weg of kruispunt etc. je het altijd weer op kon zoeken. Ik wil Anette bedanken voor de rijlessen en voor de leuke ervaring. Groetjes, Max.

Mijn eerste keus lag al bij deze rijschool. Bij veel rijscholen kies je een pakket, en die maak je vervolgens ook af. Hier is dat niet zo. Ze kijken naar wat je al kan, en naar wat je nog moet leren. Daardoor ben ik uiteindelijk met 21,75 uur lessen de 1e keer geslaagd voor mijn rijbewijs! Ik heb altijd met veel plezier gereden bij Anette, en ook de laatste weken bij Kim. Super fijn, zo weet je ook hoe het met iemand anders naast je is. Super bedankt! Aniek.

Na twee keer te zijn gezakt bij een andere rijschool was het een verademing om met Kim te lessen. Het was altijd erg gezellig en het is ook fijn om te horen wanneer je iets goed doet (dat was bij mijn vorige rijschool niet het geval). Na maar 10 lessen met Kim ben ik geslaagd voor mijn rij-examen, terwijl ik al bijna dacht dat het me niet zou lukken. Heel erg bedankt Kim, niet alleen omdat ik geslaagd ben en omdat de lessen leuk waren, maar ook omdat ik nu weer met meer zelfvertrouwen in de auto zit!  Saskia.

Ik ben net iets voor ik 18 werd begonnen met rijlessen bij Anette. Ik heb hiervoor gekozen omdat zij goed bleek te zijn met faalangst en erge zenuwen. Zij heeft mij erg veel geleerd en ik ben dan ook de tweede keer (na 25 lessen!) geslaagd. Dit komt vooral door de goede begeleiding en uitleg. Ook heb ik elke keer na een rijles opgeschreven wat ik fout gedaan had, en dat elke dag doorgelezen. Dat is wel een goede tip, mij heeft het erg geholpen. Ik wil Anette bij deze nog een keer heel erg bedanken voor de leuke en interessante gesprekken die we gehad hebben, en natuurlijk gewoon de rijlessen! Liefs, Eline.

Het is een lange weg geweest, maar vorige week heb ik toch eindelijk mijn rijbewijs gehaald! Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen bij een andere rijschool wat na een tijdje erg moeizaam verliep. Ik raakte het vertrouwen en plezier in het lessen kwijt en na lang twijfelen besloot ik daar te stoppen. Twee vriendinnen van me raadde deze rijschool aan en ik had geen betere keuze kunnen maken. Met Anette als heel fijne instructrice ben ik na een aantal weken in 1 keer geslaagd! Het plezier en vertrouwen in het rijden heb ik weer teruggekregen, bedankt hiervoor! Groetjes, Kira.

Ten eerste wat een top rijschool is dit en jullie hebben mij alle drie super begeleid Henk Kim en Anette, super bedankt. Toch wil ik Henk in het speciaal bedanken voor alle moeite die hij in mij gestoken heeft. Ik ben drie jaar bezig geweest met lessen maar ik heb eerst nog bij een andere rijschool gelest. Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik mijn rijbewijs heb en zoals andere ook beschrijven heerlijk om aan dat moment dat je hoort ”je bent geslaagd” terug te denken. Henk bedankt dat je het niet op gaf met mij en me maar aan bleef sporen om door te gaan en dat je zo in mij bleef geloven. Groetjes Michelle

Ik ben een vrouw van 41 jaar en al ruim 20 jaar in het bezit van een rijbewijs. Ik reed altijd zonder enige vorm van angst o.a. via de snelweg overal naar toe. Zeven jaar geleden heb ik een verkeersongeluk gehad. Ik zat in de auto met mijn twee kleine kinderen en ben toen op de snelweg van achteren aangereden door een auto, maar gelukkig bleef het alleen bij blikschade en had vanaf dat moment wel een klein beetje snelweg angst ontwikkeld. Totdat ik twee jaar geleden totaal onverwachts ‘s avonds op de snelweg een paniekaanval kreeg. Het zweet brak me letterlijk uit, begon hevig te trillen en verslapte totaal. Ik wist toen niet wat me overkwam… Dit resulteerde erin dat ik vanaf dat moment niet meer over de snelweg durfde te rijden en een fobie had ontwikkeld voor alles harder dan 100 km per uur over de snelweg en angst in bochten naar links. Zodra ik af en toe toch probeerde op de snelweg te gaan rijden, kreeg ik direct weer een paniekaanval. Ik ben via mijn huisarts gespecialiseerde hulp gaan zoeken. Ik ben bij een psycholoog geweest, heb EMDR gevolgd maar helaas verbeterde dit mijn situatie niet. Helaas heeft dit traject te lang geduurd, zo’n 1 ½ jaar. Toen ben ik vorige week zelf via internet gaan zoeken en zo de rijschool van Annet Elsenaar tegengekomen. Ik heb direct contact met haar opgenomen en ze liet er geen gras overgroeien, 4 dagen later had ze namelijk al een plaatsje voor mij gereserveerd. Oooo wat vond ik het spannend… Annet heeft mij thuis opgehaald en eerst even met mij gesproken over mijn angsten, toen zijn we rustig gaan rijden. En uiteraard de snelweg op. Tijdens mijn eerste rit over de snelweg kreeg ik weer een paniekaanval, ik was zo bang om de controle/macht over de auto te verliezen. Annet bleef rustig op mij inpraten en gaf diverse adviezen en liet mij ervaren dat ik zelfs op de snelweg op een recht stuk met mijn handen los, met 120 km per uur gewoon rechtdoor bleef rijden en niet van de weg afschoot. We zijn toen een parkeerplaats opgaan zoeken en ze heeft haar NLP methode toegepast en weer een aantal adviezen gegeven. Daarna zijn we weer de snelweg opgereden en echt waar, ik heb zonder enige angst over de snelweg gereden, en zelfs in een bocht naar links met 120 km per uur een vrachtwagen ingehaald. En dit al na 1 les!!! Als iemand mij vorige week had verteld dat ik gisteren  via de snelweg met 120 km per uur in een bocht een vrachtwagen in zou gaan halen dan had ik die persoon echt niet geloofd, maar het is mij dankzij Annet tocht echt gelukt! Diezelfde middag heb ik alleen een afstand van 10 km snelweg gereden en vandaag weer een afstand van 30 km snelweg zonder angst! Annet ik wil je enorm bedanken, zonder jou was het mij niet gelukt!

Hoi, hoi, daar ben ik weer en net als op 6 maart 2013 ziet mijn verhaal er net iets anders uit dan de anderen (na te lezen in het Gastenboek).4 Weken na de heerlijke woorden JE BENT GESLAAGD! Ik schrijf dit stukje allereerst natuurlijk om mijn DANK uit te spreken. Anette, ongelofelijk wat jij hebt gedaan, 100% inzet, 800% geduld,900% geruststellen en het aanleveren van Super-Tips enz. enz. Mijn dankbaarheid is niet in woorden uit te drukken. Op de tweede plaats is mijn doel van dit stukje diegene over te halen die net zoals ik ( zie gastenboek 6 maart 2013 ) toentertijd heel angstig zijn om te gaan rijlessen maar ook zoiets hebben van ik zou het eigenlijk moeten proberen. Dan heb ik een TIP: bel of mail Anette. Zij gaat op een hele prettige manier met je aan de slag. Vandaar mijn stukje pas na 4 weken, want wat voorheen mijn angst was: “Dan haal ik misschien mijn rijbewijs en dan durf ik toch niet te rijden “ is gelukkig geen waarheid geworden. Nee, ik rijd al 3 weken rond en dit gevoel van vrijheid is precies wat ik andere ook zou gunnen… die overwinning weg met die enorme angst. Dus twijfel je? BEL!!!!!!!! Ik heb het goed een jaar geleden gedaan, rustig aan begonnen met 1 les in de week, de schoolvakanties vrij en de maand december even gestopt en 3 juni 2014 GESLAAGD. Dus ik zou zeggen PROBEER HET EEN LES !!!!! Anette, heel veel lieve groetjes en dank je wel voor alles. Dorine Beerkens.

Vandaag voor de eerste keer geslaagd voor mijn praktijkexamen. Ik wil graag Henk bedanken voor de vele leuke en leerzame lessen! En natuurlijk ook Anette en Kim voor de paar lessen die ik bij hen heb gehad. Ik zal rijschool Elsenaar zeker aanraden aan iedereen! Rijschool Elsenaar, bedankt! Gr. Tyler.

Beste Anette, Dankjewel voor de goede rijlessen die je hebt gegeven, zodat ik weer normaal met mijn Eend kan rijden. Je methode om van de angst voor autorijden af te komen is slim bedacht, maar misschien ook logisch. Eerst met de lesauto een route rijden, vervolgens zat je naast me bij het rijden van de route in mijn auto en daarna reed ik de route alleen in eigen auto voor de lesauto uit. Vooral dat laatste was wat moeilijker, maar was wel nodig om een grote stap te maken om het probleem kwijt te raken. Hartelijk dank!

Ik had al ruime tijd rijles bij een andere rijschool. Hier werden mij veel dingen goed aangeleerd maar er bleven enkele dingen die mij niet voldoende lukten. Ook had ik erg weinig zelfvertrouwen. Ik heb vijf extra lessen gehad bij rijschool Elsenaar en hierdoor ben ik zelfverzekerder geworden en gingen de bijzondere verrichtingen een stuk beter. Ook heb ik geleerd om beter en verder weg te kijken tijdens het rijden. Thuis heb ik hiervoor geoefend met het e-boek (hardop)denkmethode en daarna heb ik dit geprobeerd toe te passen tijdens de rijlessen, met goed gevolg. Groetjes, Monique.

Ik wil graag Anette bedanken voor haar gezellige en geduldige lessen. Zonder haar had ik nooit in 22 uur mijn rijbewijs kunnen halen! Bedankt! Gr, Jorn.

Ik wil graag Henk en Anette bedanken voor veel leerzame lessen die ik van jullie heb gekregen. Het was gezellig en dankzij jullie ben ik geslaagd !!! ???? Groetjes, Abdull.

Na het behalen van mijn rijbewijs voor een automaat een aantal jaren geleden wilde ik mijn schakelrijbewijs halen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor rijschool Elsenaar. Hier heb ik na zo’n les of zeven mijn schakelrijbewijs gehaald. Dit via de geduldige aanpak van Anette. Ontzettend bedankt! Groet, Mechli.

In juni ben ik begonnen met mijn eerste rijles. Erg spannend maar het ging goed en ik vond het ook leuk. Theorie redelijk snel gehaald en toen wilde ik zo snel mogelijk doorgaan om mijn rijbewijs te halen. Maar er kwam een tegenslag: mijn broer kreeg een ernstig auto-ongeluk (hij reed zelf niet) waardoor ik een tijdje geen rijles heb genomen. Mijn moeder wilde zelfs dat ik helemaal zou stoppen omdat ze geen zoon meer in een auto wilde zien. ik ben toch doorgegaan en Anette was heel behulpzaam en was heel erg geschrokken omdat ze mijn broer kent. Die heeft ze namelijk 2 jaar geleden ook rijles gegeven. Ze bood zelfs aan om mijn broer te helpen om over zijn angst voor rijden heen te komen door samen met hem een keer te gaan rijden. Nu heb ik mijn rijbewijs gehaald en wil ik Anette heel erg bedanken voor alles! Bedankt!, Arthur.

Ik wil Kim heel erg bedanken voor de leerzame, en vooral gezellige rijlessen. Van weekendbesprekingen tot de lichtjesroute. Heel erg bedankt Kim! Groetjes, Judith.

Op mijn 32e jaar heb ik in ongeveer 20 uur mijn rijbewijs gehaald. Toen naar Frankrijk gereden en nog wat in Nederland. We hadden net een ‘nieuwe’ auto en op een gegeven moment raakte ik bijna iets met de auto. Mijn vriend reageerde hier heftig op, want het was de nieuwe auto! Voor mij was dit een punt van alsjeblieft hier heb je de sleutels, als je zo reageert heb ik geen zin meer. Als ik geen ervaring kan opbouwen in onze auto, dan laat maar. Daarna ruim 8,5 jaar niet meer gereden en stukje bij beetje ging het vertrouwen in mijzelf dat ik het kon verloren en werd tegelijkertijd de stap om het weer te doen steeds groter. Ook is het zo dat in mijn familie meerdere vrouwen hun rijbewijs hebben maar al jaren niet meer rijden. En als laatste klap op de vuurpijl vind ik het echt heel slecht voor het milieu. Dus allemaal punten om niet over de drempel heen te stappen. En gewoon te blijven doen wat ik altijd gedaan heb. Toch groeide afgelopen jaren steeds meer het besef dat ik door niet te rijden wel erg afhankelijk ben en ook voor mijn werk is het toch soms nodig om naar plaatsen te gaan waar de verbinding met het openbaar vervoer slecht is. En daarbij voelde ik de noodzaak om meer vertrouwen in mijzelf te hebben en dit ook door zelf weer achter het stuur te kruipen! Dus besloot ik bijlessen te nemen in de zomervakantie. In totaal na ongeveer 8 uur lessen rij ik weer. Nog steeds met wat gezonde spanning en er zijn nog drempels te nemen maar het voelt goed en ik weet nu dat ik het kan! Daarbij heeft Annet me enorm geholpen, ook door juist het positieve te benadrukken en me veel te laten oefenen met vertrouwd raken met de auto. Ook hebben we in onze eigen auto (weer een andere ‘nieuwe’ oude) gereden wat erg fijn was voor me. want de oude wagens gaan toch soms wat zwaarder etc. Dingen die ik al wist zijn door de rijles gewoon weer bevestigd en laten mij zien dat als ik iets wil je het gewoon moet doen. In het diepe springen is soms de beste manier! Dank Anette en vooral mijzelf voor het nemen van deze stap! Mooie dag en zomergroet, Marije.

Toen mijn beste vriendin in 1992 18 werd, kreeg ze van haar vader geld voor rijlessen als verjaardagscadeau. Ik was verbaasd dat ze zich er heel erg op verheugde en niet kon wachten tot ze achter het stuur zat. Mijn vader vond dat ik het zelf moest betalen dus zo’n cadeau kreeg ik niet. Stiekem vond ik dat helemaal niet erg. Aangezien ik net aan de universiteit was begonnen en mijn bijbaantje op zaterdag alleen genoeg geld opleverde om af en toe een mooi jurkje te kopen had ik genoeg reden om “het moment” uit te stellen totdat ik mijn studie had afgemaakt en ……… Lees verder

Heel wat jaren leefde ik in de veronderstelling dat ik nooit aan rijlessen zou beginnen. Ik zag er ontzettend tegen op; dacht dat ik het nooit zou kunnen of durven rijden. Ook was ik bang en onzeker om beoordeeld te worden door een instructeur en examinator. Soms legde ik me neer om voor altijd afhankelijk te blijven van het openbaar vervoer, de fiets of van mensen om me heen die me ergens heen brachten. Toch had ik van binnen ook wel de gezonde behoefte om wél een rijbewijs te willen hebben, of het in ieder geval te proberen. Naast alle praktische voordelen zou het ook een grote overwinning voor mezelf zijn. Mijn moeder kwam op een dag – ik was toen 23 jaar- met een bericht over een rijschool in Geldrop: Autorijschool Elsenaar. Bij deze rijschool werkt een instructrice, Anette Elsenaar, die zich gespecialiseerd heeft in het begeleiden van mensen die om wat voor reden dan ook niet graag aan rijlessen beginnen. Na een aantal maanden besloot ik om Anette eens op te bellen omdat het beginnen aan rijlessen steeds meer begon te kriebelen, ook met de wetenschap dat er een rijschool bestaat die misschien perfect bij mij zou passen. Een paar dagen na het telefoontje zat Anette bij mij thuis om elkaar wat beter te leren kennen. Ze stelde me gelijk op mijn gemak. Het was de voorbode van een mentaal proces wat ik ging doormaken……… Lees verder

Lieve Anette en Kim, super bedankt voor alle rijlessen. Ik heb de rijlessen altijd als heel fijn ervaren! Dankzij jullie ben ik in een keer voor mijn theorie en rijexamen geslaagd. Groetjes, Roos.

Bedankt voor je interesse in de rijopleiding van Autorijschool Elsenaar. Leerlingen die zich nu aanmelden kunnen vanaf begin oktober starten met de rijopleiding. Ook versnelde rijopleidingen zijn dan mogelijk. Voor de versnelde rijopleiding dien je doordeweeks minimaal 2 dagen van 8.00 tot 16.00 uur 2,5 uur beschikbaar te zijn. Voor de reguliere rijopleiding is dat niet nodig.

Informeer bij de rijschool of dat een versnelde rijopleiding voor jou mogelijk is. Er zijn hiervoor nog mogelijkheden in juli/augustus en in oktober/november. Het is voor de versnelde rijopleiding belangrijk dat je zo snel mogelijk je theorie haalt.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.